שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    נועם
    06/01/2011

אני מניחה שאני סובלת מהפרעת אכילה מסוימת (הקפדה אובססיבית על תזונה), מטופלת אצל פסיכולוגית.
    גובה 160, משקל 49 (כבר כשנתיים אותם נתונים...)

אני מאד מקפידה על התפריט והוא קבוע (ללא חריגות בכלל!) מזה 3 שנים. פעילות גופנית קלה.
    ברצוני לדעת האם יכול להגרם לי איזשהו נזק פיזי מחוסר הגיוון או חסרים כלשהם.
    התפריט:
    בוקר- ברנפלקס (80 גרם) + יוגורט 1.5%
    ביניים: תפוח
    צהריים- סלט גדול (כל הצבעים!) + 2 פרוסות לחם (תמיד עינן, לא קל) + חצי חבילת גבינה 3% / ביצה / טונה במים + כפית טחינה
    ביניים: תפוח או חטיף אנרגיה 70קקל
    ביניים: איזשהו מרק מירקות לא עמילניים בלבד
    ערב- כמו בצהריים (פעם בשבועיים חזה עוף קטן במקום גבינה)

ברור לי שבריא יותר לגוון. השאלה אם יש נזק בתפריט זה לאורך זמן.

ושאלה ספציפית- האם ידוע על קשר בין תזונה דלת שומן לכאבי מפרקים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• בת 26 אגב

נועם
    06/01/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

עדי מילר
    09/01/2011

שלום הילה

ציינת רק שזהו משקלך בשנתיים האחרונות אך לא ציינת מה היה משקלך לפני תחילתה של הפרעת האכילה, האם את מקבלת מחזור באופן טבעי, האם בדיקות הדם שלך תקינות וכו'...
    לשאלתך, התפריט שלך מצומצם קלורית ודל בשומן ופחמימות, לתפריט כזה בהחלט עשויות להיות תוצאות שליליות בטווח הקצר והארוך... החל מנשירת שיער, חולשה, כאבי מפרקים ועד לפגיעה בפוריות, ביכולות הקוגניטיביות וכו'...

ממליצה מאוד לשלב עם הטיפול הפסיכולוגי טיפול תזונתי שיעזור לך בהדרגה להרחיב את רפרטואר המזונות שהיינך אוכלת ובכלל לנרמל את האכילה ולהוריד את העיסוק האובססיבי סביב אוכל ומשקל.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

נועם
    09/01/2011

משקלי בעבר היה סביבות 52 קילו כך שתמיד הייתי רזה.

מחישובים רבים שערכתי לא נראה שיש פחות מ-1200 קלוריות בתפריט שלי. אני טועה?
    חוסר בשומן- ללא ספק נכון.
    אבל חוסר פחמימות? 4 פרוסות לחם מלא (לא קל), 80 גרם ברנפלקס ו-2 תפוחים זה לא מעט. תקני אותי אם אני טועה.

עד עכשיו הייתי בטוחה שהתפריט בריא ביותר למעט חוסר שומן (התייעצתי גם עם דיאטנית) והבעיה העיקרית היא אובססיביות.
    בבקשה האירי את עיני אם אני עיוורת למצב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי

נועם
    09/01/2011

מחזור תקין- אבל אני לוקחת גלולות, אז זה לא כזה מרשים. האם כדאי להפסיק כדי לראות אם אני מקבלת מחזור באופן טבעי?

בדיקות דם- תקינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את ההודעה למעלה

נועם
    12/01/2011

כי לא קיבלתי תשובה וחששתי שהיא תשכח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את ההודעה למעלה - תגובה

עדי מילר
    13/01/2011

שלום הילה

את בהחלט צודקת הבעיה העיקרית ממנה את סובלת היא האובססיביות סביב תפריטך או יותר נכון נוקשות היתר שעליה חשוב מאוד לעבוד בעזרת טיפול כיוון שמניסיון יש לכך לא מעט מחירים פיזיים וכמובן נפשיים וחברתיים.

בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו