מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרהאיילת16/01/2011
שלום,
שמי איילת,אני בת 20 גובה 1.68 משקל 62.
אני אובססיבית בכל מה שקשור למשקל וקלוריות.
לאחרונה ירדתי המון במשקל, אני אוכלת אותו דבר כל יום ללא שינוי, צורכת בערך 700 קלוריות ביום.
כמו כן כדי להגביר את קצב הירידה לוקחת לקסעדין 2 כדורים,פעמיים ביום דבר שגורם לי לכאבי בטן ולשלשולים.
הדבר לחלוטין השתלט לי על החיים ומקשה עליי לנהל חיי יומיום תקינים.
אני יודעת שאני לא בתת משקל ואף רוצה לרדת עוד לפחות 7 קילו,אבל לאחרונה לא משנה כמה אני מתעמלת ומקצצת באוכל אני לא מצליחה לרדת.
אני יודעת שאני זקוקה לעזרה מקצועית אבל ניסיתי ללכת לדיאטנית ופשוט לא הצלחתי להגיד לה שאני לא אוכלת את מה שהיא אומרת לי,אני לא מסוגלת להגיד בקול רם שיש לי בעיה.
איך מתגברים על הפחד הזה? ואוזרים אומץ לבקש עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
עדי מילר19/01/2011שלום איילת
ראשית אני מברכת אותך על החלטתך לשאול את השאלות ואולי בהמשך גם לשתף את הדיאטנית שלך וטפל בבעיה.
חשוב שתדעי ששימוש במשלשלים מוביל לאבדן זמני של נוזלים בלבד והם אינם מסייעים לירידה במשקל כיוון שפועלים באזור המעי הגס בלבד לאחר שפעולת העיכול והספיגה הסתיימה. כמובן שלשימוש במשלשלים ישנם השפעות שלילות על הבריאות בטווח הקצר והארוך.
ביחס לדיאטה על פיה את אוכלת- זה נשמע לי קיצוני ואכן הגוף מתנגד. כשאוכלים מעט מדי הגוף חש בסטרס, במתח. יש מצב שהוא אינו יודע מתי ואם תבוא הארוחה הבאה והאם היא תכלול מספיק אנרגיה. לכן, הוא חוסך בהוצאות האנרגיה. בין שאר ה"חסכונות" יש חיסכון בשריפת שומנים. לכן יש האטה בירידה במשקל ובהמשך כמובן עצירה מוחלטת בירידה במשקל. פרט לכך ישנן עוד סיבות רבות למה דיאטות שמכילות מעט מדי קלוריות אינן מומלצות. בין השאר בגלל שלא ניתן להתמיד בהן לאורך הזמן הדרוש ואחרי כן יש כמיהה לאכול הרבה ובעיקר מהמזונות שאוהבים ונמנענו מהם, מחסור ויטמינים ומינרלים, תשישות, נשירת שיער ועוד ועוד...
ממליצה בחום אם כול הקושי לפנות לדיאטנית המתמחה בהפרעות אכילה אשר תוכל להבין מה את עוברת ותעזור לך לצאת בהדרגה מאותה אובססיביות שהנך מתארת סביב אוכל ומשקל.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)