האם אני רזה מדי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני רזה מדי?
    מט
    30/01/2011

שלום... הרבה אנשים בעיקר אמא שלי מעירה לי כל כזמן שאני רזה מדי.
    זה מגיע לרמות שהיא כבר כועסת. וכל מי שהיא שואלת (בעיקר דודות מבוגרות) אומרים שאני באמת רזה מדי.

קודם כל... אני גובה 1.79 מ' והמשקל שלי נע בין 68-70. ואני מנסה לשמור עליו ככה.

אני יודע שלפי ה BMI אני במצב טוב.

מה שקורה זה שלפני כשנתיים הייתי שוקל בסביבות ה40 ק"ג יותר.
    אני אומר לכולם שאני בסדר גמור ואני לא מתכוון להעלות גרם!
    הם אומרים שהפנים שלי רזות מדי וזה וזה וזה..

האם יש משהו שאני באמת לא רואה?
    או שפשוט שיתרגלו למצב כמו שאני חושב וזהו?

תודה חחח:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני רזה מדי?

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    30/01/2011

ה BMI הוא מדד מספרי "יבש" למשקל תקין, ועל פיו אתה אכן בטווח התקין. אלא שאנשים שונים מתמקמים באופן שונה על הטווח הזה, והשאלה היא מה נדרש ממך באופן ספציפי כדי להישאר במשקל הזה? אתה כותב שלפני שנתיים היית 40 ק"ג יותר - יכול להיות שמשמעות הדבר היא שכדי להיות במשקל הנוכחי נדרשת ממך מידה רבה של צמצום תזונתי שיכולה להשפיע ולפגוע באיכות החיים. כך שהשאלה היא לא האם המשקל תקין, אלא האם הוא מתאים לך ומה נדרש ממך על מנת לשמור עליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זאת אומרת אם המשקל מתאים לך?

מט
    30/01/2011

מסקל גוף תקין צריך להתאים לכל אדם לא?

ברור שבשביל לרדת אני הורדתי בכמויות האוכל. אם לא הייתי מוריד מהכמויות האוכל לא הייתי יורד ואפילו ממשיך לעלות.

פשוט עכשיו אני עושה חשבון על כל מה שאני אוכל. אני יודע לא לאכול יותר מדי בצקים ולא מזונות עתירי שומן, אבל מרשה לעצמי לפעמים. בקיצור, שומר על המשקל. אני מנסה כל יום לא לחרוג ממכסת קלוריות מסויימת. ברור שבסופי שבוע אני לא מצליח אבל בימים שאחרי אוכל קצת פחות.

עשיתי בדיקות דם בזמן האחרון לפני איזה חודש וכולן יצאו תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    30/01/2011

יש טווח משקל שנחשב תקין, בין BMI 20 ל 25. עדיין, יש שונות באופן בו אנשים מתמקמים בתוך הטווח. ייתכן שעבור אדם אחד להיות ב BMI 21 מאפשר התנהלות מאד סבירה מול אוכל, ועבור אדם אחר אותו BMI דורש התנהלות מצומצמת ומאומצת יותר, עד כדי עיסוק יתר. אם הבדיקות שלך תקינות, אתה מרגיש טוב, ואינך חש שעל מנת להיות ב BMI הנוכחי אתה נדרש לעיסוק מוגזם באוכל עד כדי פגיעה באיכות חייך, הכל בסדר. אם תרגיש שעל מנת להיות ב BMI הזה, גם אם הוא נחשב תקין, אתה נדרש לעיסוק שמתחיל להיות מוגזם ומזיק, כדאי לשקול התייעצות מקצועית וחשיבה מחודשת על המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו