תנו לי תקווה זקוקה לעזרה של דיאטנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנו לי תקווה זקוקה לעזרה של דיאטנית
    חסויה
    30/01/2011

היי,
    אני בת שמונה עשרה ארבע שנים חולה באנורקסיה אחרי אשפוזים בשניידר לסירוגין ואחד לתקופה ממושכת .
    לאור כל השינויים במשקל (ירדתי ואשפזו אותי ,ירדתי ואשפזו) נדפקה לי בלוטת התריס.
    וכשאני אומרת שהיא נדפקה אני מתכוונת שהיא ממש במצב של תפקוד ירוד.
    אני 1.76 ושוקלת הרבה מעל משקל היעד שניתן לי באשפוז וחשוב לציין שזה לא בגלל שחרגתי מהתפריט אלא בגלל שצמצמתי כי רציתי באוכל ופשוט עליתי.
    "יריתי לעצמי כדור ברגל" רציתי לרדת במשקל כשבסופו של יום עליתי לצערי הרב.
    כעת אני מעל המשקל יעד ואני מאוד מאוד מדוכאת מזה ,אני בוכה רוב היום החרדה שלי גבוהה מתמיד,אני מעדיפה לקחת כדורים פסיכוטים שירדימו אותי בשביל לברוח מהמציאות העגומה הזו שהכנסתי את עצמי ,בדיעבד הייתי מעדיפה להישאר במשקל שנתנו לי אז אבל לא הערכתי את זה.
    בכול אופן אני 1.76 ואני לא רוצה לרשום משקל כי אני מתביישת בו אבל אפשר להבין של-1.76 (ולא במשקל נמוך) לאכול 1500 קלוריות ליום זה מעט נוסף על כך שאני לא יורדת במשקל .
    בעבר כששקלתי הרבה פחות הייתי אוכלת 2500 והייתי באותו גובה.
    כל פעם שאני מנסה לצמצם כמויות הגוף שלי מאיט את חילוף החומרים ונכנס למצב התגוננת כך שזאת לא הדרך לרדת במשקל בשבילי כרגע. כושר גם כן בכלל לא עוזר וניסיתי כל כך הרבה.
    מה אתם מציעים לי לעשות ? בבקשה אל תגידו לי לאכול לפי התפריט ולחכות כי כבר אמרו וזה לא מספק אותי ,אני מתחננת תנו לי איזשהו פתרון על מנת לרדת במשקל.
    אני לא יכולה לחיות ככה יותר עוד ,בבקשה עזרו לי לרדת ,תנו לי עצה .
    תודה רבה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תנו לי תקווה זקוקה לעזרה של דיאטנית - תגובה

עדי מילר
    01/02/2011

שלום

הפרעות אכילה עשויות לפגוע בכל מערכות הגוף, כמובן שגם במערכת האנדוקרינית שהינה מערכת של בלוטות המיצרות ומפרישות הורמונים לדם, כגון: בלוטת התריס, הלבלב, בלוטת יותרת הכליה ויותרת התריס, הרוק, השחלות, האשכים וכד'.
    חומרת הפגיעה במערכת האנדוקרינית כתוצאה מהפרעות אכילה משתנה מחולה לחולה.
    אך בדרך כלל התמונה הקלינית לאחר צמצום משמעותי של מזון כפי שהנך מתארת הנו תת פעילות של בלוטת התריס העשוי להוביל לנשירת שיער, בעיות בריכוז, אנמיה, טמפרטורת גוף נמוכה, עצירות ועוד... וכפי שתיארת לירידה בחילוף החומרים אשר מוביל לעצירה חדה בירידה במשקל ואף לעליה.
    בד"כ כשמשקמים את הגוף יש תנועה קיצונית בעלייה במשקל אבל רק משום שמנגנוני הגוף נפגעו והם אינם מצליחים לזהות את התפקוד הנכון.
    הבשורה המשמחת היא שכמעט תמיד אחרי תקופה של שיקום, הגוף חוזר לזהות את מנגנוניו הטבעיים וזה כמובן עם תרגול עקבי ומאוזן של אכילה. ולכן חשוב ביותר עם כול הקושי להמשיך להקפיד על אכילה מאוזנת ולא להתפתות לקולות של הפרעת האכילה ולחזור שוב לצמצם ובכך להמשיך להרוס את חילוף החומרים של הגוף...
    כפי שאת מתארת ברמה הרגשית זה בהחלט לא פשוט ולכן חשוב לקבל טיפול תומך לא רק בסימפטומים אל בסיבות שהובילו להפרעת האכילה...ולזכור שרק לאחר תרגול של איזון תזונתי הגוף ימצא את משקלו האולטימטיבי.

אל ייאוש ובהצלחה רבה
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו