מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה דחוףרר02/02/2011
אני בת 15 והגובה שלי הוא 1.53,לפני בערך שנתיים הגעתי למשקל "שיא" -62 קילו ואין לי מושג איך אבל פשוט החלטתי לרדת במשקל והצלחתי-ירדתי 14 קילו תוך זמן קצר וירדתי בלי בעיה. הצלחתי לשמור על משקל 47-48 כמה חודשים טובים ופתאום התחלתי לעלות במשקל והגעתי ל-56,אני נלחצתי והצלחתי לרדת ל 52-53 ונשארתי במשקל הזה הרבה מאד זמן עד לפני איזה חודש,שהתחלתי לבלוס כל יום(!)ובהתחלה עשיתי הליכות ארוכות כדי לפצות על האכילה אבל בערך בשבועיים האחרונים אני אוכלת בכמויות ולא עושה אפילו פעילות כי התיאשתי מעצמי. היום לדוגמא אכלתי בערך 5000 קלוריות או אפילו יותר וכבר המון זמן לא הייתה לי בליסה כל כך גדולה והגעתי היום למשקל 59.5 ,אני מרגישה זוועה!!,זה המשקל הכי גבוה שהייתי בו מאז שהתחלתי את הדיאטה לפני שנתיים (ואתמול שקלתי 57 ובשבת שקלתי 56,אז קצב העלייה שלי הוא מטורף!!),אני מרגישה שאני בחיים לא אצליח לרדת,זאת הרגשה איומה כי כבר הייתי במצבים שעליתי במשקל אבל אף פעם לא הייתי במצב כזה שאני בולסת שבועיים רצוף ואני רק עולה במשקל ועוד למשקל שלא הייתי בו כבר שנתיים.
אני חייבת עזרה ,אני כבר ניסיתי כמעט הכל,אני הרי יודעת איך לרדת במשקל ואני מסדרת לי כל יום את הארוחות למחרת,אבל כל יום אני מתחילה פשוט לבלוס ולאכול כל מה שאני רואה,ואני עושה את זה בכוונה אבל אני לא יודעת למה.
אני מרגישה פשוט כמו חולת נפש-מה אני יכולה לעשות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחוף - תגובה
עדי מילר02/02/2011שלום
לא ציינת איך ירדת במשקל אך לאור העובדה שתוך זמן קצר ירדת 14 ק"ג אני מניחה שהתפריט לא היה מאוזן ומניסיון אני משערת שמנעת מעצמך לא מעט מאכלים... את נמצאת בשלב שלו אני קוראת המעגל המרושע שכולל תקופת צמצום ותקופת בולמוסים וכל עוד ימשיך הצמצום (חשוב לי לציין שמספיק גם הרצון לצמצום בלבד) יגיע אחריו גם הבולמוס ולכן העבודה המרכזית בטיפול בבולמוסי האכילה היינו העשרת התפריט במהלך השבוע, הקפדה על אכילת פחמימות, לפחות 3 ארוחות עיקריות ו- 2 ארוחות ביניים לצד תוספת הדרגתית של כול אותם מזונות "אסורים" הנאכלים רק בבולמוס ושמהם את נמנעת בתקופה בה ירדת במשקל.
חשוב לציין שגם לאחר בולמוס חשוב לחזור כמה שיותר לתזונה מאוזנת וזאת כדי למנוע את הופעת הבולמוס הבא...
אני בהחלט מסכימה עם דבריך שאת זקוקה לעזרה. הפרעות אכילה הן הפרעות רציניות שלא נעלמות מעצמן. הרוב המכריע של המקרים דורש התערבות מקצועית הבשורה המשמחת היא שעם טיפול מתאים הפרעות אכילה ניתנות לריפוי.
ככל שהסימפטומים מוסתרים או מוכחשים כך קשה יותר לשנות את התנהגויות האכילה, ולפתור את הבעיות מתחת לפני השטח ולכן חשוב שתשתפי את הוריך ותחפשו ביחד מקום טיפול מתאים הכולל טיפול תזונתי ונפשי.
הטיפול יעזור לך להבין את מקור הבולמוסים מהם את סובלת, בעזרת הדיאטנית תוכלי להבין איך התזונה שלך משפיעה ומובילה לבולמוסי אכילה ובעזרת הטיפול הנפשי
לאט לאט תביני מה מקום הבולמוס בחייך אולי רגשות וכעסים שאת אוגרת או ניסיון לנחם ולהרגיע, אולי קושי בוויסות רגשות, אולי מצוקה אחרת שאת לא מצליחה לתקשר ולווסת וכו'...
שוב אני מזמינה אותך לבקש עזרה מהוריך ולפנות לטיפול
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתורה על התשובה ,אבל
רר03/02/2011כשירדתי 14 קילו אכלתי בצורה בריאה,כי אחרי שירדתי הפסיק לי המחזור וההורים שלי נלחצו נורא והלכתי לרופאים וגם לדיאטני והוא אמר שאני אכלתי בסדר גמור-אכלתי הרבה פרות וירקות וממש לא הרעבתי את עצמי והפסיק לי המחזור לתקופה בגלל שירדתי מאד מהר.
וזאת גם הסיבה שאני מפחדת להגיד להורים שלי-או שהם יעשו דרמה מהכל או שרוב הסיכויים שאמא שלי תגיד שלא צריך טיפול,כי אני אוכלת בסדר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)