דואגת לחברה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דואגת לחברה
    אביטל
    14/02/2011

שלום יש לי חברה בת 17 שוקלת בערך 62 ומטר 54 55
    היא שקלה בערך 77 לפני שנה וחצי וירדה המוון
    היא ירדה 21 קילו
    ועלתה 7 קילו
    היחא כמעט לא אוכלת ביום
    והיא כל הזמן חושבת על זה
    היא כל הזמן מדברת על זה
    היא אחרי שהיא אוכלצ קצת יותר היא מתחילה להתעצבן ולהיות עצובה
    למשל היום אכלנו סושי אני אכלתי איזה 20 סושי ומוקפץ
    והיא אכלה בספירה!18 סושי!ולא יותר אני שתתי קולה והיא רק מים וגם זה בקושי כי היא לא רוצה להתנפח
    ואני יודעת שהיא לא אכלה כלום כדי שתוכל לאכול במסעדה
    כשדיברנו אחרי שחזרנו הביתה היא בכתה לי שהיא עלתה קילו וחצי בגלל הסושי!!!
    רציתי לדעת אם זה הגיוני?זה הגיוני שבנעאדם שאוכל 100 קלריות כל יום יעלה בגלל 600 קלריות קילו וחצי???

אני רוצה להרגיע אותה!אני אומרת לה שזה לא יכול להיות אבל זה נכון?
    בכל אופן היא לא מוכנה לספר להורים שלה שהיא ככה
    ולמרות שכולם חושדים היא משקרת
    אני החברה הכי טובה שלה!
    גדלנו ביחד מהבטן!!!אני פוחדת שהיא ממש תהיה אנורקסית!נכון שהיא לא נראת כמו אחת!אבל היא מתנהגת ככה!והיא כל כך עדינה!!!כל נגיעה כואבת לה!!!
    מה לעשות???
    אני לא יכולה לספר לאף אחד!היא תכעס!!!אני לא יכולה לאבד אותה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואגת לחברה

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    19/02/2011

נשמע שהרגלי התזונה של חברתך עלולים להיות לא מווסתים ולא מאוזנים (אם כי מדברייך קשה להבין מה התמונה המדויקת, אבל זה בסדר - לא אמורה להיות לך תמונה מדויקת. את חברה שלה, לא הדיאטנית שלה). וככל הנראה יש גם טורדנות וחרדה סביב הנושא, מה שמאפיין רמות שונות של הפרעות אכילה. זה עדיין לא אומר שיש שם הפרעת אכילה או שתהיה שם בעתיד, אבל בהחלט נשמע שכדאי היה לעשות את השינויים התזונתיים ובניית התפריט באמצעות דיאטנית שתעזור "לעשות סדר".
    את חברה, ולא הורה או מטפל. תפקידך לתמוך, לא לקחת אחריות על הבריאות והטיפול בה. את יכולה להביע את דאגתך, להציע לעזור לה לחשוב על אפשרויות טיפול, אם תרצה בכך, (אפשר להציע לה גם להיכנס לפורום הזה, או באמת לפנות לדיאטנית). מעבר לזה, הדבר היחיד שאת יכולה לעשות הוא לספר להוריה, על מנת שהם יוכלו למלא את תפקידם.
    ייתכן שחברתך תכעס עלייך בשל כך, אבל בהחלט ייתכן שמעבר לכעס היא תראה גם את דאגתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו