מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחוף בבקשה!! אכילת יתר כפייתיתמישהי17/02/2011
שלום,אני בת 14 ויש לי בעיה..
אני התחלתי דיאטה לפני כשנה,בצורה דיי קיצונית (700 -800 קלוריות ביום)
הייתי אוכלת כל יום בצהריים \אותו דבר-2 שניצל תירס לייט עם 2 פרוסות לחם קל (כל יום!! במשך חצי שנה!!),
כצפוי,נמאס לי לאכול כל יום אותו דבר, אז אחרי כחצי שנה נשברתי,
והתחלתי קצת לחפף,אבל עדיין שמרתי על המשקל,כי התעמלתי בחדר כושר פעמיים בשבוע,
הגעתי לכיתה ט',ועם הלחץ של הלימודים אין לי זמן לחדר כושר,
אני לא מעוניינת לרדת במשקל,אולי קילו ואז לשמור עליו כמו שהוא
(אני שוקלת 56 לגובה 160 ,רזיתי 8 קילו מהתחלת הדיאטה)
הבעיה העיקרית היא שאני חושבת שאני "חולה" באכילה יתר כפייתית ,
ואני לא יודעת איך להפסיק,
לפעמים שההורים שלי לא רואים או שאף אחד לא בבית אני לוקחת ממרחים מתוקים ואוכלת אותם ,עוצרת את עצמי באיזהשהו שלב,אבל זה קשה.
אני ממש נתקפת בבולמוסים (אבל לא מקיאה וגם לא מתכוונת להקיא)
אני קראתי כתבה על ה"מחלה" הזו,ואני הזדהתי מאוד,כאילו כתבו אותה עליי.
אשמח אם אקבל עזרה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף בבקשה!! אכילת יתר כפייתית - תגובה
עדי מילר22/02/2011שלום
בולמוסים כפי שאת מתארת מגיעים בדרך כלל על רקע צמצום מוגזם באכילה שוב כמו שהנך מתארת.
את צודקת זה בהחלט קשה ולעתים אף בלתי אפשרי להימנע מאכילת היתר או לעצור אותה ברגע שה"שטח פנוי" ואף אחד לא רואה כאשר הגוף עדיין רעב ולא מקבל את המזון שזקוק לו בטח ובטח בגילך הצעיר.
הבשורה המשמחת שניתן למגר את אותם בולמוסים חסרי שליטה בעזרת שיקום אכילה... כלומר, בעזרת יצירת תבנית אכילה מאוזנת ומווסתת במהלך השבוע.
עליך להבין שכדאי לעצור ולהפסיק לאכול כאשר שבעים צריך קודם ללמוד לאכול כאשר רעבים...
את שיקום האכילה ולמידה למנגנון הרעב והשובע מומלץ לעשות בעזרת דיאטנית המתמחה בהפרעות אכילה ולשם כך אין ברירה אלא לשתף את ההורים, ולבקש את עזרת במציאת מסגרת טיפולית מתאימה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)