מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר אוניםרונית21/02/2011
שלום אני סובלת מאנורקסיה כ5 שנים. לאחרונה ירדתי הרבה במשקל. כרגע אני נמצאת בתור לאישפוז אבל מסתמן שזה יקח עוד הרבה זמן עד ש"יקבלו" אותי שם.
יש לי שלוש שאלות:
א. עוד לפני שהגעתי למצב של אישפוז והייתי יותר בשליטה, ממתי שירדתי מBMI 16.5 לא היה שום מקום (אלא אם כן מקום פרטי) שהיה מוכן לטפל פי. איך זה יכול להיות? כולם טענו שהם לא יכולים לקחת אחריות על מצב כזה. אבל כשפניתי למקומות פרטיים הם כן הסכימו, למה מקומות פרטיים כן יכולים לקחת אחריות? זו פשוט הרגשה כל כך חסרת אונים כי אתה רוצה וצריך טיפול כדי לעלות במשקל אבל עד שתעלה במשקל שום מקום לא יקבל אותך... זה קצת פרדוקסאלי...
ב. אני מחכה לאישפוז כבר הרבה זמן (מעל חודשיים), האם יש מקום שאני יכולה להיעזר בו בינתיים, או ששוב אני צריכה להישאר עם כל ההתמודדות לבדי?
ג. איך יכול להיות שלנוער יש יחסית הרבה מקומות טיפול ואישפוז, ולבוגרים כמעט ואין, ויש מקום אישפוזי רק אחד?
תודה, מקווה שתוכלו לענות על שאלותיי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב24/02/2011הטיפול בהפרעת אכילה הוא טיפול מורכב: הוא דורש מערך טיפול שכולל גם טיפול תזונתי, גם טיפול פסיכולוגי, ולרוב גם טיפול תרופתי, על ידי אנשי מקצוע שמומחים בנושא. למרבה הצער, לא קיימות בארץ המון מסגרות שיכולות לקחת על עצמן טיפול כזה, במיוחד כאשר המצב חמור ונדרשת אינטנסיביות גבוהה. מחלקות אשפוז לבוגרות יכולות להציע את האינטנסיביות הזו, אך מספר המיטות במסגרות כאלו מוגבל (ואכן יש יותר מסגרות אשפוזיות לצעירות), ולעיתים יש צורך בהמתנה. מעבר לכך, גם כשממתקבלים זמן האשפוז בדדרך כלל מוגבל, ויש צורך בהמשך טיפול. במצבים כאלו, בהם ברור כי יש הפרעה חמורה, רק מסגרות טיפוליות שיכולות להציע אינטנסיביות גבוהה וצוות מומחים מתאים מוכנות לקחת על עצמן את הטיפול. גם מסגרות פרטיות שמעריכות כי יידרש מענה שאין ביכולתן לתת נמנעות בדרך כלל מלהציע טיפול לא אפקטיבי.
במידה ואת מעוניינת למצוא מסגרת טיפולית שתתמוך בך בזמן ההמתנה לאשפוז, את מוזמנת להתקשר לקו הסיוע להפרעות אכילה של עמותת שחף, במספר 08-9357035. אני מקווה שתמצאי מענה הולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)