חוסר אונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • חוסר אונים
    רונית
    21/02/2011

    שלום אני סובלת מאנורקסיה כ5 שנים. לאחרונה ירדתי הרבה במשקל. כרגע אני נמצאת בתור לאישפוז אבל מסתמן שזה יקח עוד הרבה זמן עד ש"יקבלו" אותי שם.
    יש לי שלוש שאלות:
    א. עוד לפני שהגעתי למצב של אישפוז והייתי יותר בשליטה, ממתי שירדתי מBMI 16.5 לא היה שום מקום (אלא אם כן מקום פרטי) שהיה מוכן לטפל פי. איך זה יכול להיות? כולם טענו שהם לא יכולים לקחת אחריות על מצב כזה. אבל כשפניתי למקומות פרטיים הם כן הסכימו, למה מקומות פרטיים כן יכולים לקחת אחריות? זו פשוט הרגשה כל כך חסרת אונים כי אתה רוצה וצריך טיפול כדי לעלות במשקל אבל עד שתעלה במשקל שום מקום לא יקבל אותך... זה קצת פרדוקסאלי...
    ב. אני מחכה לאישפוז כבר הרבה זמן (מעל חודשיים), האם יש מקום שאני יכולה להיעזר בו בינתיים, או ששוב אני צריכה להישאר עם כל ההתמודדות לבדי?
    ג. איך יכול להיות שלנוער יש יחסית הרבה מקומות טיפול ואישפוז, ולבוגרים כמעט ואין, ויש מקום אישפוזי רק אחד?
    תודה, מקווה שתוכלו לענות על שאלותיי...

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אונים

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    לירן רוגב
    24/02/2011

    הטיפול בהפרעת אכילה הוא טיפול מורכב: הוא דורש מערך טיפול שכולל גם טיפול תזונתי, גם טיפול פסיכולוגי, ולרוב גם טיפול תרופתי, על ידי אנשי מקצוע שמומחים בנושא. למרבה הצער, לא קיימות בארץ המון מסגרות שיכולות לקחת על עצמן טיפול כזה, במיוחד כאשר המצב חמור ונדרשת אינטנסיביות גבוהה. מחלקות אשפוז לבוגרות יכולות להציע את האינטנסיביות הזו, אך מספר המיטות במסגרות כאלו מוגבל (ואכן יש יותר מסגרות אשפוזיות לצעירות), ולעיתים יש צורך בהמתנה. מעבר לכך, גם כשממתקבלים זמן האשפוז בדדרך כלל מוגבל, ויש צורך בהמשך טיפול. במצבים כאלו, בהם ברור כי יש הפרעה חמורה, רק מסגרות טיפוליות שיכולות להציע אינטנסיביות גבוהה וצוות מומחים מתאים מוכנות לקחת על עצמן את הטיפול. גם מסגרות פרטיות שמעריכות כי יידרש מענה שאין ביכולתן לתת נמנעות בדרך כלל מלהציע טיפול לא אפקטיבי.
    במידה ואת מעוניינת למצוא מסגרת טיפולית שתתמוך בך בזמן ההמתנה לאשפוז, את מוזמנת להתקשר לקו הסיוע להפרעות אכילה של עמותת שחף, במספר 08-9357035. אני מקווה שתמצאי מענה הולם.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו