תינוק בן שנה שלא אוכל מוצק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה שלא אוכל מוצק
    אסנת
    09/03/2011

שלום רב,
    בני בן שנה כמעט,ניזון מאופטימיל ומשתי מנות של מוצקים טחונים (מנת פירות ומנת ירקות ובשר)ומעדן אחה"צ. הוא אינו מוכן לאכול כל מרקם אחר של אוכל מלבד טחון מאוד וכאשר אנו שמים לו חתיכות אוכל על המגש שיכניס לפה הוא משחק עם האוכל ואינו מכניס לפה (הוא גם אינו מכניס צעצעועים לפה, בעבר היה מכניס). מבחינת התפתחות הוא עומד אך אינו יושב (אנחנו בטיפול פיזיותראפי), האם יש קשר?
    אני מתוסכלת וחרדה מאוד.
    אשמח להסבר או המלצה.
    תודה,אסנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה שלא אוכל מוצק - תגובה

עדי מילר
    11/03/2011

שלום אוסנת

יש מספר דברים שיש לבדוק כמו האם המשקל תקין ?, האם לילד יש שיניים וכמה ?, האם יושבים ואוכלים איתו או שמגישים לו רק את האוכל והוא אינו צופה במבוגרים אוכלים?, האם נמצא בגן שכולל אוכל? וכו'... מניסיון הנטייה לחשוב שמדובר בבעיה אורגנית אבל עפ"י רוב זהו תהליך שבעזרת הדרכה נכונה מסתדר ולכן אני ממליצה בחום לגשת לדיאטנית קלינית המתמחה בתזונת ילדים לשם הדרכה וליווי.
    אגב, שלב המשחק באוכל הוא שלב הקודם לאכילה ולכן אני ממליצה בחום להמשיך להגיש לילד מוצקים גם אם בשלב זה הוא אינו אוכל כלל.

בהצלחה רבה
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עדי

אסנת
    11/03/2011

בהמשך לשאלותייך:
    1. מבחינת משקל היה עד לפניי חודשיים באחוזון 50 וכרגע נמצא באחוזון 25
    2. לילד 4 שיניים (2 למעלה ו-2 למטה)
    3. לפעמים הוא יושב ואוכל איתנו כשאנחנו אוכלים, אני שמה לו במגש חתיכות, רוב הפעמים אני מאכילה אותו בנפרד.
    4.בגן שנמצא הוא אוכל מרוסק, השאר אוכלים רגיל, נותנים גם לו אוכל על השולחן שייקח, הוא לוקח ומשחק איתו אך אינו מכניס לפה.

מקווה שבסוף הוא יאכל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו