מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן שנה שלא אוכל מוצקאסנת09/03/2011
שלום רב,
בני בן שנה כמעט,ניזון מאופטימיל ומשתי מנות של מוצקים טחונים (מנת פירות ומנת ירקות ובשר)ומעדן אחה"צ. הוא אינו מוכן לאכול כל מרקם אחר של אוכל מלבד טחון מאוד וכאשר אנו שמים לו חתיכות אוכל על המגש שיכניס לפה הוא משחק עם האוכל ואינו מכניס לפה (הוא גם אינו מכניס צעצעועים לפה, בעבר היה מכניס). מבחינת התפתחות הוא עומד אך אינו יושב (אנחנו בטיפול פיזיותראפי), האם יש קשר?
אני מתוסכלת וחרדה מאוד.
אשמח להסבר או המלצה.
תודה,אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה שלא אוכל מוצק - תגובה
עדי מילר11/03/2011שלום אוסנת
יש מספר דברים שיש לבדוק כמו האם המשקל תקין ?, האם לילד יש שיניים וכמה ?, האם יושבים ואוכלים איתו או שמגישים לו רק את האוכל והוא אינו צופה במבוגרים אוכלים?, האם נמצא בגן שכולל אוכל? וכו'... מניסיון הנטייה לחשוב שמדובר בבעיה אורגנית אבל עפ"י רוב זהו תהליך שבעזרת הדרכה נכונה מסתדר ולכן אני ממליצה בחום לגשת לדיאטנית קלינית המתמחה בתזונת ילדים לשם הדרכה וליווי.
אגב, שלב המשחק באוכל הוא שלב הקודם לאכילה ולכן אני ממליצה בחום להמשיך להגיש לילד מוצקים גם אם בשלב זה הוא אינו אוכל כלל.
בהצלחה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עדי
אסנת11/03/2011בהמשך לשאלותייך:
1. מבחינת משקל היה עד לפניי חודשיים באחוזון 50 וכרגע נמצא באחוזון 25
2. לילד 4 שיניים (2 למעלה ו-2 למטה)
3. לפעמים הוא יושב ואוכל איתנו כשאנחנו אוכלים, אני שמה לו במגש חתיכות, רוב הפעמים אני מאכילה אותו בנפרד.
4.בגן שנמצא הוא אוכל מרוסק, השאר אוכלים רגיל, נותנים גם לו אוכל על השולחן שייקח, הוא לוקח ומשחק איתו אך אינו מכניס לפה.
מקווה שבסוף הוא יאכל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)