קטנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קטנה
    ים
    12/03/2011

אני בבעיה...
    אני אוכלת לפי תפריט שדיאטנית הביאה לי על מנת להעלות, ובאמת לא נותר לי הרבה(קילו וחצי שאני חוששת מהם בטרוף!), הבעיה שלי היא שכבר הייתי חצי קילו מהמטרה וירדתי קילו כשהייתי בטוחה שאני עולה
    וזה כי אני פשוט לא מצליחה לאכול כבר
    לא רק בקטע הרגשי שמאד קשה לי,
    אלא בקטע שאני כל הזמן מפוצצת ומרגישה שאני עומדת להקיא מרוב פיצוץ
    אני לא יודעת מה לעשות כי אני רוצה כבר לסיים עם זה... בערך...
    אבל לא מצליחה בגלל שאין לי מקום כבר בקיבה, וזאת אחת מהסיבות שירדתי את הקילו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קטנה

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    13/03/2011

על סמך מה שאת כותבת, אפשר להבין שיש מספר גורמים המקשים עלייך להגיע ליעד המשקלי: חלקם גופניים (תחושת המלאות) וחלקם פסיכולוגיים (הפחד מהעלייה המשקלית). בהנחה שיש סיבה לכך שמלכתחילה את נמצאת אצל דיאטנית ונמצאת בתהליך שמטרתו להביא אותך למשקל מסוים, כלומר, חשוב לך לעשות את התהליך הזה למרות הקשיים שניצבים בדרכך, נשאלת השאלה היא מה יכול להקל על קשייך. ברמה הגופנית, כדאי להתייעץ עם התזונאית. אין זה דבר נדיר שנערות שנמצאות בתת משקל חוות מלאות בקיבה כאשר הן צריכות להגדיל את התפריט, ושהדבר מעורר בהן אי נוחות (גופנית ונפשית). ייתכן שתמצא דרך להקל עלייך, אבל יש לזכור שגם כאשר מישהו חולה וצריך לקבל זריקה כואבת או תרופה מרה, הדבר מעורר אי נוחות, ועדיין עושים את זה - כי יודעים שצריך, ומתוך מחויבות למטרה. ברמה הרגשית, על מנת להתמודד עם החשש העז, כדאי לשקול פנייה לטיפול פסיכולוגי במקביל להליך התזונתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

ים
    18/03/2011

תודה על התשובה המפורטת
    יש לי עוד שאלה

זה נכון שככל שהזמן עובר , אם אין לך מחזור, צריך לעלות למשקל גבוהה יותר כדי לקבל אותו?

למשל אם לא קיבלתי שנתיים מחזור, אז אני צריכה לעלות למשקל גבוהה יותר כדי לקבל אותו מאשר הייתי צריכה לפני שנה או שזה לא רלוונטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

עדי מילר
    20/03/2011

שלום,

אמנוריאה =אי הופעה המחזור החודשי יכולה לנבוע מסיבות רבות. בעולם הפרעות האכילה אמנוריאה מופיעה בעיקר כאמנוריאה שניונית (כלומר היה מחזור בעבר והוא פסק - בניגוד לאמנוריאה ראשונית שהוא מצב בו מעולם לא היה מחזור). הפסקת המחזור עקב ירידה במשקל היא מנגנון הגנה של הגוף שנועד לשמר את מחסני הברזל המידלדלים עקב ירידה באספקת הברזל מהמזון. התחדשות עצמונית של המחזור לאחר חזרה למשקל תקין לוקחת לעיתים מספר חודשים .
    לשאלתך, לא מדובר בחוקי טבע ברורים, הסיבה להעדרות המחזור אצל חולות מסויימות וקיומו אצל חולות אחרות באותו משקל (או נכון יותר ה - BMI) מבטאת שונות הקיימת באוכלוסיה ותלויה במשתנים נוספים שאינם קשורים למשקל או להפרעת האכילה עצמה.

בברכה,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו