הפרעות אכילה קשות מאוד- עזרה בבקשה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות אכילה קשות מאוד- עזרה בבקשה!
    ניסן
    15/03/2011

שלום רב מומחי הכללית

אני בחור בן 22 עם הפרעות אכילה. כל התהליך החל מירידה במשקל של 80 קילו ל50 קילו בלי שום דיאטה מיוחדת או איזה תפריט מיוחד פשוט צמצום באכילה ותוך כדי אמא שלי הציבה לי גבולות ברורים בנושא של כמה לאכול כי לי כמובן שלא הייתה שליטה.

מגיל 18 הפכתי לבחור עצמאי ונכנסתי לחדר כושר על מנת לחטב את עצמי בשביל להתחיל עם בחורה ופה הייתה הטעות כי אז הבנתי מהי קלוריה והתחלתי לחשוב על מה אני מכניס לגוף שלי במקום להקשיב לתחושת הרעב ואז כמובן שהתחלתי לבנות תפריטים ע"פ קלוריות במקום להקשיב למנגנונים של הגוף שלי.

עליתי במשקל למשקל של 58 עם שרירים ואז בצבא למשקל של 64 אבל לא אהבתי את המצב כי עליתי למשקל הזה היות שלאחר שבניתי לי את התפריטים הצבתי לעצמי הרבה גבולות של שחור ולבן שלא היו נכונים ובצבא הם נפרצו.

היום המצב רע הרבה יותר היות שאני כבר מודע עוד יותר לכל כמות הקלוריות בכל דבר והיות שהתחלתי להשתמש במשקל דיגיטלי במטבח בהתחלה בשביל אפייה ואז ממש בשביל האוכל שלי האישי אני יודע כמה כל דבר שוקל ופוחד מכל דבר שאני מכניס לפה.

המצב הוא שבקיץ האחרון הגעתי למשקל של 36 קילו שזה משקל לא תקין לבחור בגובה 1.6 מטר עם הפרעות קצב של SSS. שבוע לאחר חזרה מחופשה בחול חטפתי דום לב ואושפזתי עקב כך. כמובן שעברתי השתלה של קוצב לב.

ניסיתי להבין את המצב של תחושות הרעב שלי והבנתי שאני יכול להתאים לתוכנית של "דיאטת המכורים לפחמימות" והבעיה היא שאני מקצין את הדיאטה הזו כי אני לא אוכל במהלך היום פרט לאיזו מנה קטנה של FIBER ONE ובערב אני אוכל ממש מעט מה שמוביל לירידה במשקל.

הסיבה היחידה בסוף שאני כן מתחיל לאכול היא חולשה מטורפת והרגשה של פעילות מסיבית של הקוצב שאותה אני רוצה להפסיק כי אני מבין שהלב לא יכול לפעול בלי אוכל אז הקוצב פועל במקומו. ברגע הזה מתחיל בולמוס אכילה כפייתית שאני ממש לא אוהב ורוצה להפסיק אבל לא יכול כי אני חושב שממחר דיאטה.

מצב הרוח שלי רעוע ותמיד אני מנסה לאכול ביחס למה שאנשים אוכלים כלומר פחות מהם. אני רוצה לדעת איפה יש מרפאה של הפרעות אכילה אבל שלא ייבנו לי תפריט אכילה מסודר כי אז אני מרגיש כלוא ולא עובר יום ואני שובר את התפריט הזה אני צריך הכוונה איך להתמודד עם המצבים בחיי היום יום כי ככה כבר נורא קשה לי ואני תמיד חושב האם כדאי לאכול שתי כפות קוטג' של 100 קלוריות או כפית חמאת בוטנים למרות שהקוטג' ישביע אותי יותר אני אבחר בחמאת בוטנים כי זה יותר טעים לי ואני צריך הכוונה כלשהי שתתן לי הדרכה שעדיף בריאות על מימוש סיפוקים והבעיה היא שאמא שלי היא לא אכלנית גדולה אז אני מרגיש חזיר לידה כי כל מה שאני אוכל אני חושב שאכלתי יותר מדי ואז נפרצים כל הסכרים ואח שלי אוכל מה שבא לו כי יש לו גנטיקה טובה והוא לא משמין.

נמאס לי מהסבב הזה של דיאטה קיצונית ואז בולמוס וחוזר חלילה תעזרו לי כי מצב הרוח שלי ירוד מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    15/03/2011

אכן נשמע שנשאבת להפרעת אכילה קשה, וייתכן שנדרש טיפול אינטנסיבי כדי לסייע לך להגיע למצב בו אתה מצליח לווסת את התזונה ואת תחושותיך ביחס לעצמך באופן גמיש ומותאם, ולא במעברים קיצוניים בין עיסוק כפייתי לבולמוסים חסרי שליטה. טיפול כזה ניתן למצוא או באחת ממחלקות הפרעות האכילה בבתי חולים מרכזיים, או במרפאה שמציעה טיפול אינטנסיבי. לשם כך צריך לאבחן ולהבין טוב יותר את מצבך הנוכחי ואת המוטיבציה שלך. את זה צריך לעשות בפגישה אישית עם איש מקצוע מומחה בתחום, שיוכל להפנות אותך למסגרת המתאימה (רופא משפחה, פסיכיאטר או פסיכולוג). אם היית מטופל בעבר בגלל הפרעת אכילה, יכול להיות שכדאי להתייעץ עם המטפלים הקודמים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו