מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות אכילהליאל15/03/2011
שלום שמי ליאל ויש לי בעיה בתזונה נכונה. אינני מרגישה תחושת שובע כאשר אני אוכלת, ואני תמיד רוצה לאכול עוד ועוד. מה שקורה הוא שאני לא מפסיקה לאכול ולאחר מכן הולכת להקיא כיוון שאינני יכולה לשאת את כובד המשקל בגופי לאחר האכילה...
יש לי את בעיית האכילה הזאת כבר כמה שנים אבל לאחרונה היא חזרה בצורה קיצונית ואינני יודעת כיצד להפסיקה, למי עליי לפנות? זה מגיע כמעט למצב שכל מה שאני אוכל אני מקיאה....
מה יש לעשות בנידון? כיצד מגיעים לתחושת שובע? לא סיפרתי זאת להורי, אינני רוצה שידעו אך בכל מקרה אני מאוד רוצה להפסיק עם זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב17/03/2011מנגנון השובע והרעב הוא מנגנון שקיים באופן טבעי אצל כל אחד (מלבד מקרים רפואיים חריגים ביותר) ומתפתח בגיל צעיר מאד. אם מתאפשר לו להתפתח בלי מפריע, רוב האנשים לומדים מהר מאד "להקשיב" לתחושת הרעב והשובע. הבעיה היא שאנו חיים בסביבה שמזמינה אותנו מצד אחד להתפתות לשפע, ולאכול גם כשאנחנו לא רעבים, ומצד שני מאדירה ערכים של צמצום ואיפוק ורזון, ומזמינה אותנו להתאפק גם כשאנחנו כן רעבים. המסרים הפנימיים והחיצוניים האלו הרבה פעמים גורמת לנו לאבד את היכולת הבסיסית להקשיב לגופנו ולצרכיו באופן טבעי. כך למשל, אנשים בדיאטה פותחים את המקרר ועוסקים בהשוואת קלוריות או ספירת נקודות וכיוצא בזה, ובכלל שוכחים לשאול: מה בעצם מתחשק לי? מה הגוף שלי צריך? ובאופן לא מפתיע, גם - מתי באמת מספיק לי?
לשאלתך, כדי להגיע לתחושת שובע צריך למצוא את הדרך לחזור להתנהלות טבעית ומחוברת יותר סביב אכילה. כצעד ראשון הייתי ממליץ על עבודה עם תזונאית מתחום הפרעות אכילה. הסיבה שעדיף תזונאית מתחום זה, היא כדי לוודא שהעבודה המשותפת לא הולכת רק למקומות המכניים של ספירה וחישוב, אלא דווקא פותחת פתח לעבודה על גמישות וחיבור לצרכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)