מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבודה27GIRL28/03/2011
לאחרונה, ימי ראשון הפכו סיוט עבורי.
זה יום בו אני לא עובדת, ונמצאת בשעות הבוקר לבד בבית.
באופן קבוע הבקרים של יום ראשון הפכו לזמן שלי "לחגוג" עם האוכל.
לבד, בלי שאף אחד יראה – אני יכולה לאכול ולאכול ולאכול, להקיא ושוב לאכול ולאכול ולאכול – ולהקיא.. ושוב... ושוב.
בצהריים בימי ראשון יש לי טיפול. לאחרונה, ובעיקר מאז שנושא האוכל מקבל יותר ויותר מקום בטיפול (אחרי 4 שנים של טיפול, בחודשים האחרונים, זה עולה יותר ויותר, מה שלא התאפשר, או מה שלא איפשרתי עד עכשיו) – אחרי כל שעת טיפול אני יוצאת מדוכאת, עצובה, כעוסה, בוכיה, ובעיקר – אבודה.
א ב ו ד ה .
אני לא יודעת אם אי פעם אוכל להפסיק עם הפרעות האכילה האלה. זה נראה לי בלתי אפשרי.
מרבית חיי אני נסחפת במערבולת הזאת, אין לה התחלה, אין לה סוף.
לא חושבת שאפשר להגיע לשורש העניין. כל השאלות האלה שעולות בטיפול – למה אני אוכלת כמו שאני אוכלת? מה הדבר הזה שאני מרגישה או צריכה ובמקום להגיד אותו אוכלת ומקיאה? איך אפשר לעשות אחרת? כל השאלות הנוראיות האלה משאירות אותי סחוטה, ריקה. נצבת מולן ריקה, בלי שום תשובות. רק "לא יודעת" כל הזמן. מתוסכלת כל כך לשמוע שוב ושוב את המטפלת שלי שאומרת שאני כן יודעת, לפחות חלקית. אין לי תשובות. יש רק עובדות. והעובדה היא שהאוכל ממלא בי משהו, משהו שאין לו שם ואני לא מסוגלת לתת לו שם.
ואיזה יחסים חולניים יש לי איתו, אלוהים. אהבה עזה ושנאת מוות בעת ובעונה אחת.
משהו מזה הגיוני בכלל?....
אני מודעת לעובדה שהאכילה הזו וההקאות פוגעים בי. אני מרגישה כל קילוגרם שמתווסף, נדהמת מהקצב המסחרר בו הקילוגרמים מתווספים. מתביישת. כל כך מתביישת. כואבת, סובלת.
אבל לא מפסיקה.
גם לא יכולה וכנראה לא רוצה לוותר עליו. הוא שלי. הוא אני. ואין לי כלום אחר. אני לא יודעת כלום אחר.
האכילה מרגיעה, ומנחמת. ואפילו אם רק לשבריר שניה, זה מה שהיא עושה.
ואפילו שאני יודעת שאחרי הרגע המטושטש הזה, ההאי הזה שהאוכל נותן לי, יש את הדאון. והוא כואב, אני לא עוצרת.
ואני כבר כל כך רגילה, פשוט לאכול. ואולי אני פשוט נורא עצלנית ומוותרת לעצמי כל כך בקלות, ולא נלחמת חזק מספיק.
אני עייפה מהמלחמות. מהקולות. מהמחשבות. מהרגשות.
וחוסר הודאות הזה משתק.
ניתוח לקיצור קיבה – אנשי המקצוע דוחים על הסף בטענה שזה לא יכול להיות פיתרון. לנסות לא לאכול – מבחינתם גם זו לא אופציה כי לא אחזיק מעמד. אז מה נשאר? מה לעשות?? מה לעשות???
א ב ו ד ה.
עצוב לי. לבד לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מדהימה!
נעמה24/07/2011איזה תאור מדויק, כמה מאיתנו חולקות זאת. לדעתי לא תמיד יש טיפול להפרעות אכילה, אפילו לרוב אין. מנסיוני באשפוזים יוכלו לפתור סכזופרניה לפני זה. במקרים הקשים (כמו שלך) הסיכוי להחלמה נשמע אפסי, מצטערת זה ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבודה - תגובה
עדי מילר02/04/2011שלום
ראשית, אני מברכת אותך על ההחלטה לשתף ולא להישאר עם התחושות והרגשות לבד. מצוקתך בהחלט מורגשת ולכן חשוב לי לומר שניתן להחלים מהפרעת אכילה !!! וצדקת שאמרת שהפתרון הוא לא ניתוח לקיצור קיבה ולא הפסקת אכילה שברוב המקרים רק תגביר את הפרעת האכילה ותוביל לעוד ועוד חוסר שליטה סביב האכילה...
אם את בוחרת לנסות לחיות ללא ההפרעה אני מציעה לך להמשיך בטיפול הרגשי (אני כמובן מקווה שהמטפל/ת שלך מתמה בהפרעות אכילה) אבל במקביל יש לשלב גם דיאטנית המתמחה בהפרעות אכילה. ללא מערך טיפול מתאים המלחמה בהפרעת האכילה הוא ללא ספק הרבה יותר קשה ולעתים אף בלתי אפשרי.
בהצלחה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)