אנורקסיה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנורקסיה ?
    בן
    01/04/2011

שלום
    אני בן 20 ולפני 4 חודשים שקלתי 88 ק"ג על 1.88 ס"מ
    החלטתי להתחיל דיאטה עם משקל יעד של 77 ק"ג
    כיום אני שוקל 75 ק"ג, שזה מעבר למה שתיכננתי, אבל אני רוצה להוריד עוד
    העניין הוא שבאמת רזיתי ורואים את זה בעיקר ברגליים שנראות פתאום ממש שריריות (אני רץ), אבל הבטן פחות יורדת ועדיין בולטת ואני ממש רוצה להוריד אותה
    חשוב לציין שאני מקפיד לאכול מגוון שזה כולל בשרים, קטניות, ירקות ופירות (ופחמימות כמובן)
    כנראה שזה בגנים שלי שהשומן יצטבר קודם בבטן ואני אצטרך להוריד עוד במשקל כדי להיפטר ממנו (שרירי בטן [שאני עובד עליהם] לא ישרפו שומן ממוקד מהבטן, בניגוד למיתוס)
    האם זה לגיטימי הרצון הזה או שאני מגזים ? (הנורה האדומה נדלקה אצלי שאחותי אמרה לי שאני כבר רזה מדי. אני אמנם מסכים שאני יחסית רזה, חוץ מבבטן)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנורקסיה ?

הוספת תגובה

• אנורקסיה ? - תגובה

עדי מילר
    02/04/2011

שלום בן

מבחינה משקלית משקלך תקין אבל אין זה כמובן לא אומר כלום האם מדובר בהפרעת אכילה או בסתם רצון לרדת במשקל...אני מזמינה אותך לשאול את עצמך מספר שאלות בכדי לקבל תשובה האם מדובר בסתם דיאטה תמימה או בהפרעת אכילה...
    דיאטה יכולה להיות חלק מהחיים, אבל החיים לא סובבים סביבה
    בהפרעת אכילה כל החיים מתחילים לסוב סביב אכילה או הימנעות מאוכל
    דיאטה היא ניסיון לרדת במשקל בצורה בריאה
    הפרעת אכילה (מסוגים מסוימים) היא ניסיון לרדת במשקל בכל דרך שהיא
    בדיאטה יש ניסיון להגיע לאיזון ולשמור עליו
    בהפרעת אכילה יש פחד עז מעלייה במשקל ורצון תמידי לרדת עוד במשקל
    דיאטה היא מאמץ לנהל אורח חיים בריא
    הפרעת אכילה היא קול או מחשבה עריצה בראש שמציקה ומנהלת ומענישה במידת הצורך
    בדיאטה מייחסים לאוכל ערכים תזונתיים בלבד
    בהפרעת אכילה יש ייחוס של ערכים "מודבקים" לאכילה או להימנעות: הצלחה, שליטה, הישגיות, חוסר אנוכיות, ערך עצמי
    הדיאטה לא צובעת את הכל: אם עליתי קילו אבל קיבלתי 100 במבחן, עדיין אחוש תחושת הישג
    הפרעת האכילה משתלטת על הכל: אם עליתי קילו וקיבלתי 100 במבחן זה לא שווה כלום, תחושה שכלום לא יכול לפצות על הקילו הזה – מלבד עוד דפוסים של הפרעת אכילה
    בדיאטה מותר לפעמים קצת לשבור את הכללים
    בהפרעת אכילה יש דביקות נוקשה בכללים ובטקסים של אכילה והימנעות – אם שוברים את הכללים מתעוררת תחושת חוסר ערך וקול שדורש "ענישה"

בברכה,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על התשובה

בן
    02/04/2011

לא נשמע שיש לי הפרעת אכילה
    אני אמשיך את הדיאטה עד שאהיה מרוצה - כנראה שיקח עוד חודש-חודשיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על התשובה - תגובה

עדי מילר
    05/04/2011

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו