מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפה...מרים15/04/2011
אני כבר כמה חודשים שומרת על תפריט מינימלי אחרי צומות והקאות...ראיתי שאיני יורדת במשקל בכלל ורק עושה נזק לעצמי אז חזרתי לאכול מסודר...
אבל כבר שבועיים ברצף שאני עולה במשקל...שבוע שעבר 200 גרם והשבוע עוד 300.מאותו תפריט שבהתחלה אפילו קצת ירדתי ממנו...
אני רוצה לשמור על התפריט ולא לחזור אחורה אבל אני גם לא רוצה להמשיך לעלות כל הזמן....
מנסה לומר לעצמי שצומות לא יעזרו...הרי כבר הייתי בסרט שצמתי ולא ירדתי...
אבל הדחף לזה עכשיו הוא כל כך חזק....מה לעשות? אני מיואשת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפה... - תגובה
עדי מילר16/04/2011שלום
הרגלי האכילה שלך בהחלט קיצונים ואכן הגוף מתנגד. כשאוכלים מעט מדי הגוף חש בסטרס, במתח. יש מצב שהוא אינו יודע מתי ואם תבוא הארוחה הבאה והאם היא תכלול מספיק אנרגיה. לכן, הוא חוסך בהוצאות האנרגיה. בין שאר ה"חסכונות" יש חיסכון בשריפת שומנים. לכן יש האטה בירידה במשקל ובמקרים בהם הצמצום מאוד משמעותי עשויה אפילו להיות עליה במשקל. פרט לכך ישנן עוד סיבות רבות למה דיאטות שמכילות מעט מדי קלוריות אינן מומלצות. בין השאר בגלל שלא ניתן להתמיד בהן לאורך הזמן הדרוש ואחרי כן יש כמיהה לאכול הרבה ובעיקר מהמזונות שאוהבים ונמנענו מהם. כך קורה שבסיום ה"דיאטה" יש אכילה מופרזת ועלייה חזרה במשקל. מאוד מומלץ שתשני את צורת האכילה שלך ועשי זאת בצורה מבוקרת עם ליווי תזונתי מקצועי מתאים.
כמו כן, עלי לציין שבין שלל הנזקים של ההקאות יש שיבוש של מאזן הנוזלים בגוף מה שעשוי פעמים רבות לעליה במשקל עקב צבירת נוזלים.
ממליצה לך בחום לפנות לטיפול תזונתי שיעזור לך לרכוש כלים "יעילים" לירידה במשקל במידת הצורך כמובן וכמו כן לשלב טיפול פסיכולוגי על מנת להבין את הדחף העז לירידה במשקל שמנהל אותך...
בהצלחה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי היקרה
מרים16/04/2011קודם כל תודה על תגובתך...אבל כרגע אני אוכלת לפי תפריט שדיאטנית נתנה לי...הוא אמנם דיי קטן אבל לא יותר מידיי...בהתחלה אפילו ירדתי ממנו...יכול להיות שאני צריכה להוסיף לו ואז לא אעלה?
אני לא יודעת מה לעשות...אוףףף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי היקרה - תגובה
עדי מילר16/04/2011ממליצה לך עם כך להתייעץ עם הדיאטנית שמטפלת בך !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)