גיליתי שבעלי סובל מבולמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיליתי שבעלי סובל מבולמיה
    moran
    03/05/2011

שלום,
    לפני שהכרתי את בעלי ידעתי שהוא סבל מבולמיה אך זה היה נושא שהוא לא רצה לדבר עליו.
    במהלך שנות חיינו המשותפים הוא היה עושה דיאטות, יותר נכון צומות. הוא במשך תקופות ארוכות לא היה אוכל כלום (תקופות של עד 3 חודשים).
    לפני כחודש שמתי לב שבכל פעם שאנו מסיימים ארוחה הוא הולך לשירותים. לאחר אחת מהארוחות שמתי לב לסימנים של קיא ליד האסלה, אך לא יכולתי להאשים אותו כי זה היה בבית הוריי והיו שם עוד אנשים, אך החלטתי לשים על זה יותר דגש. לפני מספר ימים שמעתי אותו מקיא באופן וודאי. הוא פותח את זרם המים בכיור ומקיא.
    התעמתתי איתו באותו הרגע והוא כמובן הכחיש. החלטתי לשנות גישה ולתת לו להרגיש שאני איתו ושאני שם בשבילו אם הוא צריך אוזן קשבת.
    בסופו של דבר הוא הפסיק להכחיש ואמר שיפסיק עם זה. אני לא מאמינה לו ואני חושבת שהוא צריך עזרה, הבעיה היא שהוא לא מוכן לקבל עזרה, הוא רוצה לרזות הרבה ומהר. המקסימום שהוא מוכן לעשות זה דיאטה מסודרת. כיצד אני יכולה לגרום לו להבין שזו בעיה נפשית ולשכנע אותו ללכת לטיפול? אני ממש אובדת עצות.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גיליתי שבעלי סובל מבולמיה - תגובה

עדי מילר
    05/05/2011

שלום

אני שמחה לשמוע שבסופו של דבר החלטת לשנות גישה ובמקום להתעמת להיות פשוט לצידו של בעלך, מה שכמובן עזר לבעלך להודות שקיימת בעיה שזה בהחלט צעד ראשון בקבלת עזרה.
    כדאי שתבדקי עם בעלך האם הוא מוכן לחקור את האפשרות שמדובר בהפרעת אכילה עם איש מקצוע שמבין בהפרעות אכילה. עליך לזכור לאורך כל הדרך שרק איש מקצוע עם היכרות ומיומנות בתחום יכול להציע אפשרויות לטיפול מתאים. התפקיד שלך הוא לבטא דאגה ולהציע תמיכה. כמו כן, את יכולה להציע לבעלך לחלוק איתך את התחושות שהוא חווה. האם ההקאות גורמות לו להרגיש שליטה, הקלה, סיפוק? תני לו להבין שיש דרכים נוספות להרגיש את הדברים האלו, דרכים שלא גובות מחירים גבוהים כל כך.
    ספרי לבעלך שיש הרבה אנשים שהחלימו מהפרעות אכילה.
    אם בעלך אינו משתף פעולה וממשיך להתנגד לטיפול עשי הפסקה. וחזרי לנושא במועד אחד, מאוחר יותר, אבל לא דרך עימות. זה מתסכל ומפחיד לראות מישהו קרוב סובל מהפרעת אכילה, ולהישאר חסר אונים, אבל חשוב לזכור שנושא השליטה הוא מרכזי – ואם האדם הסובל ירגיש שלוקחים ממנו את השליטה הוא ייאבק ויתפוס עמדה מנוגדת.

אל ייאוש ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מורן
    08/05/2011

הי,
    הוא אינו מודה שזו הפרעת אכילה. הוא בסה"כ הודה שהוא מקיא, וגם זה היה לאחר ששמעתי אותו עושה זאת מספר פעמים.
    הוא הבטיח שלא יעשה זאת יותר אך אינני מאמינה לו.
    הוא חושב שאין לו בעיה ושהכל בשליטתו ובכל פעם שאני מנסה להעלות את הנושא הוא מבקש שאפסיק לדבר על זה ומתעצבן. אני לא לוחצת עליו ואני מנסה לגשת אליו בגישה הכי תומכת שיש, אך הוא כל הזמן מתנגד לדבר על זה.
    איך אני יכולה להביא אותו למצב שנדבר על זה? אני ממש אובדת עצות ואני פוחדת שהוא ימשיך עם זה עד כדי שהבריאות שלו תיפגע.
    הוא כל היום מתעסק במה לאכול וזה תמיד בכמויות גדולות.
    יש לציין שהוא לא שמן, הוא קצת מלא. הוא בערך 1.70 עם משקל של כ-80 קילו.
    מבחינתו זו הדרך הכי מהירה להיפטר מהשומן וזה מבחינתו תחת שליטה והוא אינו מעוניין לדבר על זה.
    אני מוצאת את עצמי בולשת אחריו כדי לראות אם הוא מקיא.
    אני חייבת להגיע אליו באיזושהיא צורה על מנת שיטפל בזה והוא כל הזמן מרחיק אותי.
    איך מביאים אותו למצב שיעשה את הצעד הראשון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

עדי מילר
    12/05/2011

שלום מורן

המשיכי לנסות להסביר את מקור הדאגה שלך שוב מבלי להיכנס לדיון על התנהגויות סימפטומטיות. גם אם הוא ממשיך להכחיש את קיומה של הפרעת האכילה הישארי רגועה ואל תביעי תסכול שעשוי להתפרש כאשמה. תגיע לשיחה מוכנה עם רשימה של מקורות סיוע אפשריים, גם אם יסרב להסתכל השאירי את זה אצלו.
    קשה מאד לאכוף טיפול על מי שזקוק לכך, אם הוא אינו משתף פעולה. ולכן חשוב שבעלך יכיר בקיומה של הבעיה ויסכים לקבל טיפול.
    במידה ובעלך ממשיך לסרב חשוב שתזכרי שעל מנת להעניק תמיכה כמו שצריך חשוב שגם את תהיה מסוגלת לדאוג לעצמך ולטפל בצרכיך, במיוחד נוכח הלחץ והתובענות של המצב. זה חשוב לא רק עבורך, אלא גם משום שעליך לשמש מודל של התנהגות בריאה עבור בעלך. ועל כן הייתי מציעה לך להיעזר בשיחות עם איש מקצוע המתמחה בהפרעות אכילה.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו