חוששת מאשפוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוששת מאשפוז
    חוששת
    05/05/2011

ישלי בעיה.
    לפני בערך חצי שנה התחלתי לקחת משלשלים בכמויות, ולצמצם באוכל (דבר שהיה כבר לפני זה). לפני שבוע אמא שלי גילתה אתזה ומאז היא משכנעת אותי ללכת לרופא.. אני לא רוצה ללכת כי אני מפחדת שיאשפזו אותי. יש סיכוי שזה יקרה על סמך הכדורים והצמצום למרות שאני לא ממש בתת משקל? (1.74 על 56 קילו) אני מאד חוששת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוששת מאשפוז

הוספת תגובה

• חוששת מאשפוז - תגובה

עדי מילר
    05/05/2011

שלום

ראשית חשוב לי לציין שהפרעות אכילה הן הפרעות רציניות שלא נעלמות מעצמן. הרוב המכריע של המקרים דורש התערבות מקצועית. הטיפול לא בהכרח צריך להיות אשפוז אך כמובן שמכיוון שהפרעות אכילה הן מורכבות, הטיפול האפקטיבי ביותר צריך לכלול טיפול פסיכולוגי לצד טיפול תזונתי. במקרים מסוימים בהם נדרש טיפול אינטנסיבי מאוד יש צורך כמובן באשפוז או במקרים אשר קיימת סכנת חיים.
    חשוב ביותר שתדעי שככל שמקדימים את הטיפול יותר קל למטופל לבנות חיים חדשים ומלאים עם יחסים מספקים ופעילויות. ככל שהסימפטומים מוסתרים או מוכחשים כך קשה יותר לשנות את התנהגויות האכילה, ולפתור את הבעיות מתחת לפני השטח.
    לגבי המשקל...רק חלק מהסובלות מהפרעות אכילה נמצאות במצב של תת משקל קיצוני כפי שמוצג בתקשורת. האמונה הנפוצה שמי שלא נמצא במצב כזה אינו חולה היא כמובן שגויה !!! מעבר לכך עפ"י הנתונים שמסרת משקלך נמצא מתחת לטווח התקין ובמידה וסיימת את תהליך ההתבגרות הנך נמצאת בתת משקל.
    ממליצה בחום בשלב ראשון לפנות לרופא המשפחה.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו