מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה זה כל כך מפריע לי?לירון08/05/2011
אני באמת לא מצליחה להבין למה המשקל שלי והמראה שלי כל כך חשובים לי עד כדי כך שזה הדבר היחידי שמעסיק אותי כבר שנתיים.
כבר שנתיים שאני לא מפסיקה לחשוב כמה אני שמנה וכמה שמנתי (משקלי כעת 54 בגובה 165 ולפני שנתיים וחצי שקלתי 50). זה לא יוצא לי מהראש ואני מרגישה שזה מנהל אותי. אני מתכננת כל יום ויום לפי האוכל. כל יום שאני קמה בבוקר זה הדבר הראשון שאני חושבת עליו. איך קרה דבר כזה? איך השמנתי ככה? איך עליתי מידה בג'ינס?
אני מזועזעת מעצמי. אני כבר לא מכירה את עצמי.
בעבר הייתי אוכלת כל מה שבא לי כמה שבא לי ומתי שבא לי מבלי להשמין.
זה מוזר, פעם כשהייתי מרגישה שהשמנתי קצת או שאיזה ג'ינס לא היה עולה עליי זה לא היה מפריע לי בכלל. והיום זה פשוט כל כך מטריד אותי עד כדי כך שאני יכולה לבכות במשך כמה דקות אחרי שאני מסתכלת במראה.
אני מתביישת לשים בגד ים. איך אוכל ללכת לים השנה? כשאני כל כך מתביישת בגוף שלי?
הכל רע :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב12/05/2011לפי מה שאת מתארת, בשנתיים האחרונות העיסוק באוכל, במשקל ובמראה הגוף החל להעסיק אותך יותר מבעבר, ובהדרגה הפך לעיסוק בעל אופי כפייתי, שמשתלט על המחשבה ועל ההתנהלות היומיומיות.
יכולות להיות סיבות שונות לכך שנושאים אלו התחילו להעסיק אותך יותר: בין אם בשל שינויים בחייך (כמו תחילת גיל ההתבגרות למשל, שינוי משקלי, משבר בחיים), או בשל מצוקה רגשית כזו או אחרת שהייתה תקווה שתיפתר דרך ירידה במשקל (שיפור בדימוי העצמי, קבלה חברתית, התמודדות עם תחושות חוסר שליטה בחיים). הבעיה היא שככל שהעיסוק הופך כפייתי ומשתלט, כך גוברת המצוקה הרגשית, התפקוד נפגע, היכולת להתפנות ולהתרכז בדברי אחרים בחיים פוחתת וכך הלאה. ה"פתרון" הופך לא פעם למשהו שרק מחמיר את הבעיה.
כדי להתגבר על הבעיה הזו, צריך להפחית את העיסוק הכפייתי. את זה ניתן לעשות באמצעות טיפול מתאים. בדרך כלל טיפול כזה כולל גם ליווי תזונתי (שיאפשר להתנהל בצורה יותר גמישה, לא לתכנן את החיים כדי שיתאימו לאוכל אלא את האוכל כדי שיתאים לחיים) וליווי פסיכולוגי (שיאפשר לזהות את הדפוסים שמזינים את הבעיה, את המצוקות הרגשיות שנמצאות בבסיסה, ולפתח מנגנוני התמודדות יעילים יותר). איני יכול לקבוע דרך האינטרנט מהו הטיפול המתאים ביותר עבורך, ולכן כדאי בשלב ראשון להתייעץ עם איש מקצוע מתחום בעיות האכילה, פנים אל פנים, כדי שאפשר יהיה לאבחן בצורה יותר מדויקת את הבעיה ולהתאים לך מענה בצורה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)