מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת יתר אצל בת 3מרי10/05/2011
שלום
ביתי בת 3 , אוהבת מאוד לאכול.
תמיד מבקשת עוד, תמיד אהבה לאכול אוכל של "גדולים",
הרבה פעמים זמן קצר לאחר שאכלה אומרת שהיא רעבה.
אני כל הזמן מנסה להיות בשליטה על מה שהיא אוכלת לאחאר שחוזרת מהגן
אבל אני מרגישה שאני מאוד מתסכלת אותה
אני כמובן מציעה פרות ולא חטיפים, אבל אנחנו גרים בבית של ההורים אז הרבה פעמים היא רואה אוכל מבושל בסירים והיא רוצה ואני כל הזמן במאמקים עם כולם שלא יציעו לה.
אני מנסה שהדיבורים האלו לא יהיו לידה אבל במשך הזמן יצא לה לשמוע לצערי די הרבה ויכוחים סביב הנושא ונראה לי שהיא כבר מודעת שהנושא בעייתי
אני כמובן מפחדת שזה יגורם לה לבעיות אכילה
היא שוקלת 15 קילו , נמצאת באחוזון 75 מבחינת המשקל ואחוזון 5 בגובה שזה עושה את זה ליותר בעייתי.
היא לר נראית שמנה אך לפעמים בתקופות שאני פחות בשליטה היא משמינה.
מה עושים?
ובנוסף מטריד אותי מאוד שהחל משנה הבאה היא מתחילה ללכת לצהרונית אחרי הגן והבנתי שהאוכל שם מזעזע, ואני יודעת שהיא תחגוג שם כי זה בטוח אוכל שהיא תאהב לאכול. אני מאוד מפחדת שבגלל הצהרונית היא תשמין ולא תהיה לי שליטה.
מה עושים עם הצהרונית??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב12/05/2011הורים רבים מתלבטים סביב הדרך הנכונה להיות מעורבים בהאכלה של ילדים בגיל הזה, פעמים רבות מתוך חשש שאם לא יתוו אכילה "נכונה", הילד יאכל בצורה לא מווסתת, פחות מדי או יותר מדי, ויסבול מכך בעתיד (בריאותית, חברתית וכו').
הבעיה היא, שכדי שילד ילמד לאכול "נכון", הוא צריך ללמוד לווסת את הכמויות הנכונות עבור עצמו, על פי מנגנון הרעב והשובע הפנימי שלו. זה משהו שלומדים באופן טבעי בגיל צעיר מאד, אבל הרבה פעמים דווקא החשש של הורים שהילד יתקשה בכך, גורם לכך שהם מנסים לווסת עבור הילד, "לשלוט" בכמויות שהוא אוכל, ובכך הם רק מקשים עליו לפתח את המנגנון הזה בעצמו (כי ברור שאם מישהו אחר קובע עבורי כמה אני צריך לאכול, אני לא קשוב לצרכים שלי, וזה רק מעצים את המרדף שלי אחרי מזון). מעבר לכך, הניסיון "לשלוט" בתזונה יכולה להיות גם דרך לנסות לשלוט במה שקורה לילד, מתוך רצון לייצר עבורו סביבה מיטיבה, בטוחה, נעימה - אבל במחיר של הגנת יתר שבסופו של דבר עלולה להקשות עליו לפתח מיומנויות התמודדות חשובות.
את כותבת שאתם גרים עם ההורים, ושיש מאבקים רבים סביב נושא ה"שליטה". זו עלולה להיות סיטואציה לא קלה, מבחינות רבות (למשל, מי מקבל החלטות לגבי ההתנהלות בבית סביב מזון, אבל גם מי מקבל החלטות בתחומים אחרים. מי נמצא ב"שליטה"...). האם ייתכן שקשיים בתחום הזה מקבלים ביטוי גם בהזנה של בתך?
ההנחיות להורים הן בדרך כלל אלו: ההורה קובע מה אוכלים, מתי אוכלים, איפה אוכלים ואיך. הילד מחליט עבור עצמו כמה. זה נכון בבית, וזה נכון בצהרונית, וזה נכון בהמשך החיים. אם הסיטואציה הנוכחית מקשה עלייך להיות בעמדה בה את יכולה לקבל את ההחלטות ההוריות שציינתי, אולי כדאי לעשות שיחה עם בן זוגך ועם ההורים, כדי לפתור את הבעיה ביניכם. בנוסף, ייתכן שכדאי לך לקבוע פגישה עם תזונאית ילדים, כדי לקבל הנחיות ספציפיות ומדויקות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)