מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני בולמית?מיואשת16/05/2011
היי,
שלום יש לי בעיות עם האוכל בערך מכיתה ח'.. ואני כרגע בת 24 שזה בערך 11 שנה.. במהלך כל התקופה הזאת היו לי המון תקופות של הרעבות עשיתי המון דיאטות כאסח שכמעט בכל אחת רזיתי 20 קילו.. מעולם לא הייתי תת משקל אבל.. ואחרי כל ההרעבות הייתי משמינה כפול השיא היה שהגעתי לפני שנה למשקל 100 קילו מאז רזיתי המון והשמנתי שוב חלק ואני כרגע בעודף משקל BMI 32 שזה המון.. ואני שוב בדיאטה בתקווה להוריד את כל מה שהעלתי נמאס לי מהיו יו הזה.. הבעיה שלי היא שחזרתי להקיא בשבועיים האחרונים עכשיו אני לא מקיאה את כל האוכל אלא רק חלק ובטח חלק קטן ואני מאוד מגבילה את עצמי במזון בלי בשר מוצרי חלב ועכשיו גם לחם הפסקתי.. השאלה האם בגלל שאני בעודך משקל כזה זה נחשב בכלל בולמיה או הפרעת אכילה או מה זה בכלל כי אני מרגישה שיש לי בעיה אבל בגלל העודף משקל אני קצת מבולבלת.. אני מאוד מתוסכלת ונראה לי גם בדיכאון ובעיקר מיואשת משנים על גבי שנים של ייאוש וסבל אני יודעת שאני בקרוב ארזה את הכל ואהיה שוב רזה כי לקחתי את עצמי ממש בידיים עכשיו.. אני מצד אחד מאוד צריכה את ההקאות זה הדבר היחידי שמחזיק אותי כרגע אבל מצד שני אני לא טיפשה אני יודעת שזה לא בריא וזה יקח אותי למקום רע מאוד כמו שהייתי בעבר ואולי הפעם אפילו יותר גרוע כי אני נחושה יותר מאי פעם.. האם יש מרכזים שיכולים לעזור לי אם באמת המצב שלי בעיה או בגלל שאני בעודף זה לא נחשב אלא צריך להיות בתת משקל או משקל רזה בשביל שזה יחשב כנדרש טיפול? תודה על עזרתכם מראש,
מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב17/05/2011בניגוד לדעה הרווחת, לא כל מי שסובל/ת מהפרעת אכילה נמצא בתת משקל, והקריטריונים האבחנתיים של בולימיה כלל לא קשורים במשקל גוף. אל תתני לעודף המשקל לבלבל אותך, או למנוע ממך לקבל טיפול הולם, בהחלט יש מקום לפנות לטיפול כדי להתמודד עם הדפוסים הבעייתיים שאת מתארת ושגורמים לך מצוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)