בולמוסים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בולמוסים
    מ
    17/05/2011

שלום.
    לפני כעשר שנים סבלתי מבולימיה במשך כארבע שנים. קיבלתי טיפול תזונתי ופסיכולוגי והחלמתי, לפחות חלקית: הפסקית להקיא לאחר בולמוסים, תדירות הבולמוסים והכמות הנאכלת במהלכם פחתו. במהלך השנים לאחר מכן טופלתי אצל פסיכולוגים ודאגתי לליווי דיאטני, מה שייצב בהדרגה את האכילה. יחד עם זאת ההתעסקות באוכל ובספורט תמיד המשיכה להיות במרכז חיי ומשקלי נע ונד בטווח של6-7 ק"ג. כעת אני בת 28 ובהריון (כבר לקראת סופו)ומאז תחילת ההריון, לאחר שהצלחתי במשך כחצי שנה להמנע כלל מבולמוסים, אני מוצאת את עצמי זוללת בערך פעמיים בשבוע, בעיקר ממתקים. ניסיתי למנוע את הדבר על ידי אכילה מאוזנת של תפריט שנבנה יחד עם דיאטנית ובשבועות האחרונים הוצאתי את הסוכר מהתפריט, על מנת למנוע מעגל של השתוקקות לסוכר. יחד עם זאת, עם הוצאת הסוכר מהתפריט הפכתי לאובססיבית ונוצר אצלי חשק כמעט תמידי לזלול ממתקים, מה שגרר בולמוסים מרובים ותסכול רב יותר. יש לציין כי עליתי במשקל במהלך ההריון כמומלץ ולא יותר מכך, למרות הזלילות.
    בהקשר לכך יש לי מספר שאלות:
    1. האם ייתכן שהזלילות חזרו בגלל חוסר האיזון ההורמונלי של ההריון, ויחלפו מעצמם לאחר מכן?
    2. האם זהו צעד נבון במקרה שלי לנסות להגמל מסוכר, או שזהו צד נוסף של הפרעת האכילה שעיקרו להגביל את עצמי ולשלוט באכילה?

תודה.
    2.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בולמוסים

הוספת תגובה

• בולמוסים - תגובה

עדי מילר
    22/05/2011

שלום

ראשית לא הצלחתי להבין מדבריך האם את עדיין נמצאת בטיפול דיאטני ופסיכולוגי, אם לא זה בדיוק הזמן לחזור !!! הריון, לידה והורות מלווים בהמון שינויים שלעיתים לא פשוטים ולכן אני ממליצה לעבור את התהליך בליווי מקצועי.
    לגבי שאלותיך...
    1. יכול להיות שישנו קשר בין חוסר האיזון ההורמונלי לבין הזלילות אבל עדיין כדי להבטיח שהזלילות לא יתגברו ו/או ימשיכו גם אחרי הלידה הייתי ממליצה לחזור לטיפול תזונתי.
    2. באופן כללי הגבלות תזונתיות אינן עוזרות ואף מזיקות לאנשים הסובלים מהתקפי זלילה, נהפוכו ברגע שישנם יותר ויותר איסורים אנו נרצה דווקא את אותם איסורים. אני מניחה שכמו רוב האנשים הסובלים מזלילות במהלך הזלילות אינך אוכלת ירקות, לחם מלא וכו'... אלא דווקא את אותם מזונות שאסרת על עצמך בלי סיבה אמיתית לאכול. אז, כפי שאת מבינה מדברי להפרעת האכילה יש בהחלט חלק לא מבוטל סביב הגבלות אלו.
    ממליצה לך לחזור לאכילה מאוזנת הכוללת את כול אבות המזון.

המשך הריון קל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו