מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הבעיה שלי?דפנה21/05/2011
שלום,
אני בת 21. שוקלת בין 48 ל49 קילו.. גובה 166.
עד שהתגייסתי הייתי מאז ומתמיד רזה, ולא כי לא אכלתי... להפך, הייתי אוכלת הכלללללל ומלאאאא! אבל הייתי רוקדת גם בלהקה עם חזרות כל יום.. וככה שכנראה הייתי מוציאה כמות קלוריות עצומה וזה היה מתקזז עם כמויות האוכל שהייתי אוכלת..
כשהתגייסתי התחלתי לאט לאט לעלות במשקל, כי הייתי רגילה לאכול בלי חשבון, אבל מצד שני-הפסקתי בפעילות הריקוד כי הייתי חוזרת פעם בשבועיים הבייתה..וככה יצא מצב שרק בחצי שנה הראשונה שהייתי בצבא - עליתי ב9(!!!!)קילו..והגעתי למשקל השיא שלי של 58 קילו.. זה הפריע לי מאוד אבל חשבתי שכמו שזה הגיע...ככה זה גם ירד ממני ואיכשהו הגוף יחזור להיות רזה וחטוב כמו פעם.. כמובן שרק לקראת סוף השירות שלי,בערך בחצי שנה האחרונה לשירות, שכבר התחלתי להגיע לעיתים יותר תכופות הבייתה-הצלחתי למצוא זמן להתאמן ולאכול מסודר וכמו שצריך.. בחצי שנה ההיא הורדתי בערך 4 קילו... התחלתי לעשות ריצות בערך חצי שעה ביום.. ופשוט הקפדתי על אכילה בריאה ומאוזנת. בחצי שנה האחרונה (מאז השחרור שלי) הורדתי את שאר המשקל וככה הגעתי למשקל שנע בין 48 ל-49 קילו... אני מרוצה מאיך שאני נראית, אני חטובה, אבל מצד שני מאוד אובססיבית למראה שלי.. אני נשקלת כמעט כל יום, כבר לא מקבלת מחזור משהו כמו 9 חודשים... מצד שני אני לא מרעיבה את עצמי, אלא באמת אוכלת מסודר ומקפידה פשוט לעשות המון ספורט
מה הבעיה בי?? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הבעיה שלי? - תגובה
עדי מילר22/05/2011שלום דפנה
מדבריך עולה שמאז השחרור מהצבא העיסוק באוכל, משקל ומראה החל להעסיק אותך יותר ויותר ונהפך להיות במקומות מסוימים בעל גוון כפייתי.
לצד ההרגשה שהינך אוכלת מסודר ובריא ומרוצה ממראה גופך יש סימנים אזהרה רבים (כמו העדר מחזור, שקילות מרובות, משקל מתחת לטוול התקין !!! ועוד...) שמטרתם להראות לך שמשהו בורח לך...
כדי להבין לעומק מה היא באמת הבעיה אני ממליצה לך בחום לפנות לאבחון ע"י איש מקצוע המתמחה בהפרעות אכילה (דיאטנ/ית, פסיכולוג/ית או פסכיאטר).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)