בולימיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בולימיה
    שואלת
    23/05/2011

שלום,

השאלה שלי קצת מורכבת...

יש לי חברה, בת 20, היא ספרה שלפני כמה שנים ירדה במשקל כ15 ק"ג בעזרת הקאות, יש לה על גב כפות הידיים צלקות רבות שאין לה הסבר הגיוני להן. אני מכירה אותה כמעט שנה, היא היתה רזה כשהכרתי אותה אך עלתה כ-10 ק"ג, מדברת כל הזמן על אוכל וקלוריות, ומדי פעם מספרת שגרמה לעצמה להקיא לאחר האוכל. היא מקבלת מחזור לעיתים רחוקות.

האם זה נקרא שהיתה לה בולימיה?

האם יתכן שהיה לה ועבר, והיום זה לא משהו בעייתי?

מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בולימיה

הוספת תגובה

• בולימיה-שאלה

אפרת
    24/05/2011

שלום לך, קודם כל יפה מאוד שיש חברה כמוך שדואגת ואכפתית, לחברתך יש בולימיה והפרעת אכילה, אני באתי מאותו מקום ועם עזרה אני מרגישה הרבה יותר טוב, אם תרצי לדבר איתי או שחברתך זהו המייל שלי [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולימיה - תגובה

עדי מילר
    28/05/2011

שלום

לצערי, איני יכולה לאבחן דרך האינטרנט ולקבוע מה יש לחברתך, אבל ללא ספק נשמע שהיא סובלת מבעיה על הספקטרום של הפרעות האכילה, זאת בעקבות התעסקות המוגברת באוכל ומשקל שהנך מתארת ובעיקר לאור העובדה שאימצה לעצמה דפוסים בלתי יעילים ל"ויסות" המשקל.
    לשאלתך מה עושים ??? זכרי שהנך חברה, ולא הורה או מטפל. ועל כן תפקידך לתמוך, לא לקחת אחריות על הבריאות והטיפול בה. את יכולה להביע את דאגתך, להציע לעזור לה לחשוב על אפשרויות טיפול, אם תרצה בכך, את כמובן מוזמנת להציע לה להיכנס לפורום זה. מעבר לזה, הדבר היחיד שאת יכולה לעשות הוא לספר להוריה, על מנת שהם יוכלו למלא את תפקידם.
    ייתכן שחברתך תכעס עלייך בשל כך, אבל בהחלט ייתכן שמעבר לכעס היא תראה גם את דאגתך.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו