אכילה רגשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה רגשית
    הלפרין
    26/05/2011

שלום לכול הקוראים ותודה מראש לעונים : אני אישה בת 43 ביתי אמרה לי שהיא חושבת שאני סובלת מאכילה רגשית מכיוון שתמיד כשאני לחוצה או שמחה אני ישר פונה לאוכל,אני חושבת שזה משהו בתרבות הים תיכונית בה אנו חיים אבל אני מסכימה איתה שיש משהו בדבריה,אם אכן אני סובלת מדבר כזה,מה אתם ממליצים לעשות בנידון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה רגשית

הוספת תגובה

• אכילה רגשית - תגובה

עדי מילר
    28/05/2011

שלום

אכילה רגשית מאופיינת באפיזודות אכילה ללא שליטה ללא קשר לרעב פיזיולוגי. האכלנים הרגשים משתמשים באוכל כאמצעי להתמודד עם קונפליקטים, רגשות בלי נעימיים או רצויים, מתח, חרדה ובעיות יומיומיות. האוכל עוזר להם לחסום, להדחיק ולהתעלם מרגשות ותחושות לא נעימים. כמו כן, יש לציין שאחד המאפיינים הידועים של אכילה רגשית הוא חשיבה דיכוטומית: או שאני מצליחה-או שאני נכשלת!
    טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הינו טיפול שהוכח מחקרית כיעיל ביותר להתמודדות מול אכילה רגשית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

הלפרין
    31/05/2011

את צודקת האוכל הוא כמו סם אצלי , כל דבר שעובר עלי טוב או רע אני פונה לאוכל, אוכל הוא החבר הכי טוב והאויב הכי גדול, אחרי שקראתי את התגובה התחלתי לחקור קצת בנושא ומצאתי מישהי שמטפחת בשיטה שציינת פסיכולוגיה התנהגותית קוגניטיבית, קוראים לה שלומית רוב ואני מקווה שיהיה לי אומץ להתקשר ולקבוע פגישה,יש לי פחד להיפרד מהדבר הזה,האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה - תגובה

עדי מילר
    01/06/2011

הפחד שהינך מתארת הוא נורמלי לחלוטין שכן האכילה "מסייעת" לך להתמודד עם קונפליקטים שהינך חווה, אני רשמתי מסייעת במירכאות שכן לטווח הארוך האכילה אינה באמת פותרת ומיטיבה ולמעשה רק מזיקה יותר.... ועל כן אני מברכת אותך על הצעד הראשון שעשית והוא למצוא מטפלת מתאימה ומאחלת לך שתמצאי לנכון להתקשר ולקבוע עימה פגישה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הלפרין
    01/06/2011

התקשרתי וקבענו, היא נשמעה מקסימה, הזהרתי אותה שיש מצב שאני אבטל את הפגישה בגלל הפחד שלי, וגם ככה אני בנאדם שדוחה דברים ובדבר הזה בכלל גם הפחד משתלב, אני אעדכן אתכם איך היה אצלה :) תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה רגשית

אפרת
    01/06/2011

שלום הלפרין, אני מאוד מבינה לליבך גם אני אכלנית בצורה מאוד קשה כבר כמה שנים, אני הולכת לטיפול ומבינה כי כל אכילה מעבר למה שצריך הינה אכילה רגשית, לפעמים את הכעס והתיסכול אנו מפנים לאוכל, אני מטופלת אצל משהי מקסימה שעוזרת לי להגיע אל עצמי ואל האני שבי, אם תרמי לשמוע יותר פרטים את יכולה לכתוב לי למייל [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך

הלפרין
    01/06/2011

כרגע אני חושבת שמצאתי מטפלת אך במידת בצורך אכתוב לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו