אחד מאיתנו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחד מאיתנו
    גיא
    03/06/2011

כן, אחד, ולא אחת. חיפשתי הודעות של גברים ולא מצאתי, אז אם בכל זאת יש מישהו כמוני-עמך הסליחה.
    עד לפני כמה חודשים לא חלמתי שזה יקרה לי.
    אני בן 30+.
    בזמן האחרון שמתי לב לכל מיני מחשבות מוזרות שעוברות לי בראש (שאתן כבר בטח מכירות טוב): כמו: "יא, איזה כיף, בקושי אכלתי היום" או "איזה יופי, ירדתי עוד קילו וחצי השבוע" או "איזה פארשים, כולם מסביבי עלו במשקל בפסח ורק אני ירדתי"...

ואז המכנסיים ששימשו אותי נאמנה במשך 3 שנים עד לפני 4 חודשים- כבר נראות כמו סחבה. ואז אנשים מתחילים להעיר "אתה מה-זה רזית... ממש נעשית אנורקסית" "יואו, איך העצמות פנים שלך בולטות".... ועכשיו צריך למצוא תירוצים, שזה בגלל הלחץ בעבודה, או בלימודים, או במשפחה, וזה בכלל לא בכוונה, וכו וכד'.
    לא רוצה לאכול. לא רוצה להרגיש את האוכל בתוכי. אני מרגיש טמא שהוא בפנים, ורק רוצה שהוא יצא. אני נהנה לרזות עוד ועוד, וכן, אני מודע לעובדה שאני מתחיל כבר להראות כמו ניצול שואה בפוטצניה.

אבל השוס היה ביום ראשון האחרון, ששמעתי מהפסיכאטר שלי את המילים המפורשות : יש לך אנורקסיה נרבוזה.

בום לפנים.

או שלא, כי אני לא מרגיש שאני סובל מזה. כמו שאמרתי- אני דווקא נהנה. בעוד שאר בני גילי דואגים לפתח את כרס הנישואין בהתמדה- אני נראה יותר טוב מתמיד.

אבל מצב שני- אני גם לא מחשיב את עצמי כאדם טיפש, ויודע שזה לא בריא.

מה עושים? לא יודע. לפסיכאטר הפתרונות, אני מניח.

אשמח לשמוע תגובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחד מאיתנו

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    03/06/2011

אנורקסיה נרבוזה אכן שכיחה יותר בקרב נשים, אך בניגוד לדימוי הנפוץ בהחלט קיימת גם גברים ומהווה בעיה מסוכנת לא פחות.
    מה שאתה מתאר נשמע כמו שלבים מוקדמים יחסית של המחלה, בהם עדיין יש קצת "ירח דבש" עם הבעיה - יש משהו מהנה ואפילו ממכר בירידה במשקל ובהרגשה ש"הנה אני מצליח להישאר בשליטה בזמן שכולם לא". אלא שמהר מאד מגלים שהדבר הזה שולט בך ולא אתה בו, והמחירים מתחילים להיות גבוהים (גם הבריאותיים, אבל גם הרגשיים, המחירים במערכות יחסים, בתפקוד היומיומי ועוד).
    היות ואתה מצליח כבר עכשיו לזהות, למרות "ירח הדבש", שמדובר בבעיה מאיימת, חשוב לנצל את זה כדי להתחיל לטפל בה כבר עכשיו. בבעיה הזו חשוב להתחיל לטפל כמה שיותר מוקדם. לכן אני ממליץ לך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך לגבי טיפול מתאים, כאשר טיפול כזה צריך לכלול גם טיפול דיאטני, וגם טיפול נפשי/רגשי (וייתכן שגם טיפול תרופתי).
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו