מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בגיל 18 ?רעות11/06/2011
אני בת 17.4 ,הייתי באבחנה במכון להפרעות אכילה באיזור חיפה ,לאחר שבית חולים רמבם לא רצו לקבל אותי לטיפול מכיוון שאני מתחת לגיל 18.באבחנה שנערכה בצק סנטר [קופת חולים מכבי],על ידי רופאת ילדים ,דיאטנית ,ופסיכיאטרית ,קבעו שההפרעת אכילה שלי חמורה ומתלווה להמון דברים חוץ מההפרעה ,ואין להם מספיק אמצעים כדי לטפל בי שם .הם הציאו אשפוז יום בבית חולים זיו בצפת או בתל השומר ששם אני חושבת זה אשפוז מלא ...אני בעצם לא רוצה טיפול ,ואני יודעת שמטרת הטיפול תיהיה לחינם כי אני לא רוצה לצאת מזה .אבל כולם מלחיצים ,הבית ספר הרופאה ההורים .אני לא במצב של אשפוז מלא ,אני 160 מטר,ושוקלת 52,...השאלההה שלי בעצם היא אם אני ממשיכה בדרך הזאת שהדרך שאני מדברת אלייה היא :
אכילה מצוממצמת של עד 180 קלוריות ליום ,כל מה שנכנס לפה לא נבלע ,זאת אומרת אני לועסת ויורקת ,ומה שבכל זאת נכנס אני מקיאה אותו .
ויש לציין שלפני שנה שקלתי 87.המטרה שלי בדרך הזאת היא להגיע למשקל של -40.
אם אני ממשיכה בדרך הזאת ובאמת אני יגיע למצב שאני יזתקק לאפשוז מלא שאוטוטו אני בת 18,כאילו יש בכלל אשפוזים למישהו מעל גיל 18 ?
כאילו יש טיפול לגיל 18 ?בת דודה שלי בת 23 וגם באנורקסיה חמורה,היא שוקלת 31 קילו ,והיא לא מטופלת ולא כלום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגיל 18 ? - תגובה
עדי מילר12/06/2011רעות שלום
ראשית, משקל אינו הקריטריון היחידי לאשפוז !!! סימפטומים כמו אכילה מצומצמת, הקאות מרובות, שימוש במשלשלים ועוד... בהחלט "מספיקים" בכדי להחליט על טיפול באשפוז.
לשאלתך, קיימים טיפולים למבוגרים מעל גיל 18 באמצעות אשפוז וכמובן שבמסגרות רבות ואחרות.
את רושמת שאינך רוצה טיפול, אני חייבת לשתף אותך שלא מעט ממטופלי מגיעים לטיפול עם תחושה כבדה שאינם בכלל רוצים טיפול וזאת בגלל שהסובלים מהפרעות אכילה מתקשים לגייס כוחות להיאבק בהפרעה כיוון שקשה להם לפעול בניגוד לקול הפנימי של הל הפרעת האכילה ו"לבגוד" בה. כמו כן, חשוב שתדעי שלמרות שרבים מהסובלים מהפרעות אכילה מתארים את הכניסה לטיפול כמשימה קשה ומורכבת, כמעט כול אלו שהחלימו מתארים את התהליך הטיפולי כנקודת אור בתקופה כל כך חשוכה וקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתאשפזת .
רעות17/06/2011אני מתאשפזת לחודשיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתאשפזת . - תגובה
עדי מילר18/06/2011בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)