מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה כל הזמן נשברת..שני15/06/2011
שלום,
אני בת 17 ובבעיה . יש לי תקופות שבזמן האחרון פשוט הפך לתקופה ארוכה מידי. שם אני כל יום מחליטה לאכול רק ירקות או באופן מצומצם ביותר.. אני יודעת שזה לא בסדר וגם אני לא מצליחה באמת לעמוד בזה אבל בתכלס זה לא בגלל שאני רעבה אבל פשוט משועממת.. אני בתקופה של לחץ בלימודים.. ואז יוצא שיש לי בולמוס של אכילה בעיקר של דברים מתוקים.. ואחריו הרגה נוראית..ששוב נכשלתי ואני שמנה ואני אף פעם לא באמת אצליח בדיאטה כי גם אם אני ארד אני בסוף אעלה הכל.. ואחרי כמה שעות אני פשוט ישר הולכת למקרר כאילו לא קרה כלום היום ושוב הפעם אוכלת והכל זה או בגלל שמשעמם לי או שאני מנחמת את עצמי כי זה הדבר היחידי שמשמח אותי ומרגיע אותי בזמן האחרון..(אוכל..)
עוד מעט זה טיפה נרגע ובכל התקופה הזאת (תקופה ארוכה מאוד של כמעט שנה )העלתי בסביבות 5+ קילו. אני מרגישה כל ככה שמנה.. ואני נרת גם ככה( אני 1.62 מטר ושוקלת 76) וזה אחרי שהורדתי לפני כמה שנים 12 קילו מ 78 ל66 אבל מאז אני לא מצליחה לרדת ובכלל בשנה הזאת העלתי כל כך הרבה (סה"כ 10 קילו!) אני כבר לא יודעת אם יהיה לי את הרצון לרדת כי כבר הספקתי להתמכר לאכול ולהפוך לממש עצלנית.. לא מסוגלת ללכת לחדר כושר (על אף שאני רשומה..)
איך לצאת מכל זה??
בבקשה אני ממש צריכה את העזרה שלכם..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב23/06/2011כאשר יש ירידה במשקל שנעשית בצורה דרסטית או דרך צמצום מוגזם (כמו ניסיון לאכול ירקות בלבד), נוצר חוסר איזון ובמוקדם או במאוחר צפויה להופיע אכילה לא מווסתת ובולמוסית. שינויים תזונתיים אלו בפני עצמם יוצרים מתח, חוויות של "כישלון", וחוסר איזון רגשי. מצב זה מקשה בהתמודדות עם לחצים יומיומיים, (כמו תקופות לחץ בלימודים), ומגביר את הסיכוי למצוקה רגשית ולפגיעה בדימוי העצמי. הבעיה הנפוצה היא שהרבה פעמים מנסים להחזיר את תחושת השליטה והאיזון דרך צמצום, וכך המעגל המרושע נמשך ומתחזק. כדי לצאת ממנו, חשוב למצוא דרך לחזור לאכילה מווסתת לאורך זמן, וכדי לעשות זאת מומלץ לפנות לתזונאית מתחום הפרעות האכילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)