הפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה
    דנה
    16/06/2011

יש לי שאלה,
    לפני כשנה ההיתי בתת משקל חמור, שקלתי 43 על גובה 169 בעקבות הפרעת אכילה והרעבה עצמית.
    לאט לאט ובהדרגה (ללא עזרה מקצועית אלא רק ע"י תמיכת המשפחה והצבא) העלתי במשקל בשנה למשקל של 57 קילו היום! אני מרגישה שהגזמתי.
    שההיתי ממש רזה וההיתי צריכה להשמין ההיתי מרשה לעצמי לאכול דברים משמינים, עכשיו אני ממשיכה לאכול אותם ולהשמין ומרגישה שאני בדרך ליאוש שוב של הרעבה עצמית על מנת לרזות, אני יודעת איך לשמור על תזונה מאוזנת אבל פשוט קשה לי אחרי יומיים אני פונה לבולמוסים של עוגות עוגיות ואלפי קלוריות.
    אני גם עושה ספורט ולכן נתקעת על משקל 57 ולא עולה אך גם לא יורדת.
    אני רוצה לרדת ל50-49 קילו.
    שאלתי האם החילוף חומרים שלי נדפק בעקבות המשקל שהיה לי לפני שנה והרעבה עצמית ועכשיו לא משנה כמה אני יאכל אני ישמין?
    לא אכלתי יותר מ300 קלוריות,
    היום אני מגיעה גם ל1500 בלי בעיה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה - תגובה

עדי מילר
    18/06/2011

שלום דנה

כשהגוף מקבל מעט קלוריות הוא "מכריז" על "מצב חרום" (סטרס) וקצב חילוף החומרים יורד, זהו מנגנון הישרדותי שתפקידו להגן על הגוף. הבשורה המשמחת שניתן לשקם זאת באופו הדרגתי ע"י תזונה מאוזנת, מגוונת וכמובן התואמת את צרכי הגוף.
    ציינת שאת מתקשה לשמור על תזונה מאוזנת וסובלת מבולמוסי אכילה... חשוב שתדעי שזה תוצאה ישירה של אכילה מאופקת ומצומצמת. בדרך כמו שתיארת יש מעבר מהתנהגות קיצונית אחת, של צמצום והפחתה מוגזמת של מזון, להתנהגות קיצונית אחרת של אכילה בולמוסית לא מווסתת.
    ממליצה בחום היא לפנות לדיאטנית שעוסקת בתחום הפרעות אכילה, כדי לעשות איתה דיאלוג על המטרות והיעדים שלך, להבין טוב יותר את מצבך בהווה, וכמובן לעזור לך לווסת את האכילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו