מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתחננת לעזרה!! בעיית אכילה אצל בן 2יפעת16/06/2011
שלום וברכה! בני בן 2 וחמישה חודשים ושוקל 10.4 קילו,כבר תקופה מאוד ארוכה הוא ממש מסרב לאכול! אני יכולה לתת לו לאכול לדוגמא קציצת בשר והוא פשוט ישאיר אותה שעות בפה-זה קורה לעיתים קרובות שהוא פשוט שומר אוכל בפה.
בנוסף,כל כמה זמן הוא מפסיק לאכול מאכל מסויים שאכל לדוג' היה אוכל כל ערב ביצה ופתאום החל לסרב בתוקף ולא מוכן לאכול.
בקיצור לצערנו כל ארוחה הופכת למלחמה כמה שאנחנו משתדלים לתת לו צלחת ובכלל לא להתערב הוא בסוף בקושי אוכל משהו,אני באמת לא מבינה מימה הוא חי,הוא אף פעם לא מתלונן שרעב..
חשוב לי לציין שהוא ינק עד גיל שנה וחמישה חודשים,מגיל שנה שילבתי לו אוכל אך גם אז הוא יותר ינק מאשר אכל אוכל.
השבוע היינו בטיפת חלב ונאמר לנו שחסר לו חצי קילו למשקל שזה קריטי בגיל הזה ככה שחייבים שהוא יעלה!
אשמח לכל עצה והמלצה איך עושים זאת? איך גורמים לו לאהוב אוכל? ולא לראות באוכל עונש... אני ממש מתייסרת מהעובדה שהילד שלי לא מוכן לאכול... בבקשה זקוקה ממש לעזרתכם!!!
תודה רבה!
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחננת לעזרה!! בעיית אכילה אצל בן 2 - תגובה
עדי מילר18/06/2011שלום יפעת
חשוב ביותר לעשות בירור מקיף לגבי המצב שהינך מתארת, לשלול בעיות רפואיות, ולהבין לעומק את דפוסי ההאכלה וההתפתחות. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות ודורשות אבחון מקצועי ע"י צוות אכילה הכולל דיאטנית קלינית, פסיכולוגית ילדים, קלינאית תקשורות ורופאת ילדים. כול סיבה מגיבה לשיטת התערבות שונה ועל כן ראשית יש לאבחן את מקור הבעיה.
הכתובת המתאימה לבדיקה מעמיקה של הנושא הוא המכון להתפתחות הילד והתינוק. מידע יותר מדויק לגבי הפניה למכונים אלו ניתן למצוא באתר האינטרנט של משרד הבריאות או בקופות החולים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)