מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילה-הקאותשולה20/06/2011
שלום יש לי ילדה בת 21 יפהפיה 176 גובה והמשקל שלה 60 ק"ג לאחרונה עקבתי אחריה והתברר לי שהיא מקיאה אני משתגעת אני לא יודעת מה לעשות וכשאמרתי לה היא הכחישה. היא ילדה אינטילגנטית ועובדת אבל שמתי לב לתופעה שהחברות שלה עסוקות כל הזמן בספירת קלוריות אני פוחדת ולא יודעת מה לעשות מבקשת תעזרו לי.
היא כל הזמן בהכחשה ואני יודעת בוודאות שהיא מקיאה, גם בדיקת דם שהיא עשתה הראתה על אנמיה רצינית, מה אני יעשה אני פוחדת לערב גורמים מסיבה, שאני לא יודעת איך היא תגיב כמו שאני מכירה אותה היא תגיב בקיצוניות היא ילדה מוכשרת סיימה צבא מלא ועשתה קבע מה אני עושה תעזרו היא נעלמת לי היא לא מבינה את חומרת הבעיה
אני רוצה לציין שיש לה גוף מושלם למה זה בעצם קורה
מחכה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב21/06/2011להורים שחושדים או מגלים שלילדיהם יש הפרעת אכילה יש לפעמים נטייה "ללכת על קצות האצבעות", לא להעז לעמת אותם עם הנושא מחשש איך יגיבו. בפועל, ילדים רבים הסובלים מהפרעות אכילה אכן מגיבים ברוגז או בהדיפה בשלב הראשוני, אבל בו זמנית מחזיקים גם משאלה שיבוא איזה מבוגר ו"יתפוס" אותם, יעמת אותם עם הבעיה ויציב גבול. האם שיתפת את בתך בחשדות שלך? גם אם התשובה היא כן, יש ערך לעמדה של אמא שאומרת: "דעי שאני מזהה שיש פה בעיה, הדבר מדאיג אותי, ועמדתי היא שבבעיות צריך לטפל. אני רוצה שתחשבי על זה, ושנשוחח על כך בהמשך כדי לחשוב על אפשרויות לטיפול בבעיה." גם אם היא ממשיכה להדוף, חשוב שתדע שיש לה כתובת אליה יכולה לפנות ולשוחח בישירות על הבעיה כאשר יגיע שלב בו תהיה נכונה להתמודד עם כך (ובשלב מסוים זה תמיד מגיע).
לשאלתך האחרונה - אין קשר בין מראה או גוף להפרעות אכילה. נשים וגברים בצורות וגדלים שונים מפתחים ורסיות שונות של הבעיה הזו, מסיבות שונות (שרובן כלל לא קשורות למראה החיצוני). כדי להבין את הסיבות לכך ובעיקר כדי לפתור את הבעיה חשוב לפנות לטיפול הנותן מענה גם להיבטים התזונתיים (טיפול דיאטני) וגם להיבטים הרגשיים/פסיכולוגיים (טיפול פסיכולוגי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)