מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופהגיל22/06/2011
אז ככה. אני בן 14, ותמיד הייתי רזה. יש לי הורים רזים וגנים טובים, אבל בחופש הגדול הקודם עליתי בצורה מאוד משמעותית במשקל. (10-15 קילו).
הגובה שלי היה 140 ושקלתי 50 קילו.
החלטתי לקחת את עצמי בידיים, התחלתי לרוץ כל יום שעה ולעשות 100 שכיבות סמיכה בכל לילה, ובחצי שנה ירדתי 10 קילו וגבהתי 10 סנטימטרים. אני שוקל 39 קילו, אבל מאו מאו מאוד מאוד קשה לי לשמור על תזונה נכנונה. אני לא אוכל ממתקים יותר אבל מאכלים כמו שניצל, פסטה, צ'יפס, המבורדר, פיצה או עוף קשה לי לא לאכול. אני מאוד מנסה להקפיד, אבל אני לא מצליח. אני אומר להורים שלי שאני רוצה לאכול בריא כבר מלא זמן, אבל הם לא תומכים ואומרים שאני רזה מידי ושאני מתחיל להיראות רע. אני לא חושב שאני שמן, רק קצת מלא. אני רואה בטלויזיה ובסרטם שתמיד אלא שיש להם בטן שטוחה או קוביות, אוהבים אותם, יש להם חברות ונראים טוב. ואני חושב שאני אפעם לא יגיע לככה.
יש לי קצת כרס, לא משהו רציני אבל אני רוצה להוריד אותה.כשאני מכניס את הבטן לרוב לא רואים אותה כלכך, אבל כן רואים לי את הצלעות, וזה מגעיל.
כשאני לבוש, לא רואים אותה, אבל קשה לי להוריד חולצה, וכשאני עושה את זה, אני בוכה. ממש בוכה. לא נעים לי עם הגוף שלי, ובגלל זה התחלתי להקיא לפני חודשיים. הייתי מקיא 3 פעמים ביום את מה שאני אוכל, ורזיתי עוד 5 קילו אבל החלטתי להפסיק ואני די מצליח, אבל אני מפחד לחזור להיות כמו שהייתי. אני קצת שמנמן ואני פשוט מרגיש רע, כל הזמן.
בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב23/06/2011ממה שאתה מתאר, מאז החופש הקודם העיסוק במשקל ובאכילה הפך כפייתי ומאד מאד לא בריא - גם מבחינה פיזית (הצמצום וההקאות, הירידה המשקלית - שבגילך גם עלולה להוביל להפסקה בגדילה), וגם מבחינה של מצוקה רגשית קשה. נשמע שהעיסוק הזה "יושב" על מצוקות אחרות, אולי קושי בקשרים חברתיים שאתה מתייחס אליו כשאתה מדבר על המודלים שאתה רואה בטלוויזיה ועל איך "אוהבים אותם". בכל אופן, הניסיון לפתור את הקושי הזה - או כל קושי אחר - באמצעות הגוף והמזון לא יעיל, ומוביל רק להחמרה של המצב. זה נכון שאנחנו חיים בתרבות שמראה לנו מכל פינה (בטלוויזיה, בסרטים, בעיתונים) תמונות של נשים רזות בבגדי ים וגברים עם קוביות בבטן ו"מוכרת" לנו שרק אם נעבוד קשה כדי לשנות את האופן בו אנחנו נראים נוכל להיות מאושרים. צריך להבין שזו אינה אמת או מציאות, בדיוק כשם שאנחנו לא יוצאים מסרטי הארי פוטר ומנסים לעלות על המטאטא...
כך או אחרת, חשוב שתשתף את הוריך בתמונה האמיתית של מה שעובר עליך, כולל ההקאות, ותנסה לחשוב יחד איתם מה ניתן לעשות כדי לעזור לך לצאת מהסחרור אליו נכנסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)