מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיעת עיןדנה10/03/2015
כבר תקופה ארוכה שאני מרגישה לחצים בראש, בעיקר בהמיספרה השמאלית.
חברתי העירה את תשומת ליבי לכך שעין שמאל מאוד שקועה.
זה מאוד מדאיג אותי ואני רוצה לפנות לרופא שיאתר את הבעיה. שיבצע את הבדיקות הנכונות למציאת הסיבה של התופעה.
מה זה יכול להיות, ולאיזה מומחה מומלץ לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת עין - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/03/2015ראשית מומלץ לפנות לרופא העיניים בקהילה לצורך אבחון. על פי ממצאי בדיקתו יוחלט אם יש צורך בבדיקות נוספות או הפנייה לרופא בהתמחות מסויימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינים והפרשות בערב ובבוקרשרית10/03/2015
שלום,
מזה כמה שבועות כשמגיע הערב יש לי תודה של יובש בעינים והפרשות לבנות זה מתבטא בכך שקשה לי לראות טלוויזיה ואני מרגישה כאילו העיניים נעצמות.
אציין כי עשיתי ניתוח לייזר לפני 6 שנים
לפני כחודש וקצת הייתה חי דלקת בעיניים שנבעה מסינוסיטיס.
מה יכול לגרום לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעינים והפרשות בערב ובבוקר - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/03/2015יתכן מאד שהסיבה לתחושתך היא יובש, אך יתכנו סיבות אחרות ולא ניתן לענות ללא בדיקה. פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה וריכוזגיל09/03/2015
שלום אני בחורה בת 20 ומאז ותמיד הבדיקות ראייה שלי יצאו טובות וכן אני מרגישה את זה , בתקופה של החצי שנה שנה אחרונה אני מפספסת הרבה דברים מולי ושקוראת אותיות ממש ממש קטנות צריכה לפעמים להתאמץ ... הפספוסים יכולים להיווצר מחוסר ריכוז או שזה קשור לראייה ? והאם יש בדיקת עיניים ממש מקיפה שאפשר לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה וריכוז - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/03/2015לא ניתן לענות ללא בדיקה. פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה בעיניים - בדיקה חוזרתעדי08/03/2015
שלום רב,
מצאו אצלי כלמידיה בעיניים וקיבלתי טיפול אנטיביוטי.
השאלות שלי:
1) כמה זמן מומלץ להמתין בין סיום הטיפול האנטיביוטי לבין ביצוע בדיקה חוזרת לכלמידיה על מנת שהבדיקה תהיה כמה שיותר מדוייקת?
2) האם בדיקת שתן מספיקה (במקום לחזור על משטח עיניים)?
תודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה בעיניים - בדיקה חוזרת - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/03/2015אפשר לבדוק שוב אחרי 4 שבועות. התייעצי עם הרופא שלך לגבי צורת הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים נפוחות באופן מוזרעידן05/03/2015
שלום,
אציין קודם
שאני עוד כחודשיים בן 25 ועשיתי לפני כ5 שנים הסרת משקפיים בלייזר PRK
ידוע על יתר לחץ דם קל מגיל 18 לא לוקח שום תרופה ולא כל מיני אבקות של סופרטאים
משהו מוזר קורא לי לפעמים,שאני אומר לפעמים זה ממש באופן אקראי(פעם בשנה כזה ממוצע) וגם המיקום אקראי פעם בשני העיניים פעם בעין ימין פעם בעין שמאל,נוצרת נפיחות גדולה מאוד בעפעפיים,שאני אומר גדולה מאוד אני מתכוון שכמעט ואי אפשר לפתוח את העין,אם יעקוץ אותי דבור שם זה יראה כך בערך
בכללי אין שום בעיה מאז הניתוח רק אולי תחושה של יובש לפעמיים יובש כבד מאוד
מאז אותו ניתוח זה קרה לי כ 5 פעמים פחות או יותר כמובן שכמו שאמרתי קודם בזמן ועיין אקראית אם לא שני העיניים יחד
כמובן ששום דבר לא עקץ אותי או ניכנס לי להעין,מה שעוד יותר מוזר שזה עובר לבד תוך יומיים שלוש ונשאר הרגשה של יובש כבד עוד כמה ימים
בכל המקרים שהופיעו זה קרה לאחר ריצה חוץ מפעם אחת,בפעם הזאת היתי במשך היום אם חבר שמעשן הרבה,הרגשתי עשן נינס לעין הרגשתי שמייבש שם משהו ואז העפעפיים התנפחו לבד,מה שאומר שלא הגיוני שזה בגלל ריצה
לא יודע אם זה קשור אבל אני מזיע מעל ממוצא של אדם רגיל זה כך ומאז ומתמיד(מין הסתם אני מתיבש גם יותר מהר),אולי איכשהו זה קשור?
עוד מקרה מוזר,בדרך כלל אני לא שותה אלכהול,רק באירועים,שבוע שעבר ההיתי באירוע,אחרי שהרבה זמן לא שתיתי אלכהול,שתיתיתי פחות אותר איזה חצי ליטר וודקה,ידוע שאלכהול גורם להיתייבשות,זה הגיע לרמה שהרגשתי יובש בעפעפיים(לא התנפחו העפעפיים במקרה הזה),אבל זה נראה לי יובש קיצוני
באחד המקרים הצלחתי ליתפוס רופא עיניים יום וחצי אחרי שהתנפחו לי עפעפיים ,זאת אומרת שזה כבר כמעט עבר,הוא בדק אותי במכשיר שלו לא ראה שום דבר
בלי קשר מאז היתוח יש לי תחשובה של יובש,בעיקר בבוקר,לפני שינה או שאני קם באמצע הלילה באופן אקראי זה יוכול ממש לכאוב
הביא לי טיפות עיניים ליובש וכדורים לאלרגיה שאולי הוא חשב זה אלרגיה(כמובן שלא הגיוני אם מתסכלים על כל המקרי עבר)בכל מקרה זה קרה לי אתמול לקחתי את הכדור לאלרגיה לא עוזר זה לא אלרגיה,בטיפות עיניים הישתמשתי שבוע וזהו(לא עזרו יותר מידי)
כיוון שזה קרה יותר מפעם אחת אציין שאני מרגיש שזה בדרך לבוא,כאילו תסימנים לפני שזה קורה
פתאום קורה לי תחושה של צינון,ממש נזלת והתעטשות
ותחשוה של גיריו,גירוד
ממה שאני הבנתי זה לא אלרקיגה זה לא מהריצה,זה משהו שקשור ליובש,התייבשות ברמה גבוהה מאוד שכמעאט אין דמעות בעין אבל הקטע שמעולם לא שמעתי על תופעה כזאת
אז מה זה נראה לכם?
תודה רבה
ד''א הבעיה הזאת לא קרתה בחיים לפני הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים נפוחות באופן מוזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט06/03/2015פנה לבדיקה לאוקולופלסטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות דיקלופטילאסתר04/03/2015
עברתי לפני יותר מחודשיים נתוח קטרקט
השבוע בבקור שגרתי לבדוק שהכל בסדר רשם לי הרופא
את הטיפות הנ'ל
האם נהוג לתת טיפות אלו גם שלא נמצא דלקת או זהום רק כמניעה
והאם יש סיכון כלשהו בטיפות אלו
בכבוד רב ותודה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות דיקלופטיל - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/03/2015הטיפות מיועדות לטפול בדלקת או בבצקת. יש להניח שהיתה לרופא שלך סיבה לרשום את התרופה. מציע שתשאלי אותו מה היה השיקול שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עינייםיוכי02/03/2015
שלום רב, נולדתי עם עין עצלה בעין שמאל שכיום, בגיל 62 איני רואה בה כלל וכלל פרט לצללים. אני מרכיבה משקפיים מגיל 9 רק לעין ימין, בה כיום, בדיקה שנערכה לי יש היפרדות של הרשתית המפריעה לי בתפקוד היומיומי בעבודה המשרדית. למרות המגבלה, אני נאצלת להמשיך לעבוד לצורך פרנסתי בלבד.אני עובדת מול מחשב 9 שעות ביום. מעבר לכך, אני סובלת ממיגרנות קשות מגיל 14, כאבי ראש כרוניים 7 ימים בשבוע. האם לבעיה של עין עצלה מלידה ועין ימין חלשה מאוד בראיה יש השלכות בעתיד ככל שהגיל מתקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/03/2015העובדה שהשתמשת כל החיים בעין אחת בלבד לא גרמה להחלשות של אותה עין.
הפרדות רשתית היא מצב הדורש התערבות דחופה. מדבריך לא ברור אם טופלת, ומה מצב העין כיום מבחינת חדות ראיה ושדה ראיה. לא ניתן לענות על שאלותיך ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראיהשלומית02/03/2015
אני סובלת לאחרונה מרוחק ראיה (בת 40+).
לעולם לא היו לי משקפי ראיה לפני כן.
בחנות המשקפיים בה בוצעה לי בדיקת הראיה נאמר לי ע"י האופטימטריסטית כי בעין אחת יש לי מספר שלילי (-0.75) וגם חיובי (+1.25) ועל כן העדשה שהיא הזמינה עבורי עבור העין הזאת היא במספר +0.5 (חיבור של שתי התוצאות).
לגבי העין השניה לא היתה שאלה כי לא היה לי בה מספר שלילי, לכן שם נתנה לי עדשה עם מספר חיובי.
מעולם לא שמעתי על חישוב שמחבר את קוצר ורוחק הראיה. האם החישוב נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון-זוקן ראיה ולא רוחק ראיה
שלומית02/03/2015תיקון - זוקן ראיה ולא רוחק ראיה כפי שכתבתי בטעות בשאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוחק ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/03/2015כאשר יש בעין אחת "מספר שלילי ומספר חיובי" הכוונה היא שמספר אחד הוא המספר והשני הוא הצילינדר. אם זה המצב מדוע המליצה האופטומטריסטית על מספר משוקלל ולא על המספר המדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותרונית ש02/03/2015
היי בוקר טוב
יש לי איזה שהיא בעיה
פעמים רבות אני קמה בבוקר עם נפיחות בעפעפיים
ולחץ בעניים לא ברור לי מדוע אשמח לקבל תשובה למה זה קורה
תודה ויום טוב
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/03/2015ייתכנו סיבות שונות, כגון בעיה בעיניים, בעיה בעפעפיים או בעיה גופנית אחרת. פני לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אבסטיןיבגני26/02/2015
בן 68 בריא בדרך כלל, ללא סוכרת, לחץ דם מאוזן. לאחרונה התגלתה חסימת וריד בעין שגרמה לדימום ובצקת ברשתית וירידה חדה בריאה בעין המדוברת. הוחל בסט של 3 זריקות חודשיות.
א. אם לאחר 3 זריקות יימצא שהראיה חזרה לנורמה אבל עדיין רואים דימום בבדיקה חזותית ו/או בצילום OCT, האם צריך להמשיך בזריקות ?
ב. אם בגמר הסט ו-4 חודשים ממועד הזריקה הראשונה הראיה מגיעה ל-7/6 במקום 6/6 לפני הארוע, האם יש סיכוי וכדאיות לשיפור הראיה ע"י ביצוע הזרקה/הזרקות נוספות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט27/02/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כבדי_ראיה_מחלות_רשתית_ראיה_ירודה' id=link]כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידה בעפעפייםאורית26/02/2015
האם רעידה ממושכת בעפעפיים זו תופעה נוירולוגית
או שקשורה למחלות עיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידה בעפעפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט27/02/2015רעד עפעפיים נובע בד"כ מסיבות שאינן קשורות לעיניים כגון מתח, חרדה, עייפות, חוסר שינה, צריכת קפאין מוגברת. לפעמים יש קשר למאמץ עיניים או ליובש.
יש הרבה חומר בגוגל eyelid myokymia* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיית צל שחור בעין ימיןאילנית22/02/2015
שלום דוקטור
כבר במשך חצי שנה שיש לי מדי פעם (לא באופן קבוע) שאני רואה שעובר לי מעין צל בעין ימין למשך שנייה וזה חולף. הייתי כבר פעמיים אצל רופא עיניים שבדק אותי וראה שהכל תקין אך התופעה אינה עוברת וזה מאוד מלחיץ אותי.
מה אתה מציע לעשות?
בתודה, אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיית צל שחור בעין ימין - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/02/2015מדובר בתופעה נפוצה שמקורה בעכירות בג'ל שבתוך העין (הנקרא זגוגית). לפעמים העכירות בזגוגית קשורה לשינויים ברשתית, ולכן בכל מקרה של הופעת העכירות או שינוי מהמצב הקיים יש לוודא שאין ברשתית ממצא הדורש טיפול. מכיוון שנבדקת כבר פעמיים ולא אובחנה בעיה ברשתית נראה שאת יכולה להיות שקטה. כל שינוי, כגון הופעת עכירויות חדשות, ראיית הבזקי אור, שינוי בראייה או כל תופעה אחרת מחייבים בדיקת רופא בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באומרוקסמשה17/02/2015
אני מטופל בקומדין (כחודשיים) ובאומרוקס (כשבועיים) עקב פקקת ורידים ובצקת עצב הראיה. כרגע אני מצונן ומשתעל רציתי לדעת באיזה תרופות להקלת השיעול אוכל להשתמש (ללא חשש התנגשות עם האומרוקס) סירופ ? סולבקס? אחר? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באומרוקס - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/02/2015השאלה אינה בתחום רפואת העיניים. אנא הפנה שאלתך לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטראקט בגיל 44ארז17/02/2015
שלום רב,
אובחן אצלי קטראקט בעין שמאל. עשיתי בדיקה אצל רופא עיניים של קופת החולים.
אני בן 44.
עין ימין ימין.
שאלותיי הן :
- האם זה נפוץ מקרים של קטראקט בגילאים של 40 ?
- האם זה הפיך ? האם יש מצב לשפר זאת בלי ניתוח ? אם כן באילו סוגי טיפול ?
- מהן הגורמים המשפיעים על קטראקט ? האם השמנה וסכרת יכולים להוות גורמים ישירים ?
- האם אני יכול למשוך את עניין הקטראקט זמן רב ? או שזה יכול לגרום לנזק ?
תודה. ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטראקט בגיל 44 - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/02/20151. קטרקט בגילך אינו שכיח, אך גם לא נדיר.
2. יתכן קשר לסכרת.
3. הטיפול היחיד הוא טיפול ניתוחי. קטרקט אינו הפיך. אין טיפול שיכול לגרום לנסיגת הקטרקט או לעצור את התקדמותו.
4. באופן כללי עיתוי הניתוח נקבע על פי מידת ההפרעה לראיה. אין יתרון בהמתנה להתקדמות הקטרקט. יחד עם זאת, במצבים שבהם הקטרקט הוא בדרגה שמפריעה לבדוק את הרשתית או לטפל ברשתית ימליץ הרופא על הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים מומלצות לבקצת......חנן16/02/2015
שלום,
אמא שלי בת 60 , חולת סוכרת מאז שהייתה בת 40, יש לה בעייה רצינית בעיניים, באחת העיניים יש לה צלקת ובצקת, ובשנייה בצקת.. ויש לה כבר בשתי העיניים קטרקט.
טופלה בלייזר, ואבסטין ובסוף בלוסיינטיס.. אבל כנראה עדיין הבעיה קיימת עם הבצקת...
היא בזמן האחרון מאוזנת מבחינת סוכר בדם.
לפני מספר ימים דברנו עם מישהי שהייתה באותו מצב,אשר השתמשה בטיפות עיניים שנקראת -Nevanac- nepatenac 0.1% ..לפי מה שהבנו שהיא מרגישה שיפור של 40-50% בעיניים ..
שאלתי היא, האם כן הטיפות מומלצות? במידה וכן אז למה לא נתנו לה לפני להשתמש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים מומלצות לבקצת...... - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/02/2015לכל אדם מתאימים את הטיפול המיועד לו, ואין להשוות בין מקרה למקרה גם אם מדובר במחלות דומות. את השאלה עליך להפנות לרופא העיניים המכיר את מצב העיניים של אמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)