מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבת אישוניםמירי19/01/2015
שלום רב,
האם ניתן לשים בעיניים טיפות המרחיבות את האישונים יום אחרי יום? כלומר, עלול להיגרם נזק מכך?
אני אמורה לעבור בדיקת עיניים הכוללת הרחבת אישונים, ורוצה לעבור אותה אצל שני רופאים שונים כדי לקבל חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אישונים - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/01/2015אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקהריטה19/01/2015
לרופאים היקרים שלום. הבת שלי עשתה אתמול בדיקת VEP. בפענוח כתוב:
בגרוי כל עין בנפרד נקלטו מקליפת המח פוטנציאלים עם זמני חביון מעט מאורכים ואמפליטודות תקינות. השאלה שלי, האם התוצאה תקינה? (היא נשלחה לבדיקה בגלל איבוד ראייה הדרגתי). תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בדיקה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/01/2015משמעות תוצאות הבדיקה נקבעת על פי הקורלציה הקלינית (שקלול כל הממצאים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאריאל19/01/2015
אני בן 28
לאחרונה (שלושה שבועות) אני מרגיש בעין ימין מדי פעם הבזק בקצה שדה הראייה, כמו פלורוסנט לפני שנדלק, ובנוסף מפריעים לי מאד שינויי תאורה או לשהות במקום עם תאורה חזקה, מה שמעולם לא קרה לי, ומדי פעם גם כאבי ראש.
האם ייתכן שאני סובל ממשהו מסוכן או לחכות שיחלוף?
אין לי כח לפנות לרופא שישלח אותי לבדיקות שרק מכניסות אותי לחרדות ושאין לי זמן וסבלנות לעשות.
אני לא מרכיב משקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/01/2015התופעה מחייבת בדיקה יסודית של קרקעית העיניים. פנה לרופא עיניים בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה מדף בלובן העיןיעל19/01/2015
לפני שבוע-10 ימים הזזתי דף באופן שבטעות הקצה שלו שרט אותי בעין (בדומה לpaper cut). בדקות הראשונות כמובן כאב והתקשתי לפתוח את העין. עם הזמן הכאב נרגע וחלף. נשאר לי עדיין פס אדום באותו מקום- בלובן העין. אתמול המקום התחיל להציק לי שוב, לא כואב, אבל מרגישה את המקום (בדומה לתחושה של גוף זר בעין), ולפעמים מגרד. אין הפרעה בראייה. אני בת 33, מאובחנת בדלקת עפעפיים כרונית (Blepharitis) בשתי העיניים, וסובלת מיובש תמידי. האם זה יחלים מעצמו או שיש צורך לפנות לרופא עיניים? האם לפנות לרופא עיניים בדחיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה מדף בלובן העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/01/2015פגיעה בקרנית ע"י דף נייר או צפורן עלולה לגרום למצב שבו יופיע קילןף חוזר של הקרנית - recurrent corneal erosion. יובש בעיניים מגביר את הסיכון להתפתחות מצב כזה. סיכוך תכוף של העין באמצעות תחליפי דמעות מפחית את ההסתברות. פני לרופא עיניים לבדיקה והוראות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות צבעוניות לפורים, שאלהרונן18/01/2015
שלום ד"ר
רכשתי עדשות צבעוניות לפורים שיחול בעוד חודשיים
קניתי עדשות לשלושה חודשים, כי אני רוצה להרכיב אותן מידי פעם כדי להתרגל
השאלה-
עדיין לא פתחתי את הקופסה, אני רוצה להיות בטוחה שזה בטוח לפתוח את הקופסה עכשיו או אם כדאי לי לחכות קצת.
האם העדשות באמת יחזיקו למשך שלושה חודשים ואין לי ממה להלחץ? או שכדאי לי להמתין עם זה קצת לקראת פורים?
אשמח מאוד לתגובה ממך
תודה רבה והמשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט18/01/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אופטיקה_משקפיים_עדשות_מגע' id=link]אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמים שחורים בעין!בוריס18/01/2015
שלום
מגיל 15 לערך אני רואה כמעין נקודות שחורות קטנות בעיניים מדובר בנקודות קטנות שאם השנים היתרגלתי אליהן ואשר אני רואה אותן רק כאשר אני מיתמקד כיום אני בן 29
השאלה שלי היא כזו כאשר הלכתי בזמנו לרופא עיניים טען כי בגיל צעיר רואים טוב ולכן רואים את אותם עצמים האם זו הסיבה?
לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמים שחורים בעין! - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/01/2015אין קשר בין ראיית נקודות שחורות לחדות ראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי זה ככה מגיל צעיר
רונן18/01/20153 נקודות שעוקבות אחרי התזוזה של העין. אני ככה מגיל 14 והיום אני בת 30. רופאים אמרו שזה שום דבר ואין ממה להלחץ אז פשוט התרגלתי לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות רשתית או זגוגית..?מאיה15/01/2015
היי, אני בת 30 וובשנה האחרונה צצו מספר בעיות בראייה שלי.. הייתי אצל רופא העיניים שלי, הוא עשה לי בדיקה עם טיפות מיוחדות שמגדילות את האישונים ואמר שאין נזק לרשתית אך ישנה היפרדות של משהו.. לא הבנתי מה.
אתאר את ראייתי:
1. יש לי מעין ליכלוכים אפורים, כתמים כאלה שזזים כל פעם שאני מזיזה את העיינים.
2. יש לי הבזקים של אור כמו ברקים כאלה בצידי שדה הראייה שלי.
3. כשאני מסתכלת על קיר למשל, אני פתאום רואה נקודה שחורה בצד ימין או שמאל וכשאני מסיטה את מבטי לנקודה, היא נעלמת.. זה קורה המון!
4. כשאני מסתכלת על אור, אני רואה מלא נקודות זוהרות שזזות מהר.
אציין שהעיינים כלל לא כואבות לי ואני רואה 6.6.
מדוע אני רואה כך?
האם זה מסוכן?
האם יש מה לעשות?
במה מדובר? היפרדות רישתית או זגוגית?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות רשתית או זגוגית..? - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2015הזגוגית היא הג'ל הממלא את החלק האחורי של חלל העין. התכווצות של הג'ל והתנתקותו מדופן העין הם תופעה נפוצה. התופעות שתיארת אופייניות להתנתקןת הזגוגית. ההתנתקות עצמה אינה מסוכנת, אך לפעמים יש קשר לקרעים ברשתית ולכן חשוב להבדק בדחיפות כאשר מופיעים הסימנים שתיארת. גם שינוי או החמרה בתופעות מחייבים פנייה דחופה לרופא. בכל מקרה, מומלץ להמשיך במעקב של רופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצנוץאדוה12/01/2015
אני בת 37 ( חרדתית ומטופלת בפריזמה כשלושה חודשים)
סובלת ממגרנות עם אוארה
בשבוע האחרון היה לי שתי מיקרים מוזרים כשראיתי ניצנוץ בעין כמו כוכב נופל למשך שניה
ניצנוץ שיורד ומשאיר מאחוריו שובל למשך ממש שניה
האם זה מסוכן?
הייתי בבדיקת עיניים לפני שנה בערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצנוץ
אדוה12/01/2015יכול להיות שזה מלחץ מתח או לחץ דם נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונדאלון11/01/2015
שלום.
בחודשים האחרונים יש לי תופעה שאני רואה בעין ימין במקום קוים ישרים-קוים בצורת גלים.
הייתי אצל רופא עיניים. הוא בדק אותי עם חומר להרחבת אישונים וחומר ללחץ והכל תקין בקשתית ובלחצים.
הוא נתן לי בדיקת אולטראסאונד.
בשיטוט באינטרנט ראיתי שיש מחלת AMD במקולה.
שאלתי, האם באולוראסאונד אפשר לעלות על המחלה ולראות בעיות במקולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2015שינויים במקולה מאובחנים באמצעות בדיקת קרקעית העין ע"י הרופא ובאמצעות בדיקות הדמייה כגון צלום או OCT. אולטרהסאונד אינו משמש לאבחון של ניוון מקולרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה ראיהחיה11/01/2015
שלום,
האם ממברנה אפירטינלית משפיעה על תוצאות בדיקת שדה ראיה וכיצד זה מתבטא בגרף.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2015ממברנה אפירטינלית יכולה להשפיע על שדה הראיה המרכזי. לא פוגעת בשדה הראיה ההקפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון רסטזיס בטמפרטורה של 10 מעלותדני10/01/2015
על גבי הרסטזיס רשום שהטמפרטורה שיש לאחסנו הינה 15-25. אתמול הטמפרטורה הייתה כ-4 מעלות בחוץ ונראה לי שהרסטזיס שלי היה בקור של כ-10 מעלות. השתמשתי בו, כשהוא בקור של כ-10 מעלות, האם יכול לקרות חלילה נזק לעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחסון רסטזיס בטמפרטורה של 10 מעלות - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2015לא נראה שיש בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע עינייםללא שם09/01/2015
שלום רציתי לברר אם יש דבר כזה ניתוח לשינוי צבע העיניים
ואם ב לא מזיק אני ממש רוצה לעשות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי צבע עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2015יש דבר כזה. מדובר בניתוח הכרוך בסיכון גבוה לעין, ועלול להגרם נזק קשה ובלתי הפיך לעיניים ולראיה. ההמלצה היא להמנע מניתוח כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום
פרי30/09/2015אשמח לדעתך בנושא שני הניתוחים שהעלתי הנ"ל. למי משניהם התכוונת בתשובתך הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/10/2015הכוונה היתה בעיקר לגבי הניתוח שבו מושתל אלמנט צבעוני בעין. לגבי הטיפול בלייזר אין עדיין מידע וקיים חשש לסיבוכים בטווח הארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום. יש שתל מכוער רצח
פרי30/09/2015עשוי סיליקון ניראה לא טיבעי אין אפקט הצמצם ז"א אין אפשרות לאישון להתכווץ ולהתרחב בהתאם לכמות האור ממקמים את השתל מעל הקשתית (הצבע) מתחת לקרנית אלוהים יודע מה זה עושה לזה עם השנים. זה יכול להסתבך, לגרום ללחץ תוך עיני (גלאקומה) שזה גהנום עלי אדמות, זיהומים וכו..ובגלל שזה ניראה מזוייף כי במקום מראה טיבעי ניראה שצבעו את העין ושמו בתוך העין. זה ממש כמו עדשה ציבעונית רק שהיא ממש בתוך העין. כמובן שתל זה דבר שצריך להלחליף. וזה עדיין נסיוני. זה ניסיוני כבר מאה שנה. לא באמת נוסה על בני אדם חיים.
תשמחי עם מה שניבראת איתו כל עוד זה בריא. ואם לא אני מבין אבל חכי לפיתוח שלא יראה מזוייף כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףחן08/01/2015
שלום רב
לבן שלי בן ה-4 חודשים התחילו 'טיקים' בעין אחת (לפעמים גם בשתייהן יחד) בעיקר
זאת אותה עין שהייתה לו דלקת חודשים רבים וכעת נעלמה
זה התחיל לאחר לקיחת שתי מנות נובימול
אני ממש בלחץ
הטיקים והקפיצות נמשכים כבר כמה ימים
אנא עזרתך /עצתך
תודה
נ .ב.
הוא מקבל 2 מנות חלב אם ביום והשאר סימילאק
אולי קשור לקפה שאני שותה? (שותה רק 2 מנות אבל הראשונה צמוד להנקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףף - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2015אנא הפני השאלה לרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קוצר ראייה מייאשתיאיר07/01/2015
שלום , שמי יאיר , לפני כ12 שנה התחלתי להרכיב משקפיים עם מידה מאד נמוכה, משנה לשנה הראייה התדרדרה והיום הגעתי למספר -6 (עין ימין) -6.75 (עין שמאל) .
בתקופה האחרונה קניתי עדשות חדשות עם מידה חדשה , ומייד כעבור שבועיים גיליתי שעלתה לי שוב המידה , אני לא יודע בדיוק בכמה אבל אני לא רואה טוב גם עם העדשות החדשות .
רציתי לשאול האם יש איזושהו פיתרון טבעי בשביל שיפור הראייה ? ואם כן אז מה הוא ?
תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית קוצר ראייה מייאשת - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2015לא ציינת את גילך. אצל צעירים הסובלים מקוצר ראיה, המספר עולה באופן טבעי ומתייצב בדרך כלל בגיל 20-25, אם כי יש מקרים שבהם המספר ממשיך להשתנות גם בגיל מבוגר יותר.
אצל אנשים צעירים התמקדות ממושכת ורציפה לקרוב (מחשב, קריאה וכו') עלולה להגביר את העליה במספר במנגנון שנקרא "ספאזם".
לא הגיוני שמספר משתנה תוך שבועיים.
פנה לרופא עיניים לבדיקה. בקש גם בדיקה הנקראת "ציקלופלגיה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
יאיר20/01/2015תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי ראייהחיים חיות07/01/2015
רכשתי משקפי ראייה חדשות והראייה שלי אכן נהייתה חדה יותר וברורה יותר אם כי כאשר אני מקריב את העדשה לעיניי בזווית אני שם לב שהראייה נהיית חדה מעט יותר , ההבדל איננו גדול אך הראייה נהיית יותר חדה מה זה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי ראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2015הטיית עדשה אופטית גורמת שינוי בכוח השבירה (שינוי במספר) של העדשה. זה יכול לתת תחושה של ראיה חדה יותר. זה לא אומר שהמספר במשקפיך אינו מדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)