מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אודם בעין ימיןיעל07/01/2015
שלום רב
בת 30 עם קרישיות יתר חוסר בפקטור 2 שהתגלה במקרה
מתרגלת יוגה 3 שנים. בפעמים האחרונות בהן עשיתי עמידת ראש בעת הירידה מהתנוחה עין ימין אדומה מאוד ומגרדת.עין שמאל רגילה. תחושה ואדמומיות עוברת אחרי כמה שעות
ממה יכול לנבוע והאם יש צורך בבירור נוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בעין ימין - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2015לא ניתן לענות ללא בדיקה. מכיוון שהתופעה בעין אחת בלבד יש צורך לבדוק מה הסיבה. פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות רופא עיניים לגבי תוצאות בדימירי06/01/2015
מה המשמעותסטוקומה בעיקר בקשת עליונה עין ימין
בעין שמאל צמצום טמפורלי תחתון נזק נזלי עליון .כולל בפיקסציה.
ברצוני גם לשאול האם ניתוח להרמת העפעפיים יעזור?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות רופא עיניים לגבי תוצאות בדי - תגובה
ד``ר יורם שוחט06/01/2015פענוח בדיקת שדה ראיה צריך להעשות בקורלציה עם הממצאים שעלו בבדיקת העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראית לילהמאיר05/01/2015
שלום שמי מאיר אני נוטל קיורטן 40 מ"ג כמעט חודש, לאחר שבועיים של שימוש התחיל לי בעין שמאל דמעות בלילה וגם במהלך היום לאחר יומיים הבחנתי בשעת לילה שאני רואה את ההילה של האור במנורת הרחוב בצורה חדה מאד, מה שאף פעם לא ראיתי לפני(עין ימין נשארה רגיל) האם זה בסדר האם התופעה תחלוף לאחר הפסקת הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראית לילה - תגובה
ד``ר יורם שוחט06/01/2015יתכן מאד שמדובר ביובש בעיניים. פנה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח קטרטחן04/01/2015
שלום
אמי בת 76 וצריכה לעבור בעין אחת נתוח קטרט
האם מומלץ בגילה על ניתוח זה בלייזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח קטרט - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/01/2015אין כל קשר בין הטכניקה הניתוחית לבין הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעין ימיןמיה03/01/2015
שלום בת 23 כבר שבועיים עם כאב בעיין ימין ולפעמים באף גם , איני יודעת להסביר בדיוק את הכאב , הכאב נסבל כמו אי נוחות ולחץ בעיו לפני כחודש עברתי בדיקת עיניים הראיה 6/6 והכל תקין את הבדיקה עברתי עכב סינוור בעין ימין שעבר הרופא אמר שיכול להיות דלקת או לכלוך שגרם לשבירה לקויה של האור ונתן לי טיפות בשם אבוסטין הבדיקה הייתה ללא הרחבת אישונים , האם הרופא פיספס משהו ?? האמת שאני חרדב שאולי יש משהו מסוכן שגורם לכאב ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעין ימין - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/01/2015הבדיקה שלך היתה לפני שהופיע הכאב. מציע לפנות שוב לבדיקה. יש מקום גם לברור א.א.ג ובדיקה של ארובות העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותאלעד03/01/2015
שלום רב,
אני בן 22 ומשרת בקבע בבסיס בדרום. מאז התיכון אני סובל מעיניים אדומות, אך זה היה בא והולך. רופא שראה אותי בזמנו אמר לי לעסות את העיניים במקלחת (?).
בחודשים האחרונים המצב רק מחמיר, הלובן כל הזמן אדום, לעיתים מגרד, אין הפרשות ויש רגישות לאור. אציין שאני אסמטי, אני מטופל ומצבי טוב מאוד. פניתי לרופא צבאי וזה נתן לי פנימיקסין שלא עוזר.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי ממה זה קורה ולמי לפנות. לא רופא שיגיד לי לעשות עיסויים ושלא ינסו עליי כל מיני תרופות.
תודה מראש,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/01/2015פנה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- floatersשאלה30/12/2014
שלום,
אני בת 26, סובלת מfloaters כבר שנים רבות, מאז גיל 12 בערך.
לפני למעלה מעשר שנים, רופא העיניים טען שאין צורך אפילו לבדוק זאת, וכך למדתי להתרגל לתופעה המציקה.
לפני כשבועיים, המצב קצת החמיר, והתחלתי לראות מעין גוף מאוד גדול בעין שמאל, בצד הראייה, וכל פעם כאשר אני מסיטה את המבט (על רקע בהיר כמובן), אני מבחינה בתזוזה שלו. כאשר ניסיתי להתמקד בו הבחנתי כי הוא מאוד מסורבל וגדול, ולכן יוצר מעין אשליה כי הוא בצבע אפור.
פניתי בדחיפות לרופאת עיניים אשר ביצעה הרחבת אישונים, ומצאה כי הכל תקין, ויש להגיע אחת לשנה ולבדוק זאת. שאלתי כמובן אודות המצב, וכי הגוף הזה מאוד מציק והיא טענה כי אין מה לעשות בנדון, ולאט לאט אתרגל אליו.
השאלה שלי- האם באמת עלי להתרגל לחיות עם הדבר המציק הזה? אני כבר שנים רבות סובלת מהתופעה, אולם לא ברמה כזו מציקה ומשמעותית, אני פשוט רואה את הסבך הענק הזה זז עם המבטים שלי, לכל מקום (אמנם הוא לא ממוקם במרכז העין, אבל גם בצד זה משמעותי מאוד, כיוון שהוא מורגש בכל תזוזה קטנה של העין על רקע בהיר).
אני די אובדת עצות, ואף קבעתי תור לבדיקה נוספת- לא רואה כיצד אוכל להסתגל לדבר הזה.
בתודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר floaters - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/01/2015אם נבדקת ולא נמצאה בעייה ברשתית, לא מטפלים. יש סיכוי טוב שההפרעה שאת חשה תפחת עם הזמן. כל שינוי מחייב בדיקה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידראמיד טיפות עינייםמאור30/12/2014
שלום,
אני עוסק בהייטק, ואני כל היום על המחשב.
כאשר אני מסתכל על המסך, אני רואה טוב, אך לעתים (אחת לכמה שעות, אני פתאום רואה מטושטש, כאשר אני ממצמץ אז זה מסתדר, ואני רואה טוב), אך כאשר אני מסתכל על נייר, או על הטלפון, ממש מקרוב(מרחק של כמה סנטימטרים) אז אני רואה מטושטש, לעומת אנשים אחרים שמאותו מרחק רואים טוב.
הייתי אצל רופא עיניים והסברתי לו את זה, הוא עשה לי בדיקה ואמר שזאת תופעה נפוצה, כי האישון לא רגיל לראות מקרוב ואז קורה מצב שאני רואה מטושטש.
הוא אמר שאני צריך לשים טיפות עיניים מידראמיד של ד"ר פישר, טיפה אחת בכל עין, בלילה למשך שבועיים.
ואז הבעיה תיפטר, ואראה טוב מקרוב.
על האריזה של הטיפות עיניים רשום "טיפות עיניים סטריליות להרחבת האישון לצורך דיאגנוזה". כלומר אני מבין שהטיפות האלה מיועדות לצורך אבחון (בדיקת עיניים).
באינטרנט לא מצאתי מידע על כך שזה נודע לפתרון הבעיה שיש לי.
אשמח לדעת האם הטיפול שהוא הביא לי מתאים?
האם זה לא יכול לגרום נזק? לראיה מרחוק ולראיה מקרוב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידראמיד טיפות עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/01/2015יתכן מאד שהטשטוש במקרה שלך נגרם מיובש.
אין אפשרות לראות חד ממרחק כמה סנטימטר למעט אנשים צעירים מאד או קצרי ראיה.
הטיפות יטשטשו לך את הראיה לקרוב למשך שעתיים או יותר. לא מוכר לי טיפול כזה למצב שתיארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלזיוןאבי25/12/2014
שלום,
קיבלתי טיפול של מקסיטרול 3 פעמים ביום למשך שבועיין בשילוב עם ניקויי עפעפיים וקמפרסים חמים.האם יש חשש לעלייה בלחץ תוך עיני והתפתחות של קטרקט לאחר שבועיים של שימוש במישחה במינון זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלזיון - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/01/2015מאד לא סביר אחרי תקופה כל כך קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו טיפות יש ללא חומרים משמר?אירנה25/12/2014
שלום רב,
יש לי עיניים מאוד יבשות ואני משתמשת על בסיס יומי כבר כמה שנים בליקויפילם וג'נטיל ג'ל (לפעמים אפילו מדי שעה). רופא עיניים אחרון שביקרתי המליץ לי לנסות לעבור לטיפות יומיות ללא חומר משמר.
אילו טיפות ללא חומר משמר יש? איך נקראים?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו טיפות יש ללא חומרים משמר? - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/01/2015כל תחליף דמעות המופיע בבקבוקונים חד פעמיים אינו מכיל חומר משמר. יש גם תכשירים בבקבוקונים רב פעמיים ללא חומר משמר. העובדה שהטיפות אינן מכילות חומר מצויינת על האריזה. התייעצי עם הרוקח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שדה ראיהריטה24/12/2014
לרופאים המכובדים שלום. השאלה שלי היא, מה זה "מענים נמוכים" בשדה ראיה. ? זה חוסר אמינות או חוסר שיתוף פעולה של הנבדק במהלך הבדיקה, או משהו אחר ?~ תודה רבה על התשובה ! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על שדה ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/01/2015מענים נמוכים פרושם שהנבדק ראה רק אורות בעוצמה גבוהה. המשמעות נקבעת על פי שקלול הממצאים שנראו בבדיקת הרופא והממצא בבדיקת שדה הראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין שמואל ענן שחור לא רואהמירי23/12/2014
עין שמואל כמעט התעורה לא רואה פרט אור
עברתי סדרת פבדיקות סי טי mar צלומי רשתית בדיקו דם צלומי חזה אולטרסאן קיבה
עדין אין שום ממצא מחפשת פתרון תודה מאוד בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין שמואל ענן שחור לא רואה - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/01/2015אי אפשר לענות מבלי לדעת מה הממצאים בבדיקת העיניים (האם הבעיה ברשתית, בעצב, בכלי הדם?). הבדיקות שציינת נועדו לגלות האם יש מצב גופני שהיה עלול לגרום להפרעה בראיה. האבחנה מבוססת על שקלול מגוון הבדיקות, ולא נראה לי שאפשר לתת תשובה במסגרת של פורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנוור+ לחות בעיניםסיגלית23/12/2014
לאחרונה התחלתי לסבול ממספר בעיות:
1. סנוור מאורות של רכבים. זה בא לידי ביטוי בשעות הערב והלילה. אני מסונוורת בזמן נהיגה ולמרחק רב רואה אורות מטושטשים/מרוחים של כלי רכב ורמזורים. חשוב לציין שבשעות אור אני לא רואה מטושטש למרחקים.
הזמנתי משקפים עם פילטר מיוחד למניעת סנוורים כולל מספר קטן של פריזמה. המשקפים הלוועוזרים במעט שאני מתקרבת למקור האור (בא לידי ביטוי בנסיעה ערונית) לא עוזר בכלל במרחקים גדולים
2. ב4 חודשים האחרונים יש לי תחושה כאילו אני מזיעה בעיניים. האופטומטריסט שלי הציע לשים קומפרסים כל ערב. אך ללא הועיל
מה יכולות להיות הסיבות. לאיזה תחום התמחות של רופאים אני צריכה לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנוור+ לחות בעינים - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/01/2015פני לרופא העיניים בקהילה, על פי הממצאים יוחלט אם יש צורך להפנות לרופא המתמחה בתחום מסוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים עם פריזמותאיתי20/12/2014
כבר קרוב לעשר שנים יש לי בעיה עם כפל ראיה למרחק כשאני עייף או כשחשוך, בזמן שכיבה ובקולנוע (כפל כשרואים עם שתי העיניים). הלכתי לאופטומטריסט ועשו לי משקפיים עם פריזמות וזה פתר את הבעיה. השאלה שלי היא: האם השימוש במשקפיים האלו עלול לגרום למצב שעם הזמן העיניים יהיו יותר "עצלניות" ואז אני אהיה יותר ויותר תלוי במשקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לשאול את איתי -
סיגלית23/12/2014האם בעיית הראיה לא מפריעה לך בנהיגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפיים עם פריזמות - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/01/2015ללא פריזמות שרירי העיניים (האחראים על תנועות העיניים) מופעלים כדי להחזיק את העיניים מקבילות, ורק כאשר השרירים לא יכולים לשמור על העיניים מקבילות מופיע כפל ראיה. הרכבת פריזמות במשקפיים גורמת לכך שהשרירים יעבדו פחות, וזה עלול להחמיר את הבעיה, וליצור תלות הולכת וגוברת במשקפיים ומצב שבו תהיה כפילות ראיה כשאינך מרכיב אותם.
מציע לפנות ליעוץ עם אורטופטיסט/ית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר שוחטרעות16/12/2014
שלום וברכה
הייתי היום אצל רופא גלאוקומה שאמר שהבעיה בשדה ראיה לא מתאימה לגלאוקמה ואמר אין לך בעיה כזו אמר שצריך לחזור לנוירואטפטומולוג וכתב בסכום חוסר הומונימי ימני בשדה ראיה
מה הכוון ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר שוחט - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/12/2014יש לברר האם קיימת בעיה במערכת העצבים המרכזית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)