מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיורון צבעיםיעקב16/12/2014
בני החייל נישלח לקורס נהיגה [[ג] משא.עקב סעיף צבאי לא היתקבל לקורס .האם יתכן..בתודה יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיורון צבעים - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/12/2014ההחלטה על פי שיקולי הצבא, בהתאם לסעיף הליקוי ולתפקיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מדאיגה לאחר ניתוח הסרת משקפיםגבי שחר15/12/2014
שלום וברכה,אני עברתי לפני כשלושה שבועות ניתוח להסרת משקפיים.הניתוח הוא trans prk.בימים האחרונים הראיה לרחוק שלי התייצבה ואני מרגיש שיפור.אבל הראיה לקרוב היא בלתי אפשרית.אני לא מצליח לקרוא והכל מטושטש לי.זו תופעה שלא הייתה לי לפני הניתוח,ואני בחרדות עקב זה.מה עלי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מדאיגה לאחר ניתוח הסרת משקפים - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/12/2014יתכן שכרגע יש לך רוחק ראיה מסוים. יתכן שפני הקרנית עדיין לא סדירים. פנה לרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת הדמעות נפוחהמלכה15/12/2014
שלום. עברתי ניתוח לייזר בעין ימין לפני שנה וחצי ומאז יש לי יובש בעין. בנוסף יש כאב ונפיחות בבלוטת הדמעות. שמתי פלגים ליובש וביצעתי mri על מנת לראות אם ישנו גוף זר בבלוטת הדמעות, תוצאות הבדיקה יצאו ללא ממצא. השתמשתי במשחה מקסיטרול אך זה גם לא עזר. איך ניתן לטפל בבעיה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת הדמעות נפוחה - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/12/2014יש דרכים שונות לטיפול ביובש. פני לרופא. אם לא קיבלת מענה מספק יש מקום לפנות לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםקים15/12/2014
שלום.בשנתיים אחרונות יש לי אודם בעיניים ובלחיים אובחנתי כסובלת מרוזציאה. בנוסף בשנה האחרונה הופיעו למעלה מ 10 כלזיונים בשתי העיניים בכל העפעפיים תחתונים ועליונים עברתי פעמיים הזרקות צלסטון וסטרואידים בשתי העיניים. האם יש קשר בין הופעת הכלזיונים לרוזציאה? איך מטפלים בבעיה ? אף רופא כולל המנתח לא נתנו לי פיתרון. במה להשתמש? איך להעלים את כל זה? אודה לך על קצת מידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/12/2014יש קשר בין רוזצאה וכלזיון.
הטיפול והמניעה של כלזיון מבוססים על קומפרסים חמים וניקוי העפעפיים בתכשירים יעודיים. רופא העיניים שלך ידריך אותך איך מתבצע הטיפול.
תוכלי למצוא חומר רב בגוגל. חפשי "כלזיון".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותודה
קים21/12/2014שלום שוב ותודה על המענה ,אני משתמשת בקרם הזנה עשיר של AVENE , ובסבון-תרחיץ פנים של דאב. האם זה בסדר? האם כדאי להשתמש בשמנים אתרים של דקלאור?(תמציות סרום) ? והאם יש תרחיץ פנים על בסיס שמן או שמכיל כמות גבוהה של לחות בשביל שלא יגרום ליובש אשמח להמלצות על תכשירים. תודה(לניקוי העין, וללחות מסביב לעין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ובצקת ברישתיתכוכר13/12/2014
רופא העיניים אבחן מצב זה בעין אחת ושלח אותי לבדיקת פלורסצין ו-OCT ב- 2 העיניים.
האם באמת נדרשות 2 הבדיקות ?
האם בבדיקת הפלורסצין צריך היה לצלם את העין הבריאה בעשרות רבות של הבזקים מסנוורים ומציקים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ובצקת ברישתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/12/2014התשובה לשתי השאלות היא כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריגיום מטפס על הקרניתאור12/12/2014
שלום
אני בת 55 סובלת מפטריגיום שגרם לבעיית ראיה עקב צילינדר.
לאחרונה חלה ירידה בראיה, בבדיקת ראיה אצל אופטומטריסט לא הצליחו להתאים לי משקפיים כך שארגיש בנוח עם המשקפיים, ואני ממש סובלת מכאבים בעיניים ותחושות לא טובות.
האם חוסר הצלחה בהתאמת משקפיים נובע מאי מקצועיות של האופטומטריסט או שהבעיה אצלי?
האם ניתוח להסרת הפטריגיום ישפר את מצב הראיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריגיום מטפס על הקרנית - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/12/2014פני לרופא עיניים לבדיקה וקביעת הסיבה לירידה בראיה ולכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעת קשה ובלתי פוסקתפנינה12/12/2014
לרופאי הפורום שלום,
כבר יותר משלוש שנים שאני סובלת מדמעת בלתי פוסקת, ובעיקר בעין ימין (השמאלית עצלה ופחות דומעת משום-מה). הרופאה טוענת שזו אלרגיה ורשמה לי טיפות לוטמקס במשך חודשים רבים. הטיפות עזרו, אך ברגע שהפסקתי אותן חזרה הדמעת ביתר שאת. כעת רשמה הרופאה טיפות זדיטן בתוספת טיפות סיסטיין, אך המצב אינו משתפר כלל. הדמעת האינטנסיבית הזאת מפריעה לי מאוד. יש עוד מה לעשות?
תודה מראש על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף כי נשללה חסימה בדרכי הדמעות
פנינה12/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמעת קשה ובלתי פוסקת - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/12/2014יש סיבות רבות לדמעת, ולא ניתן לענות ללא בדיקה. מכיוון שטרם נמצא פתרון לבעייתך מציע לפנות לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שדה ראיהריטה11/12/2014
ערב טוב. בתפיס שה הראיה, בשני מקומות, מופיע במקום העיגול, משפט שאינני מבינה מה הוא אומר. בבקשה תסבירו לי.הנה המשפט: PATTERN DEVIATION NOT SHOWN FOR SEVERELY DEPRESSED FIELDS.REFER TO TOTAL DEVIATION.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שדה ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/12/2014המחשב לא הציג את העיבוד הסטטיסטי של הליקוי בשדה הראיה עקב מענים נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת שדה ראיהריטה11/12/2014
לרופאים הנכבדים שלום, רציתי לשאול, אם בדף של תפיס בדיקת שדה ראיה, מופיעים גם האחוזים שהעין רואה. (סך כל הראיה). תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בדיקת שדה ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/12/2014לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעצמים צפים בעיןיפעת11/12/2014
שלום רב,
אמור להגיע אליי קרוב משפחה מחו"ל שסובל מ- Floater רציני בעין היחידה שמתפקדת אצלו. הטיפולים המוצעים בארצו הם:
1. טיפול בלייזר.
2. החלפת הנוזל התוך-עיני בתמיסת סילין.
הוא מעוניין לדעת האם בישראל קיימת או מתפתחת גישה נוספת\חדשה לטיפול בבעיה.
האם במקרה ידוע לכם על משהו כזה?
בתודה מראש,
יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעצמים צפים בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/12/2014יש חילוקי דעות לגבי הטיפול בלייזר. הלייזר מפצל את הפלוטר לפלוטרים קטנים. אם הטיפול היה אפקטיבי השימוש בו היה מפושט הכל העולם, וזה לא המצב. בניתוח ויטרקטומיה (החלפת הזגוגית) יש סיכון, קל וחומר כשמדובר בעין יחידה. לא ידוע לי על טיפולים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vepella08/12/2014
שלום רופא נכבד.
אני בת 22 וכבר שנה שיש לי קשיי ראיה לא יציבים.
עד לפני שנה ראיתי 6\6 אך בבדיקות חדות ראיה האחרונות 9\6 חדות שלא מצריכה משקפיים. (מספר קטן וגם כי אין שיפור עם משקפיים) היות והדבר מפריע לי נורא בקריאה,מיקוד ובחיי היומיום נשלחתי לFVEPשהראה תגובה אבנורמלית שמתבטאת באמפליטדה נחותה משני העיניים למוח הערפי. שאלתי את הרופא מה זה אומר והוא טען שכנראה שיש לי עין עצלה... האם הדבר הגיוני? איך פתאום בגיל 20 פיתחתי עין עצלה? על מה הדבר עלול להצביע?
תודה רבה לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vep - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/12/2014אם ראית בעבר 6/6 אין לך עין עצלה.
קביעת המשמעות של VEP צריכה להעשות תוך שקלול כלל הממצאים בבדיקת העיניים ובבדיקות עזר נוספות. אם הסיבה לשינוי בראיה לא תאובחן פני לדעה נוספת או בקשי הפנייה למרפאת חוץ של בית חןלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפת ברזל לתוך העיןלינור08/12/2014
שלום
ביתי בת השישה חודשים סובבה את ראשה בזמן שנתתי לה טיפות ברזל, זה לא נראה שזה מפריעה לה, האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפת ברזל לתוך העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/12/2014אם אין גרוי בעין כנראה שאין סיבה לדאגה, אך לא ניתן לענות בוודאות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה ויובש בעיןאלי08/12/2014
שלום, אני בחור בן 22 בריא בד"כ, הרכבתי במשך תקופה עדשות מגע עד לפני כשנה שהתחילו הבעיות. לפני כשנה פניתי לרופא עיניים לאחר שחשתי מעט צריבה ויובש בעין שמאל, לאחר האבחון נאמר לי לקחת סינטומיצין וטיפות ליובש בעין. לאחר טיפול של כשבועיים שלא הורגש הקלה חזרתי לרופא שביצע שוב בדיקה והוסיף טיפות מקסיטרול כולל סינטומיצין. לאחר טיפול נוסף וחוסר יעילות בטיפול החלטתי לפנות לרופא נוסף שגם ביצע בדיקה וטען שקיים מעט יובש ואלרגיה קלה, בהמשך קיבלתי טיפול עם טיפות FML, ו AMDIN שגם לא עזר.(אציין שרק בהמשך קיבלתי הפנייה לביצוע בדיקות אלרגיה שלא נמצא דבר) לאחר כמה חודשים של סבל וטיפולים שכלל לא עזרו פניתי באופן פרטי לפרופ' ע"מ שיאבחן את הבעיה . לאחר בדיקה מקיפה ע"י הפרופ' הוא טען שקיים בלפריטיס וחסימה של בלוטת הדמעות, לאחר שפתח את החסימה קיבלתי טיפול עם טיפות רלסטט ובכל הזמן הזה המשך מתן טיפות יובש להקלה. לאחר טיפול ממושך ובדיקה נוספת אצל הפרופ' כולל טיפות שונות, ומשלא הורגש הקלה הפסקתי את הטיפול. אני אציין שבכל אותה תקופה התחיל להופיע לי בקצה העין (כיוון האף) גודש בלחמית שגדל מעט והרופאים כלל לא ייחסו לזה חשיבות. ההרגשה שהכאב מגיע משם, ונראה שהלחמית באיזור רופפת. לפני כחודש הלכתי שוב לרופא מומחה שביצע בדיקה וגם איבחן בלפריטיס ונתן טיפול של טיפות לוטמקס 3 פעמים ביום כולל דוקסילין למשך כחודש. אני כבר חודש לאחר הטיפול, מטפל באופן קבוע עם קומפרסים כולל חיטוי של העפעפיים, תחושת הצריבה והכאבים בעין עדיין קיימת ומשבשת לי את כל אורח החיים התקין. אני חסר אונים לחלוטין ולא יודע מה לעשות כעת.
אשמח לקבל ייעוץ והכוונה ע"מ לסיים עם הסבל הנוראי
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה ויובש בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/12/2014מאחר שנבדקת על ידי מספר רופאים ולא נמצא פתרון, אין זה סביר שניתן יהיה לפתור את הבעיה במסגרת הפורום. נסה להתייעץ עם רופא אוקולו-פלסטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתך?מירי07/12/2014
שלום,
לאחר אבחנה ברורה שאני סובלת מתופעת רינו החליטה הרופאה לתת לי:
hydroxychloroquine sulph. 200mg -כדור אחד לבוקר ואחד לערב וגם - amlodipine 5 mg - אחד לערב.
קראתי שיש השפעה של כדורים אלו על רשתית העין.
שאלותי הם:
האם באמת זה יכול לפגוע ברישתית אם כן בתווך של כמה זמן זה יכול לקרות מרגע תחילת לקיחת הכדור.
האם ידוע לך אם מישהו נפגע ברישתית כתוצאה מטיפול בכדורים אלו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מקסיטרולאבי07/12/2014
שלום,לכמה זמן לכל היותר מותר להשתמש במשחת מקסיטרול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקסיטרול - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/12/2014על פי הוראת הרופא, בהתאם למקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)