מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בבלפריטיסאבי13/11/2014
שלום,
מס' שאלות :
1. לכמה זמן מיועד השימוש במשחת מקסיטרול (קורטיקוסטרואיד) ?
2. האם מורחים אותה על השוליים החיצוניים של העפעף וגם הפנימיים , כלומר : גם בחלק הפנימי כשהופכים עפעף תחתון ?
3. במידה ויש כלזיון - האם מורחים ישירות על הכלזיון ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבלפריטיס - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/11/2014הטיפול תלוי במקרה
לשים את הטיפות בתוך העין שייגע בלבן של העיניים
ללא קשר לכלזיון
יש טיפולים יותר טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אבי13/11/2014דר ' דומיניץ,
זה לא טיפות אלא מישחה.האם שמים את המישחה בשוליים החיצוניים ובחלק הפנימי של העפעפיים ?
בנוסף לבלפריטיס יש גם כלזיון,האם רצוי לשים את המישחה ישירות על הכלזיון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאוטרבשי11/11/2014
אני בן 37, סובל מלחץ תוך עיני (25) ומקבל דאוטרב. הרופא אמר שיכול להיות שהעיניים שלי יהיו כהות יותר (הן ירוקות) וזה מטריד אותי מאוד. מה הסיכוי שזה אכן יקרה והאם יש תחליף שלא פוגע בצבע העיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאוטרב - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/11/2014נמוך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעהדס08/11/2014
אני מרכיבה עדשות מגע צבעוניות ללא מס׳, הרכבתי זוג חדש כשהייתה לי דלקת פעילה באחת העיניים, הכנסתי את העדשה לפחות מדקה והוצאתי האם יש צורך בניקוי מיוחד לפני שאכניס אותם שוב לעין בריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
ד''ר יובל דומניץ12/11/2014לא רק השרייה בתמיסת חיטוי רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה בשדה הראייהחנה06/11/2014
שלום רב!
כבר הרבה שנים אני רואה מעין חוטים שחורים שמתרוצצים לי בעין השמאלית עם הזזת המבט. לפני שבועיים הבחנתי בנקודה שחורה שצפה לי בעין השמאלית. אתמול הייתי אצל רופא עיניים והוא הרחיב לי את האישונים. הוא לא מצא משהו מיוחד. הוא טוען שאין היפרדות הזגוגית מהרשתית והן צמודות, אבל יש שינוי קל במבנה הג'ל של העין. יכול להיות דבר כזה שאין היפרדות הזגוגית מהרשתית וגם שינוי קל במבנה הג'ל בעין?
האם מותר לי לעשות פעילויות כמו: התעמלות קלה, קריאת ספרים, צפייה במחשב או להמשיך עם טיפולים להסרת שיער בלייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה שחורה בשדה הראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/11/2014תפקדי רגיל
שינויים בזגוגית לא חייבים לכלול הפרדות הזגוגית אם יש שינוי בתבנית
להגיע מייד לרופא עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין וחלבדוד04/11/2014
לצוות הרופאים שלום
בן 62. בריא. לוקח דוקסילין פעמיים חצי כדור ביום, בהמלצת רופא בגלל דלקת עפעפיים. כמה זמן אחרי (או לפני) אכילת מאכלי חלב בארוחת ערב, אפשר לקחת את הכדור.
אגב הכדור גורם לעודף גזים. סוג של כאב ראש ועייפות.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין וחלב - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/11/2014לא ידוע לי שיש בעייה עם מוצרי חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם ורדרד מבריק בעין ימיןחנה04/11/2014
שלום רב!
אני בת 41. לפני חודשיים נתתי בטעות מכה לעין הימנית שלי עם האגודל. בהתחלה היו לי קצת כאבים, אבל הם עברו מהר ולא הופיעו שוב. כשהסתכלתי במראה גיליתי כתם ורוד על העין. בהתחלה נבהלתי ושטפתי אותו עם מים והוא התבהר, אבל נשאר כתם בהיר. זה נורמלי? כשנכנסת לי אצבע לעין בדרך כלל אני לא מסתכלת במראה ולא יודעת אם זה קרה לי בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם ורדרד מבריק בעין ימין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/11/2014צריך בדיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מאחורי עין שמאליולי01/11/2014
שלום,
אני בת 39, בריאה בד"כ, ללא משקפיים.
בשלושת הימים האחרונים סובלת מלחץ מאחורי עין שמאל.
הכאב מתחיל בבוקר ונחלש מעט לקראת הערב.
הלחץ דומיננטי בצד שמאל, אך לפעמים עובר מצד שמאל לצד ימין.
ממה הדבר יכול לנבוע? מה כדאי לבדוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ מאחורי עין שמאל - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/11/2014לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לאחר בדיקת faחוה חרמש01/11/2014
בתי עשתה בדיקת fa לאחר כאבי ראש ממושכים .
בבדיקה נראה שיש דלף דיפוזי ומוקדי יחד עם optic disc drusen
שדות ראיה אמינות טובה בגבולות התקין
המלצת הרופא הפסקת/ החלפת גלולות.
אודה להסבר לתוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לאחר בדיקת fa - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/11/2014צריך לראות נתונים קלינית ולהחליט מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אפורחנה30/10/2014
לבני בן ה 22 יש כבר שבוע כתם אפור בלובן העין שמכסה שליש מהעין.
בעין השנייה יש כתם קטן יותר אפור בלובן העין. הראייה שלו לקוייה
לבני לבקנות חלקית, בגלל הכתם אין לו בעיית ראייה, זהו כתם חדש שלא הייה,
מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אפור - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/11/2014לפנות מיידית לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pseudotumor cerebriנטלי30/10/2014
שלום, בת 34, היתי באישפוז לפני מס ימים עקב כאב עיניים וראייה מטושטשת שנמשכה כבר 3 שבועות. סי טי תקין. בדיקה נוירולוגית תקינה. בדיקות דם תקינות. בעיניים בצקת דיסקיות דו צדדית, בדיקת ניקור מותני לחץ 290. האבחנה היא Pseudotumor cerebri
שוחררתי מביה"ח וקיבלתי טיפול בכדורים , אורמוקס 250מג ארבע פעמים ביום. מאז עברו שלושה ימים... הכאבי עיניים עדיין חזקים מאוד, ונוסף לכך הירדמות חזקה בכפות רגליים... שמתרחשת כמה פעמים ביום ולא עוברת ע"י תזוזה וכו, תחושת עיקצוצים חזקה מאוד. שאלתי היא, יתכן וזה מהכדורים? אם כן, האם זה צפוי לעבור בהמשך? , והאם הכאב בעיניים שנמשך מעיד שהתרופה בעצם עוד לא ביצעה את פעולתה (הורדת הלחץ)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pseudotumor cerebri - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/11/2014יכול להיות תופעת לוואי מכדורים
לחזור מיידית לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבה בעין שמאלבן 2928/10/2014
כבר מעל חצי שנה רוב הזמן יש לי תחושה מעיקה של צריבה בעין שמאל, בבדיקה רופא הסתכל ואמר שיש אלרגיה ונתן לשים טיפות סטורדקס, אבל הטיפות לא עוזרת וגם לא נראה לי שהתחושה המפריעה שיש לי קשורה לאלרגיה, אחרת זה היה בשתי העיניים... מה יכול לגרום לתחושה צריבה כזאת בעין אחת כבר מעל חצי שנה, יש לי כאבי צוואר כרוניים, האם יכול להיות קשור? יש לי גם קצת קטרקט באותה עין האם זה יכול להיות גורם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת צריבה בעין שמאל - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/10/2014הסיבה הנפוצה ביותר לצריבה היא יובש. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה. אין קשר לקטרקט או לכאב בצואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעיןגלינה28/10/2014
שלום דוקטור,
לפני יומיים לאחר ניקוי פנים בתכשיר שנמכר בסופר פארם, כנראה שנכנס לקצת חומר לעין , אין הפרשות ונפיחות, אך כשאני סוגרת את העין או מותחת את העור החיצוני יש כאב,
מרחתי משחה אנטיביוטית , אך עדיין יש כאב, יש סיבה להלחץ? לרוץ לרופא או לחכות שיעבור?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/10/2014אם אין כל ממצא בעין עצמה (אודם, צריבה, הפרשה, שינוי בראיה וכו') סביר להניח שיעבור. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח משולב קטרקט +גלאוקומהאורליה27/10/2014
במצב של גלאוקומה שאינה מגיבה לטיפות ולתחילה של קטרקט -
האם להעדיף ניתוח קטרקט ובהתאם לתוצאותיו לייזר או ניתוח גלאוקומה או
ניתוח משולב לקטרקט וגלאוקומה ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח משולב קטרקט +גלאוקומה - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/10/2014לא ניתן לענות על מקרה ספציפי ללא בדיקה.
באופן כללי, ככל שהגלאוקומה במצב מתקדם יותר, ובעיקר אם טיפול תרופתי או טיפול בלייזר לא הביאו לירידה מספקת בלחץ, יש מקום לניתוח גלאוקומה. ניתוח הקטרקט לבדו יכול להוריד הלחץ במידת מה. ההחלטה אם לבצע ניתוח משולב תלויה בממצאים בעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפיים אחרי שיתוק בפניםדוד25/10/2014
אמי צריכה לעבור נתוח עפעפיים בעין ימין בגלל עין פתוחה עקב שיתוק בפנים אבל עכשיו יש שיפור אחרי 5.5 חודשים מהופעת השיתוק העין נסגרת טוב
1. איך להגיד למנתח שאולי לא צריך ניתוח?
2. העין הפגועה שנסגרת עכשיו נראת קטנה יותר מהעין השניה
גם היו בה ניתוח קטרקט גלאוקומה שעברה ו 2 טיפולי לייזר מה הסיבה שהיא נראת קטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים אחרי שיתוק בפנים - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/10/2014בקש בדיקה חוזרת, שעל פיה יוחלט אם יש או אין צורך בניתוח.
קרוב לודאי שהעין נראית קטנה יותר עקב מפתח עפעפיים קטן יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות השימוש במשקפי ראייהאנה25/10/2014
שלום,
קיבלתי שתי המלצות שונות מבדיקות של שני אופטומטריסטים.
שניהם אבחנו כי יש לי חצי מספר בשתי העיניים וחצי צילינדר.
אופטומטריסט ראשון אמר לי שעליי לרכוש משקפיים עם המספר והצלינדר ולהרכיב אותם לאורך כל היום.
ושאם לא ארכיב אותם אז בגלל המאמץ של העיניים שלי המספר יגדל.
אופטומטריסט שני אמר שעליי לרכוש משקפיים ללא צלינדר (כי הצלינדר קטן) ולהרכיב את המשקפיים רק בקריאה, מחשב, טלוויזיה ונהיגה בלילות.
הוא אמר שאין צורך להרכיב את המשקפיים תמיד כי זה יגדיל את המספר שלי.
בעצם למעט האבחנה הראשונית, שניהם אמרו לי שני דברים סותרים לחלוטין. על מי עליי לסמוך?
בעיקרון פעלתי לפי המלצתו של אופטומטריסט השני ורכשתי משקפיים ללא צלינדר ורק עם חצי מספר בשתי העיניים.
אני מרכיבה אותם רק כאשר אני קוראת ומול מחשב כמו שהמליץ.
האם אני פועלת נכון, או שעדיף שארכיב את המשקפיים לאורך כל היום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות השימוש במשקפי ראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/10/2014המספרים שציינת נמוכים וסביר להניח שאת רואה טוב גם ללא משקפיים. ההמלצה להרכיב משקפיים כאלה כל הזמן לא נשמעת לי סבירה. המנעות מהרכבת משקפיים לא גורמת לעלייה במספר.
לגבי הדעה השנייה - יש הבדל בין עבודה לקרוב (מחשב, קריאה) לבין ראייה לרחוק (נהיגה, טלביזיה) וההמלצה להרכיב המשקפיים (בעיקר כשמדובר במספר כל כך נמוך) בכל המצבים האלה גם כן לא נשמעת לי סבירה. הרכבת משקפיים בקביעות לא גורמת לעליית המספר (למעט מצב הנקרא ספאזם אקומודטיבי).
לא ציינת את גילך ולא אם מדובר במשקפיים פלוס או מינוס.
באופן כללי (לא ניתן לתת יעוץ מדויק ללא בדיקה), תרכיבי את המשקפיים באותם מצבים בהם את מדגישה שהם עוזרים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)