מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח רשתיתיוליה03/02/2015
שלום!
לאבא שלי דמעת רשתית. הוא צריך לעבור ניתוח. תגיד מה ההשלחות של הניתוח וכמה אחוז הצלחה יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח רשתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2015אי אפשר לענות ללא בדיקה. כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי קרניתר02/02/2015
שלום רב,
בתי, בת 17, מרכיבה משקפיים מגיל צעיר (יש מספר וצילינדר) , נתבקשה ע"י רופאה בלשכת הגיוס לגשת לבדיקת מיפוי קרנית. האם בבדיקה יש קרינה? האם היא מסוכנת מכל סיבה שהיא? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי קרנית - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2015מדובר בצילום. אין קרינה ואין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם קטן וצהובגדי גרינברג02/02/2015
שלום רב
סובל מזה מספר חודשים מהופעה למספר שעות של כתם קטן וצהוב המטשטש לי את מרכז הראיה בעין אחת עד כדי חוסר יכולת לקרוא. לאחר מספר שעות התופעה נעלמת. הדבר חוזר מספר פעמים ביום ולא מלווה בכאבים. בבדיקה אצל רופאת העיניים לא נמצא דבר. גם בדיקת שדה ראיה וOCT נמצאו תקינות. כרגע רופא המשפחה מנסה לברר לגבי קריש דם או זרימת דם לא תקינה למוח. לא נראה לי שזה הכוון. מה עלי לעשות? אני חושש מהחמרת המצב או הופעתו גם בעין השניה דבר שיגרום לי לחוסר יכולת לקרוא.
תודה גדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם קטן וצהוב - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2015אם לא נמצא דבר בבדיקות העיניים, ממליץ להתיעץ עם נוירו-אופטלמולוג או נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדשות מולטיפוקל צרות תעלה מזיקונגה31/01/2015
שלום רב,
עשיתי לראשונה משקפי מולטיפוקל עם עדשות זולות שהתעלה בהם צרה. באם אסתגל אליהן, האם הן עלולות להזיק לראייתי מאחר שטווח הראייה הברור קטן? האם יש חשיבות לרוחב התעלה בעדשות כאלו?
רוב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עדשות מולטיפוקל צרות תעלה מזיקו - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/02/2015אין חשש לנזק לראייה. אם תחושי אי נוחות עם המשקפיים התייעצי עם האופטומטריסט שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אבסטין לעיןיבגניה30/01/2015
בת 63, לחץ דם מאוזן, ללא סכרת או מחלות בעיניים.
התחלתי לקבל הזרקות עקב דימום ובצקת של הרשתית ופגיעה מהותית בראיה בעין אחת.
לאחר ההזרקה הראשונה, מיד לאחר שההרדמה פגה, חשתי גוף זר בעין ועקב כך גם דמיעה ואבדן ראייה למעשה באותה עין, וזה לא עבר אלא לאחר כיממה.
ממה זה נגרם ומה לדעתך על הרופא העיניים המזריק לעשות בהזרקה הבאה, כדי למנוע חזרת התופעה הזאת או לפחות להפחית את עצמתה ומשכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת אבסטין לעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/02/2015אחרי הזרקה יתכנו תופעות, שלא תמיד ניתנות למניעה. לפני ההזרקה הבאה דווחי לרופא המטפל על מה שהרגשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים כואבות ומציקותhappy55229/01/2015
שלום,
אני סובלת מעיניים כואבות בעיקר לאחר עבודה מול מחשב.
הייתי אצל אופטומטריסט הגדלתי נתן לי מספר 2 פלוס למשקפיים,
אך זה רק החמיר את המצב .
העיניים כואבות ואני מרגישה חוסר נוחות .
ולא יכולה לעבוד לאורך זמן מול מחשב.
בסוף יום עבודה לעיתים העיניים כואבות שעות לאחר שסיימתי את העבודה מול המחשב.
מה יכול לעזור כאן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים כואבות ומציקות - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/01/2015יתכנו סיבות שונות כגון יובש, הפרעה במיקוד, הרגלי עבודה לא נכונים ועוד. לא ניתן לענות ללא בדיקה. פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדה ראייהניר לאו27/01/2015
ביצעת בדיקת שדה ראייה וכתוב בפענוח
"אמינות הבדיקה דיי טובה"
מה משמעות הדבר? האם הממצאים בדוח הממוחשב (הפלט מהבדיקה שביצעתי) לא באיכות טובה כלומר, לא ברור לרופא הבודק אם לחצתי סתם או בזמן שבאמת היה הבזק אור?
יתכן שאני עם מחלה או בעיה שהבדיקה לא טובה מספיק מבחינת הממצאים שלי לאבחן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שדה ראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2015במהלך הבדיקה נבדקות גם התגובות שלך: האם אתה לוחץ כשאין אור, או לא לוחץ כשיש אור חזק שהיית אמור לראות. מהימנות טובה פרושה שהתגובות שלך היו תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCTניר לאו27/01/2015
האם תוכל להגיד לי מה רואים מה המצב של העיניים שלי? אני מחכה לפיענוח הבדיקה מ 25.1.15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCT - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2015פענוח הבדיקה צריך להעשות בקורלציה עם הממצאים שנראו בבדיקת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנהאדוה26/01/2015
בחודש האחרון אני רואה מידיי פעם (לא כל יום) נקודה לבנה בשדה הראייה שעוברת לאחר שתיי שניות ,שאני מנסה לעקוב אחריה היא כאילו בורחת
לא יודעת איך להסביר
האם זה קשור ללחץ נפשי או מיגרנות?
(זה לא כמו האורה רגילה של מיגרנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה לבנה - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2015לא נראה שקשור ללחץ נפשי או מיגרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום במחלקת עינייםשושי26/01/2015
דר נכבד'
רציתי לדעת אם יש אפשרות שאלווה את אבי לצילום או סי טי במחלקת עיניים ,ראיתי שעל הדלתות רשום סכנה קרינה,הבנתי שמבצעים או סי טי, בדיקת שדה ראייה אולטראסאונד וטופוגרפיה שהם בלי קרינה, אך הרופאים מבצעים בדיקת לייזר שזה עם קרינה?
ב. אם אני נכנסת לצילום או סי טי כיצד אדע אם בחדר דליד שמתבצעת בדיקת לייזר ,לא תגיע הקרינה אם הנני בהריון שליש ראשון?
בכבוד רב,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום במחלקת עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2015בדיקת OCT נעשית באמצעות קרן אור. אין קרינת רנטגן ואין קרינה מייננת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי ליזר יאג או לייזר ירוק-הבהרה
שושי28/01/2015דר נכבד,
תודה על תשובה לגבי צילום או סי טי.
אך הבנתי מהצוות שמתבצעים בחדרים סמוכים טיפולי קאטארקט למשל באמצעות שימוש בלייזר יאג או לייזר ירוק-מדוע יש שלט אזהרה בחוץ-סכנה קרינה?(בית חולים מאיר).
האם יש השפעה על חדר המתנה או חדרים צמודים בהם מתבצע צילום או סי טי?
תדוה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי ליזר יאג או לייזר ירוק-הבהרה - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/01/2015קרינת לייזר עלולה להיות מסוכנת לעיניים ולכן שלטי האזהרה. אין סכנת קרינה מייננת או קרינת רנטגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסוכנת לעיניים
שושי29/01/2015דר נכבד
כשכשתבת מסוכנת לעיניים ,יש סכנה למי שנכנס לחדר בטעות בזמן טיפול?
ב. אין בעייה לעיניים בחדרי המתנה או בחדרים סמוכים אם מתבצע טיפול ? ,כלומר איזה מרחק חשוב לשמור מהחדר ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסוכנת לעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/01/2015הסכנה היא כשקרן הלייזר פוגעת בעין. הקרן לא עוברת דרך קירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם לא דרך דלתות
שושי29/01/2015דר נכבד
א. וגם לא דרך דלתות נכון?
האם החומר מרחיב עישונים מסוכן במגע עם חפצים שלי,אם הנני בהריון ומתלווה לאבי?
ב. תוך כמה זמן הוא מתפרק אם נגעתי בטעות?
ג. האם יש חומר אחר מסוכן שם בהקשר זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם לא דרך דלתות - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/01/2015לא לכל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בשקע העין אצל בן חמשיעל25/01/2015
לפני כמה ימים הופיע אודם בשקע עין שמאל (קרוב לגשר האף) של בני בן החמש. זה נראה כמו דימום אבל אין "נזילה" של הדם. התופעה נעלמה וחזרה שוב היום.
קבעתי תור לרופא הילדים אבל זה יקח כמה ימים.
אשמח לדעת על מה זה מעיד ? אם מדובר בתופעה מוכרת ? מה עשויה להיות מידת הדחיפות בתופעה כזו ?
תודה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בשקע העין אצל בן חמש - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2015לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה לא חלקה בעין שמאלהדר25/01/2015
שלום רב,
רציתי להתייעץ עמכם- אני בת 33, לפני משהו כמו 7 חודשים ילדתי, היתה לי רעלת הריון בשבועות המוקדמים של ההריון. אושפזתי במשך 3 שבועות בבית החולים, עקב סכנה לי ולתינוקת. בתום שלושה שבועות היו חייבים ליילד אותי כיוון שהיתה סכנת חיים כבר בשבילי. בכל אופן, נתנו לי בבית החולים הרבה מגנזיום פחדו שבגלל הרעלת אני יתחיל לפרקס, מי שנתנו לי את המגנזיום התחלתי להרגיש שאני לא רואה טוב בעין ימין, עדכנתי את הרופאים ובמהלך הזמן זה עבר לי. כמה שעות לפני הלידה נתנו לי גם מגנזיום בכמות יותר גדולה, לאחר כמה שעות הרגשתי שאני ממש לא רואה טוב בעין שמאל - לא רואה חלק. היום ברוך ה' אני כבר אחרי הלידה, אבל עדיין לא רואה טוב. עברתי כבר כמה רופאי עיניים וכולם אומרים לי שהראייה שלי 66.
אני כבר לא יודעת מה לעשות.
אודה לתשובתכם.
בברכה,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה לא חלקה בעין שמאל - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2015אם את חשה הפרעה בראיה ובבדיקת הרופא לא נמצאה הסיבה, רצוי לבצע בדיקות הדמיה כגון OCT או צלום קרקעית. יש לשקול גם בדיקת שדה ראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייה לא חלקה בעין שמאל
הדר29/01/2015עשיתי כבר את כל הבדיקות שציינת, הרופא העיניים האחרון שהייתי אצלו הפנה אותי.
ועדיין ראו שהכל בסדר, רק שיש שדות שאני ללא רואה בהם טוב, וגם אמרו שיכול להיות שהבדיקה לא יצאה תקינה. בכל אופן חזרתי לרופא העיניים שהפנה אותי לבדיקות האלו, והוא הפנה אותי לעשות CT מוח.
האמת שאני מתבלטת האם לעשות את זה. הבדיקה הזו דיי מפחידה אותי, שלא לדבר עם הקרינה שיש לבדיקה הזו.
בקיצור אני דיי עובדת עצות.
אשמח לתגובתך
בברכה,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייה לא חלקה בעין שמאל - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/01/2015מכיוון שנמצאו שינויים בשדה הראיה, יש להמשיך בבדיקות על פי הוראות הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה.הילית25/01/2015
האם ניתן לבדוק את הרשתית ללא הרחבת אישונים?אני אלרגית לכל סוגי הטיפות!
מניסיון...
האם יש מכשיר בארץ שבודק ללא הרחבה?
דבר שני-אני אלרגית גם לפלורוסואין ואני רוצה לעשות בדיקה ליובש בעיניים מה אתה מציע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה. - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2015אפשר לבדוק קרקעית גם ללא הרחבת אישונים, אך ייתכן שלא ניתן יהיה לראות את כל הפרטים (בעיקר ברשתית ההקפית).
אפשר לבדוק יובש גם ללא פלורסצאין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת או גירוי בעינייםאברהם24/01/2015
מזה ארבעה ימים אני סובלת כנראה מדלקת בעיניים. אחרי הלילה הראשון עין ימין היתה אדומה וגם היתה ממנה הפרשה. קיבלתי טיפות עיניים phenimixin שהורידו את האודם וההפרשה אבל העיניים מגרדות שקשה לשאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת או גירוי בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/01/2015לא ניתן לענות ללא בדיקה. חזרי לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עינייםאור21/01/2015
אני סובלת מכאב בעין כבר שלושה ימים
העין לא אדומה או נפוחה אך היא שורפת מאוד.
הלכתי לרופא והוא אמר שיש לי דלקת עיניים אפילו שאין לי בכלל תופעות של דלקת עיניים. אני לוקחת כבר שחושה ימים טיפות עיניים ועדיין סובלת מכאב בעין.
מה יכול להיות לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/01/2015לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)