מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בצקת בעיין ,מלכה01/12/2011
גילו לבעלי בגיל 72 בצקת בעיין בעקבות ירידה חזקה בראייה הוא עבר בדיקות וצילומים ולא המליצו לעבור ניתוח מכיון שיש סיבוכים בניתוח כזה וגם העיין השנייה הוא לא רואה מכיון שהיא עיין עצלה ואז הוא לא יראה בשתי העיניים אבקש לדעת מה אתם מציעים למקרה הזה כי אני דואגת מאד לבעלי אני מודה לכם מלכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת בעיין , - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/12/2011לא ברור משאלתך היכן הבצקת (בקרנית או ברשתית?). מכל מקום, לא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה. הייתי ממליץ לפנות לעוד מומחה בתחום לקבלת דעה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורתו קייאיציק01/12/2011
שלום אני רואה טוב שמתי לב בזמן האחרון לירידה בראייה שלי כך שאין לי ראיה תקינה כמו 6.6 עשיתי גם בדיקה.. אני לא רוצה משקפיים ושמעתי על עדשות קשות(אורתו קיי) אז רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות את העדשות האלה ואיפה אני יכול לבדוק אם אני מתאים לזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורתו קיי - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/12/2011חפש בגוגל ותמצא שם את כל התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זגוגיות משקפיים ומבנה מסגרתשוב אני01/12/2011
באמת שאין לי פזילה למרות שרואים כאילו יש לי. אם אני מתמקדת בעין ימין ומסתכלת ממש שמאלה , עין שמאל הולכת למטה וקצת שמאלה. אם אני מתמקדת בעין שמאל עין ימין הולכת ימינה. נספגה לי רקמת שומן בעפעף ואולי זה קשור. איזה משקפיים ואיזה זגוגיות ואיזה תיקונים אני צריכה? יש לי ראיה תלת מימדית כמעט בכל ה180 מעלות. רק בצד שמאל כנראה קצת אין לי-כי אז המיזוג מפסיק, או בגלל שחסרה רקמת שומן בארובת העין או בגלל -ואני יודעת שזה לא ממש הגיוני - שנספג חלק מהזגוגית. איזה זגוגיות/משקפיים/מסגרת אני צריכה לתיקון הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט03/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אופטיקה_משקפיים_עדשות_מגע' id=link]אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת OCT רשתיתבר01/12/2011
שלום רב,
רציתי לדעת מה משמעות המשפט (מתוך פענוח ה OCT לעין שמאל)
DRUSENOID PIGMENT EPITHELIAL DETACHMENT IN THE SUPEROTEMPORAL PARAMACULA.
אשמח לקבל תשובתכם
בתודה
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת OCT רשתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/12/2011מדובר בד"כ בשינויים במרכז הרשתית (מקולה) הקשורים לגיל. מעבר לכך קשה לענות, כי יש צורך בקורלציה לממצא הקליני שנראה בבדיקת קרקעית העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשותרקפת30/11/2011
מה ניתן לעשות כדי למנוע יובש בעיניים, וממה זה נגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים יבשות - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/12/2011http://www.ophthalmology.org.il/public/public_template1_b.asp?category_id=486
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצר ליובש בעינים
רגב14/01/2012לרקפת
יובש בעינים דבר מציק
סובל מזה כשנה וחצי עקב בלפריטיס
משתמש במוצר מצויין של חברת רזלייף
להפחתת היובש בעינים יש להם אתר באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף ומה הסיכוןעוזי30/11/2011
אני בן 52 וסובל מקוצר ראייה גבוה
לא מתאים לניתוח לייזר ולכן אני מתעניין בניתוח השתלת עדשה
יש לי מספר שאלות
1. האם בגילי עדיף השתלת עדשה או החלפת עדשה
2. האם יש מגבלה לגיל
3. באיזה ניתוח הסיכונים קטנים יותר ומהם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף ומה הסיכון - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/12/2011ניתוח החלפת עדשה יחסוך ממך צורך לנתוח קטרקט בעתיד, שכן הניתוח מבוצע בדיוק כמו ניתוח קטרקט.
אצל צעירים יותר עדיפה השתלת עדשה.
בשני סוגי הניתוח יש סיכון. הסיכונים העיקריים הם זהום והפרדות רשתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאוקומהאליס פרץ30/11/2011
שלום רב,
בשנת 2004 עברתי ניתוח גלאוקומה בעין שמאל עם לחץ של 40 אושפזתי באופן דחוף לניתוח.
לפני 3 ימים קמתי עם עין ימין אדומה מאד ודומעת וכל יום נוסף הכאבים הלכו וגברו כמו צריבה מהדמעות. ניגשתי לבדיקת רופא עיניים אשר בדק את הלחץ בעין ולתדהמתי גילה לי שהלחץ בעין ימין הוא 40. יש לציין שאני גרה בפלורידה לתקופה קצרה - הרופא טען שאין בהילות בניתוח אלא נסיון קודם של טיפול תרופתי. האם עלי להמתין לתוצאות טובות בעקבות הטיפול או יש מקום לדאגה?
בתודה על תשובתכם המהירה
אליס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/12/2011אם מדובר בעליית לחץ עקב סגירת הזוית יש צורך בטיפול לייזר בדחיפות. אם אין מדובר בסגירת זוית, השאלה היא מה גרם לעלייה בלחץ, מה גרם לאודם ולכאב, האם יש סימני נזק בעצב הראיה, ועוד. אם תהיה תגובה טובה לטיפול תרופתי יתכן שאפשר יהיה להמנע מניתוח.
חשוב להדגיש שאת ההחלטה על אופן הטיפול יכול לעשות רק הרופא שבדק את עינייך, והתשובה בפורום היא על בסיס תאורטי ואינה יכולה להוות בסיס להחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקי הדמעותמיה לוי30/11/2011
יש לי ילדה שבגיל 3 חודשים סבלה מדלקת עיניים (עיין ימין) לאחר בירור אצל רופא עניים נודע לנו כי יש לה בעיין ימין שק דמעות שהוא סגור הרופא לחץ על העיין ואמר כי פתח אותה כיום הילדה בת שנתיים ושוב חזרה הבעייה באותה עיין שאלתי היא האם שק דמעות יכול להסגר שוב ומה הטיפול (אציין כי גם בני הגדול עבר ניתוח לפתיחת שקי הדמעות בשני העיניים בגיל 4 חודשיים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט01/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עיניים_ילדים' id=link]רפואת עיניים ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lattice degenerationעדי30/11/2011
שלום,
אני בת 28 ובהריון ראשון. סובלת מקוצר ראיה מזה שנים רבות (בסביבות 5- וצילינדר). בבדיקת עיניים שנערכה לי נמצאו ברשתית התוצאות הבאות:
עין שמאל - בבדיקה בהרחבת אישונים דיסקה בגבול וצבע תקין. מוקולה שמורה, כלי דם תקינים, היקף רשתית lattice degeneration עם חור לא מורם ללא קרע או היפרדות רשתית.
עין ימין - בבדיקה בהרחבת אישונים סידקה בגבול וצבע תקין. מוקולה שמורה, כלי דם תקינים, היקף רשתית lattice degeneration ללא חור ללא קרע או היפרדות רשתית.
מה משמעות ממצאים אלו? האם ניתן ללדת בלידה רגילה? האם מומלץ טיפול לייזר טרם הלידה?
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lattice degeneration - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/12/2011
משמעות הממצא היא שבהקף הרשתית ישנם אזורים דקים יותר, ועלול להווצר שם קרע ברשתית. הממצא דורש מעקב קבוע על ידי רופא עיניים. הרופא ישקול את הצורך בטיפול מונע באמצעות לייזר.
כעקרון, ההחלטה על צורך בטיפול מונע (לייזר) נקבעת על ידי הממצא ברשתית, ללא קשר להריון או ללידה. הגישה כיום היא ששינויים ברשתית מסוג זה אינם מונעים לידה רגילה, ואם דרוש טיפול הוא לא יהיה משיקולי לידה אלא לאור הממצא עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה
עדי07/12/2011הרופא המליץ לי תיקון בלייזר בעין אחת.
האם אין סיכון בתיקון מסוג זה בהריון? אין סכנה לעובר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/12/2011שלום עדי,
אין כל סכנה להריון או לעובר.
קרן לייזר היא קרן אור, הפועלת רק במקום אליו היא מכוונת. לא מדובר על קרינה מכל סוג אחר כגון קרינה מייננת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארובת העין פ' מדומה נטיה לפ' פ' אקול.ש. (ר"ל)30/11/2011
מודטיבית אקזוטרופיה. יש לי את כל זה כיי נפגעתי בארובת העין לפני הרבה שנים. עשו לי ניתוח לתיקון פזילה , יש לי משקפיים שמתקנות ראיה למרחק-קוצר ראיה אך אין לי משקפיים שמתקנות את הראיה לקרוב-שם יש לי בעיה במיקוד ואני משתמשת רק בעין ימן או בשתי העיניים, אך יש לי נטיה לפזילה במבט שמאל ומהמרכז שמאלה. בקופת חולים יש לי רק נוירולוג. אני צריכה מרשם לתרופה שלא מסופקת ע"י קופת חולים ואני הולכת היום לנוירולוג של הקופה ופוחדת שהוא יבדוק לי את העיניים וירשום שיש פזילה. החלטתי אחר כך ללכת לרופא עיניים של הקופה שזה דבר שאין לי עדיין בכלל. אני רוצה לדעת איזה משקפיים -עדשות של משקפיים גם מתקנות מה שיש לי גם ממקדות מבט גם נגד שמש כך שאוכל להיות איתן בשמש בלי שיזיקו לי ואיזו מומחיות צריכה להיות לרופא העיניים שאבקש להזמין תור אליו. לרופא המשפחה לי אין תמונה כללית עלי, ולרופאים בקופת חולים יש תמונה חלקית עלי ובעבר קיבלתי כל מיני הבחנות לא מדוייקות ולא נכונות מהם ולכן הלכתי לרופאים פרטיים אבל זה לא נותן תמונה כללית לרופא משדפחה שלי ומאלץ אותי להיות מטוזזת ולשלם לפרטיים ולקבל השערות לא נכונות לאבחנות בקופת חולים נמחק לי קודם הסוף כי נתקע לי המחשב ושחררתי אותו. תודה. דרך אגב רשום רק במסמך מ89 מפרופ' אוליבר ז"ל שניתח אותי פרטי שקיים פסדופטוזיס בגלל ספיגת רקמת השומן של העין ויש לי רק צילום לא ממש טוב של זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב-לא קיבלתי תשובה בפורום שאני
פשוש שואל05/04/2012יכולה לעקוב אחריה , ויש לי בעיה ענקית, שחברה שלי, שאבא שלה בזמנו אמר לנו על הפרופסור שניתח אותי, לא מאמינה לי שזאת לא פזילה כי מזמן אמרתי לאמא שלי להסביר לה שנשארה פזילה קטנה שהרופא לא הצליח לתקן ואמא שלי לא זוכרת את זה ולא מתקשרת איתי וחברה שלי לא מאמינה לי שזאת לא פזילה כי אני אומרת לה את זה ואני נפגעתי בראש והיא זוכרת שאמא שלי אמרה לה שנפגעתי במח ואני לא מצליחה לתקשר עם אמא שלי יותר וגם עם חברה שלי יותר. מה להסביר לחברה שלי בשביל שתאמין לי? האם אתה יכול לרשום על השומן בארובת העין שמאחורי גלגל העין , ועל גלגל העין שאני הבנתי שזה כדור וחברה שלי אומרת שזה שטוח, ועל השומן שבעפעף התחתון, שכולם נספגו לי וחברה שלי בטוחה שזה מהנזק המוחי וזה משרירים ולא מאמינה לי שזה לא? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב-לא קיבלתי תשובה בפורום שאני
פשוש שואל05/04/2012יכולה לעקוב אחריה , ויש לי בעיה ענקית, שחברה שלי, שאבא שלה בזמנו אמר לנו על הפרופסור שניתח אותי, לא מאמינה לי שזאת לא פזילה כי מזמן אמרתי לאמא שלי להסביר לה שנשארה פזילה קטנה שהרופא לא הצליח לתקן ואמא שלי לא זוכרת את זה ולא מתקשרת איתי וחברה שלי לא מאמינה לי שזאת לא פזילה כי אני אומרת לה את זה ואני נפגעתי בראש והיא זוכרת שאמא שלי אמרה לה שנפגעתי במחואני לא מצליחה לתקשר עם אמא שלי יותר וגם עם חברה שלי יותר. מה להסביר לחברה שלי בשביל שתאמין לי? האם אתה יכול לרשום על השומן בארובת העין מא, ועל גלגל העין ועל השומן שבעפעף התחתון שכולם נספגו לי וחברה שלי בטוחה שזה מהנזק המוחי ולא מאמינה לי שזה לא? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארובת העין פ' מדומה נטיה לפ' פ' אקו - תגובה
ד''ר יובל דומניץ08/04/2012כדי להחליט מה לעשות צריך בדיקת עיניים מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בדיקה כזאת צריכה לכלול ואיפה אפש
פשוש שואל11/04/2012ר לעשות אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בדיקה כזאת צריכה לכלול ואיפה אפש - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/04/2012קודם כל בדיקת עיניים רגילה ולפי הממצאים מתקדמים לבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה
פשוש שואל11/05/2012מה כוללת בדיקת עיניים רגילה? מה עוד יכולים לבדוק אחר כך? מה יכולה לכלול בדיקת עינים מקיפה?
יש 2 אפשריות-או שנספגה רקמת השומן כפי שכתב פרופ' אוליבר כשציין שקיים pseudoptosis, או שצנחה לי רקמה לסינוס מקסילרי או לסינוס אחר.
מהם כל סוגי השברים בארובת העין? אין לי המון מסמכים ישנים ובדיקות ישנות.
מה האפשרויות לתיקון מצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשו לי בדיקות עיניים מקיפות אבל לא
פשוש הבית17/06/2012ברצף. רופאה אחת כתבה strabismus אבל יכול להיות שהיא הסתמכה רק על הראיה שלה והבדיקות כיוונים. רופא עיניים שניתח אותי ב89 כתב צניחת עפעף מדומה בגלל ספיגת רקמת שומן רופא אחר אמר שזאת לא צניחת עפעף אלא התרחבות של תאים בעפעף. יכול להיות שזה משנת 89 התכוון לעפעף התחתון ששם זה לא מורגש. כתבו לי כבר שזאת נטיה לפזילה וכתבו פזילה מדומה והסבירו לי בפורום ששניהם זאת לא פזילה. נבדקתי אצל רופאים וניתוחים יהרסו לי את הראיה בעין או יחמירו את הפזילה. אני מאמינה שאם נספגה רקמת שומן העפעף נספגה גם רקמת שומן בארובה מאחורי גלגל-כדור העין שמלא בזגוגית וזה מה שמדמה לפזילה. אני נוכחתי שאני לא מסוגלת להסביר את עצמי נכון ואין לי רצף מסמכים שיכול להסביר את זה. תנועות העיניים שלי תואמות ויכולה להיות גם אי תאימות הכל תלוי במיזוג המבט ובכיוון ובתיאום. אני שואלת איזה תיקון אופטי+הגנה כלשהי מהשמש לעיני הכחולות ירוקות יכול לא לאפשר לפזילה המדומה להתבטא, ואצל מי אני יכולה לארגן אותו מבחינת תת התמחות ברפואת עיניים או אופטומטריה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה
פשוש שואל10/07/2012לעשות בדיקת עינים רגילה ושישלחו אותי אחר כך לבדיקות נוספות? כולם, בפרט בקופת חולים רשמו רק ממצאים ומזמן אני לא אצל רופאי עיניים, ויש לי חברה שרואה וזוכרת שיש לי פזילה, ולא מאמינה לי שזאת לא פזילה, ואמרו לי כבר שאי אפשר לתקן את זה בניתוח _נספגה רקמת שומן בארובת העין) אבל זה לא מתועד טוב בשום מקום כי את הניתוח עשו לי פרטי.יש לי אישון שלפעמים יורד למטה ויש לי בעין שמאל שאם אני מסתכלת שמאלה שמאלה אז ההאישון מסתכל יותר שמאלה מהאישון בעין ימין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצל מי לעשות בדיקת עיניים רגילה?
פשוש שואל12/09/2012ויכול להפנות אותי לבדיקות נוספות לפי הממצאים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חדשה מטרידהמירה פלג29/11/2011
זה מספר ימים יש לי כל הזמן "זבוב" מול עין שמאל שזז עם כיוון המבט וכאילו ניראה
בתלת מימד, פשוט משגע. מה עושים? ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חדשה מטרידה - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/12/2011מדובר בשינויים בג'ל שבתוך גלגל העין. המצב מחייב בדיקת רופא עיניים בהקדם, שכן במצב זה נוצרים לפעמים קרעים ברשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה מטושטשתיעקב29/11/2011
שלום וברכה.
אני בן 46. עד לפני כשלוש שנים, ראייתי היתה טובה, אמנם באמצעות משקפיים.
בתקופה זו, החל גם אצלי השינוי המוכר לבני הארבעים פלוס, אשר גרם לי להעדיף (לא חייב) הסרת משקפיים בעת הקריאה.
בשנה שנתיים האחרונות מתרחשת אצלי תופעה מדאיגה. ראייתי למרחק מטושטשת וכדי לראות טוב, אני מוצא לעצמי, בתוך עננת הטשטוש, סוג של 'חלון' קטנטן, הממוקם בזווית מסויימת וקבועה, ומבעד לחלון זה ראייתי טובה וחדה מאד.
לעיתים, כשאני מנסה להרחיב את אישוני עיני ולמצמץ בחוזקה, חוזרת אלי הראיה לשניה בודדת, אך מיד שבה לסורה.
בביתי ניצב אקווריום בעל עומק של כששים סנטימטרים. כשאני ניצב מולו, אינני יודע מה להעדיף. האם עדיף להסיר משקפיים ולהצליח לצפות בחלקו הקדמי וכל יתר האלמנטים הרחוקים יותר מטושטשים לחלוטין, או שמא עדיף לצפות מבעד למשקפיים ואז, בראיה מטושטשת להנות מהאלמנטים הרחוקים יותר.
האם אכן בגילי לא ניתן כבר להנות מצפיה באקווריום באופן מושלם על כל זוויותיו?
עלי לציין כי ערכתי לעצמי בדיקת קטרקט וגלוקמיה אצל רופאת עינים של קופת החולים, אשר שללה את קיומן.
בנוסף, מידי מספר שבועות, בלא כל הודעה מוקדמת, מכסה את עיני או את חלקה, פעם במיקום זה ופעם במיקום אחר, סוג של עננה המסתירה לי ממש את הראיה. עלי להפעיל מצמוץ חוזר ונשנה במשך מספר שניות ארוכות כדי להעלים מסך זה.
אשמח ואודה על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מטושטשת - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/12/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה. יתכן שהבעיה היא עכירויות בזגוגית העין. יתכנו גם סיבות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעפיים........
אתי01/12/2011אני מטופלת בגליבק 400מ"ג עקב CML, התופעה הכי קשה אצלי היא נפיחות בעפעפיים 0 גם מעל העיניים וגם "שקיות" מתחת לעיניים). האם יש דרך כלשהי להקל על תופעה זו? בתודה מראש, אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעפיים........ - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/12/2011בצקת עפעפיים היא תופעת לוואי נפוצה לנטילת תרופה זו. לפעמים תרופות להגברת הפרשת השתן עשויות לעזור - התייעצי עם הרופא שלך. שינה עם ראש מעט מוגבה יכולה גם כן להפחית את הבצקת. אפשר לנסות גם קומפרסים קרים. במקרים מסוימים יש אפשרות לניתוח (התייעצי עם מומחה לניתוחי עפעפיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחעוזי28/11/2011
יש לי קוצר ראייה גבוה (20 בשמאל 18 בימין) , אני מרכיב עדשות מגע מעל 40 שנה
לאחרונה אני מתקשה להרכיב את עדשות המגע (העין התעייפה)
הקרנית והרישתית במצב תקין
הומלץ לי על ניתוח CLEAR CUT EXTRACTION
האם זה כדאי – מה הסיכון
אני רוצה לציין שאני לא מסוגל להרכיב משקפיים(מאבד את הסביבה), וכאמור מתקשה להרכיב עדשות
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/11/2011אם אינך מסוגל להרכיב עדשות או משקפיים, הפתרון היחיד המאפשר ראיה ותפקוד הוא ניתוח. יש אפשרות להשתלת עדשה תוך עינית (מבלי להוציא את העדשה הטבעית) וישנה אפשר להחליף את העדשה הטבעית בעדשה תוך עינית מושתלת.
בכל ניתוח יש סיכון. אצל אלה הסובלים מקוצר ראיה גבוה יש סיכון מוגבר להפרדות רשתית.
לגבי שאלת הכדאיות - זה השיקול שלך. במצבך אינך יכול לתפקד ללא משקפיים או עדשות מגע, ואם אתה לא מסוגל להרכיב אותם נשארה רק האופציה הניתוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח השתלת קרניתנעה28/11/2011
שלום,
אימי בת 71, עברה בשנתיים האחרונות 3 ניתוחי השתלת קרנית.
אחרי כל אחד מהם התפתחה בצקת בעין, העין דומעת ורגישה לאור ובסופו של דבר אף אחד מהם לא הצליח.
מה יכולה להיות הסיבה לאי הצלחת הניתוח 3 פעמים ברציפות ?
האם יש עוד דבר שניתן לעשות מלבד לעבור את הניתוח בפעם הרביעית..?
תודה מראש
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח השתלת קרנית - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/11/2011לא ניתן לדעת מה גרם לדחיית השתל, ללא ידיעה של השתלשלות העניינים מההשתלה ועד לדחיה.
חשוב לדעת שההסתברות לדחיה עולה ככל שמספר ההשתלות שהמטופל עבר גבוה יותר.
מציע לפנות להתייעצות אצל מומחה קרנית נוסף, ולהביא לו את כל המידע הרפואי (עדיף צלום התיק הרפואי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כל הזמן בוכהודים28/11/2011
שלום שמי ודים אני כל 28 שניות מתחיל לבכות
והרבה מהצמצמם מודע זה קורה ואיך אפשר להפסיק
אני בן 11.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כל הזמן בוכה - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/11/2011גש לרופא עיניים לאבחון הגורם לתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)