מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיניים דומעותנוקי28/11/2011
שלום רב,
אני בת 36. בזמן האחרון (כחודשיים) העיניים שלי מתמלאות נוזל די סמיך (לא דמעות)שקוף כמו דמעה גדולה סמיכה ושקופה. זה קורה בד"כ בבוקר/ערב.
גם בעפעפיים שלי אני מרגישה גירוד לקראת ערב.
יש צורך להיבדק?
זה קשור אולי למקום המגורים שלי?(אויר מדברי ויבש?).
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים דומעות - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/11/2011יתכן שמדובר ביובש. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בעפעפייםמיקה28/11/2011
שלום ד"ר!
לבתי בת 10 חודשים,יש וירוס עם חום וצינון ממוצאי שבת,ומאתמול בערב החלה נפיחות בעפעפיים העליונות,מהבוקר החלה נפיחות כזאת גם אצלי..
הבוקר היינו אצל רופאת ילדים והיא לא הכירה את התופעה.
יש לכם מושג מה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בעפעפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/11/2011בצקת עפעפיים יכולה להגרם מסיבות שונות. לא ניתן לענות ללא בדיקה. פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בטוח שזה המקום הנכון, אבל אנסה בדן28/11/2011
שלום,
רציתי לדעת, האם אתם מכירים את רופא העיניים Dr.Greg Hommer?
אני מנסה למצוא באינטרנט מידע שבעזרתו אוכל ליצור קשר עם הרופא, אבל לא מצליח
איך אפשר למצוא מידע אודותיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוח שזה המקום הנכון, אבל אנסה ב - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/11/2011ישנו רופא עיניים בשם Greg Homer ותוכל למצא אותו בגוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוקונוס בלבטיםשרגא27/11/2011
שלום וברכה.
שאלתי היא כזו יש לי קרטקונוס בשלבים מתקדמים בעיקר בעין ימין. ומשנה לשנה יורד הראיה בקצת. עדשות מגע לא לבשתי עד היום מאחר ואני עובד בבניה עם הרבה אבק. אני כעת מתלבט אם כדאי לי לגשת למרפאות העינים והלייזר ולנסות את הטיפולים החדישים כמו השתלת טבעת וכו' או שזה שטויות? 2. אם בכל זאת אני יקנה עדשות מגע לקטוקונוס האם כשאני ילבש משקפיים למשל בעבודה זה יחרפן אותי? וכן האם ידוע אם מאוחד עדיף משתתפת בעדשות מגע כללו?
3. ממתי מחליטים על השתלת קרנית?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוקונוס בלבטים - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/11/2011בכלל לא מדובר על שטויות. יש כיום טיפול יעיל שיכול לעצור את הדרדרות המצב בקרטוקונוס. גש לבדיקה. בשלבים מתקדמים יותר לא ניתן לבצע את הטיפול, לכן חשוב לפנות לרופא לפני שיש הדרדרות נוספת, ולא לדחות את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכירות בקרניתרפי27/11/2011
שלום.
אני בן 25, לפני שלוש שנים עברתי ניתוח לייזר לתיקון ראייה בשיטת שיוף הקרנית (PRK כמדומני). מאז- הראיה בעין ימין מושלמת ובעין שמאל קצת פחות, אך עדיין 6/6.
לפני כחודש התחילו כאבים ודמע בעין שמאל. רופא המשפחה נתן לי טיפות אופטי ג'נטה ומשחת סינטומיצין. לאחר 4 ימים בהם לא חל שיפור בכאבים ואף הראייה בעין התחילה להיות מטושטשת, הלכתי לרופא עיניים שהוציא לי קוץ של סברס מהעין. הקוץ היה בתוך העין כ-5 ימים עד שהוצא ע"י רופא העיניים. הרופא אמר שהקוץ שרט את הקרנית, חבש אותי ל24 שעות עם סינטומיצין ונתן לי טיפות OFLOX לשימוש 3 פעמים ביום במקום הג'נטה. לאחר שבוע חזרתי לביקורת כאשר לא היו עוד כאבים ודמע אך לא היה שיפור בראיה. הרופא נתן לי סוג נוסף של טיפות- לוטמקס לשימוש 4 פעמים ביום במקביל לטיפות OFLOX. לאחר שבוע חזרתי לביקורת בא עדיין לא ניכר שיפור בראיה. הרופא אמר כי ישנה עכירות בקרנית ויתכן ומבנה העין השתנה מעט בעקבות כך. הוא אומר שיתכן שצירוף הנתונים- שהניתוח להסרת משקפיים לא תיקן את הראיה ב100% , והיווצרות העכירות בקרנית, גורמים לראייה שלי להיות לא טובה. כמו כן, הרופא החליף לי את טיפות הלוטמקס בטיפות פרד פורטה באותו המינון, והורה לי לחזור לביקורת בעוד שבועיים.
רציתי לקבל חוות דעת על הנושא לפי המתואר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות בקרנית - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/11/2011לפי התאור, טופלת בדרך המקובלת. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חריפה???דינה27/11/2011
שלום רב!
בעלי בן 50 עבר לפני חודש וחצי ניתוח קטרקט.הניתוח הצליח מאוד.בעלי טופל בסטרואידים במשך החודש ובביקורת האחרונה שהיה אצל רופא העניינים נאמר לו להמשך בטיפות סטרואידים במשך שבוע ימים ואז להפסיק את הטיפול בכלל.
שבוע מרגע שבעלי הפסיק את הטיפול,הופיע אודם חזק בעין שעברה את הניתוח.בעלי שוב פנה לרופא עניינים וקיבל טיפות אנטיביוטיקה לשלושה ימים.בנתיים חלה החמרה מהותית בעין:העין כמעט נסגרת,העין אדומה(כאילו מלאת דם כולה),כואבת נורא ויוצא ממנה נוזל כלשהו...בעלי שוב חזר לרופא והפעם קיבל טיפות פרדניזון-טיפה 6 פעמים ביום.
כבר 4 ימים הוא מקבל את הטיפול,אך אין הטבה ,להפך חלה החמרה מבחינת הכאבים בעין.
מה הייתם ממליצים במקרה הזה?חשוב לציין שבעלי חולה של AS(אנקילוזינג ספונדיליטיס) שעד עכשיו פגע במפרקי עמוד השדרה.
בתודה ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חריפה??? - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/11/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לחץ תוך עיני UNCONTACTיפית27/11/2011
האם בדיקה כזו שהיא ללא מגע אלא ע"י משב רוח, יעילה והאם יש סיכוי שאקבל תשובה שהלחץ תוך עיני נמצא ברמה הרצויה כאשר יש לחץ תוך עיני מוגבר או מעל לרמה הרצויה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לחץ תוך עיני UNCONTACT - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/11/2011הבדיקה יעילה. יחד עם זאת, הבדיקה הנחשבת האמינה ביותר היא באמצעות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש דיסקהע.א25/11/2011
שלום רב.בת 45.סובלת כבר 20 שנה מכאבי ראש.
לפני 13 שנה שלח אותי נורולוג לCT בשל טשטוש סביב הדיסקה .ה CT היה תקין.
לפני שנה וחצי שלח אותי נוירולוג אחר לCT מח גם בשל טשטוש סביב הדיסקה.
נמצא אצלי ממצא באונה פרונטלית משמאל ממצא שהנוירוכרורגים טוענים שהוא ממצא אקרעי ואינו גורם לכאבי הראש.
לפני שנה וחודשיים עברתי בשל הטשטוש הנ"ל גם שדה ראייה שהיה תקין.
אתמול שוב אמר לי רופא העיניים שעליי לעבור שדה ראייה כי יש לי טשטוש..(דיסקה ורודה עם גבולות לא ברורים)
הנורולגית חושבת שזה אינו קשור לממצא.המוחי.היא גם אומרת שמרגיע אותה שכבר ראו את זה לפני 13 שנה.
יש לציין שחוץ מכאבי ראש(שלי נראה שהם קשורים למתח שרירי)אין לי טשטוש ראייה,עודף משקל או בעיות עיניים.
האם יש מצב שזו בעייה מולדת?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש דיסקה - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/11/2011יש מקרים שמבנה הדיסקה שונה מהרגיל, באופן מולד.
בדיקת OCT של הדיסקה יכולה לעזור באבחון ובמעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיןויקה24/11/2011
יש לי עין אחת שהיא בסדר והעין השנייה שלי תמיד אדומה ואני רואה מטושטש בעין ההיא וכבר לקחתי טיפות וכלום לא עוזר מה אני צריכה לעזור והאם יכול לקרות לי משהו בגלל זה ?=O
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/11/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותאיתי24/11/2011
העיינים שלי אדומות תמיד בכל זמן נתון הם אדומות אם אני עייף הם אדומות באופן חריף כמו של אדם שמעשן מריחואנה, אני לא צורך סמים וכבר 8 שנים העניים שלי אדומות באופן תמידי ההיתי אצל רופא עניים לפניי 5 שנים והוא אמר לי שזה כלי דם מורחבים באזור העין ( במקום לבבות הם אדומות) ומאז לא ביקרתי אצל רופא עניים ד''א הראייה שלי היא 66
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות
איתי24/11/2011שכחתי לציין שאני בן 25 סטודנט והתופעה הזאת כפי שזכור לי מגיל 16-17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיניים אדומות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/11/2011יש אנשים עם אודם תמידי בעיניים. יש גם סיבות אחרות כיובש דלקת גוף זר ועוד. תמפנה לבדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת cvsלוי23/11/2011
שלום רב,
בעבודתי אני עובד מול מחשב כ-8 שעות ביום ברציפות. לפני כ-3 שנים עברתי ניתוח לייזר, מאז שהתחלתי בעבודתי החדשה מול מחשב אני חש ראייה ירודה מרחוק. לעומת זאת, בימים שאיני מול מחשב, כגון ימי שישי שבת הראייה שלי טובה מאוד. הלכתי לרופא עיניים שבדק את ראייתי אגב בדיקה אחרת, ואמר לי שאני צריך משקפיים (ביום שבו עבדתי מול מחשב). יחד עם זאת, מיד לאחר מכן ששאלתי מספר אנשים שרואים שש על שש (שחלקם עם משקפיים או עדשות מגע) ובחנתי את ראייתי בהשוואה אליהם התגלה שאני רואה דברים שהם לא רואים... הבעיה שאני חש שהראיה היא מאוד סלקטיבית. למשל, מול הטלוויזיה אני רואה כתוביות מרוחות.. לעומת זאת דברים אחרים אני רואה נהדר ואף כאמור יותר טוב מאחרים.. לציין כי אני חש לעיתים תכופות מאוד יובש וגירוי בעיניים ואף עייפות וסחרחורות במהלך היום.
השאלה שלי האם זה מעיד על cvs ואם כן מה עליי לעשות?, והכי חשוב, האם בכל זאת עליי להרכיב משקפיים? מה זה אומר על הראייה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת cvs - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/11/2011יתכן מאד שמדובר בספאזם אקומודטיבי. אם כך, יש סיכוי טוב שהפסקות קצובות (כל חצי שעה) בעבודה מול המחשב ומיקוד המבט על אוביקט מרוחק ככל האפשר למשך כחצי דקה יעזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאוקומה ופעילות פיזיתאינס23/11/2011
שלום
האם עבודה פיזית, כמו הרמת דברים כבדים, מותרת לחולי גלאוקומה?
האם ישנן הגבלות יומיות בתפקוד?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה ופעילות פיזית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ23/11/2011אין בעיית תפקוד יכול להרים משאות כבדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנוי מספר מ+0.5 ל -0.5חיים23/11/2011
גיל 55 בריא צילינדר 150 בעין ימין עין שמאל בסדר עד עכשיו לרחוק המספר היה +0.5 ובבדיקה עכשיוית השתנהל -0.5
עין ימין +0.25 ללא שינוי
קורא עם משקפיים 1.5 בשתי העיניים
מה יכולה להיות הסיבה לשינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנוי מספר מ+0.5 ל -0.5 - תגובה
ד''ר יובל דומניץ23/11/2011שינויים בעדשת העין כקטרקט או שינויים ברשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דםצא23/11/2011
מידי פעם מופיעים לי שטפי דם מתחת לעין, קמה עם נפיחות כמו שקיות קטנות, יש לציין כי סובלת מכאבי ראש ובצילום סיטי נמצאה אוסטאומה ואדנומה. השאלה אם יש קשר לעיניים? מצרפת תצלום קצת קשה לראות בתמונה שלא כמו במציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם - תגובה
ד''ר יובל דומניץ23/11/2011ייתכן קשר לרוב לא קשור מומלץ בדיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עיינים מתמשכתאורי22/11/2011
שלום רב
מזה מספר חודשים, יש לי בעיות בעיניים-
הדבר החל ביובש רב בעין ימין ותחושה של גרגר בעין.
לאחר מכן היובש עבר לעין שמאל ובאופן כללי החל לי יובש רציני ביותר בשעות הלילה שממש לא מאפשר לי שינה רצופה.
בנוסף, יש לי לחץ תוך עיני גבוה כבר מספר שנים - 20-22 (גבולי).
כתוצאה של היובש, החלו גם אינפקציות בעין והיה צורך באנטיביוטיקה. לפני כחודש ימים קיבלתי תרופה המכילה גם אנטיביוטיקה וגם סטרואידים והשתמשתי בה במשך 3 שבועות. הבעיות לא חלפו. הלכתי לייעוץ אצל רופא עינים נוסף, שבדק לי את הלחץ התוך עיני וגילה כי הוא גבוה (הגיע בעין שמאל ל- 34 כנראה בגלל הסטרואידים?). קיבלתי מייד לקחת קוסופט פעמיים ביום בעיין שמאל וקסלטן פעם אחת בערב בשתי העינים. כאשר לקחתי את הקוסופט הרגשתי צריבה מאד רצינית בעין שמאל והיא הפכה להיות מאד אדומה וממש "פצועה". הרופא אמר לי להמשיך לקחת את הקוסופט אבל לאחר עוד יום של לקיחת התרופה הרגשתי שאיני יכול לסבול יותר והפסקתי באישור הרופא. המשכתי לקחת רק את הגלאוטן אבל המצב לא משתפר בכלל ויש לי "מעגל קסמים" של עיין אדומה מאד בערב ויש לפעמים שיפור במהלך היום. אני כבר די מיואש ולא יודע מה לעשות. אתמול הפסקתי גם לקחת את הגלאוטן בתקווה שהגירוי יפסק והעינים יתחילו להתאושש.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית עיינים מתמשכת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ23/11/2011צריך בדיקת עיניים מקיפה ולפיה החלטה על טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)