מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפרדות זגוגית ולידה רגילהמיכל18/11/2011
אני בשבוע 38 להריון. מזה כשנה יש לי הפרדות זגוגית.
בעבר קוצר ראיה גבוה (ס' 8 ) שתוקן על ידי ניתוח ליזר.
האם יש סיכון כלשהו ללדת בלידה רגילה?
האם קרו מקרים של יולדות עם הפרדות זגוגית שילדו בלידה רגילה
והדבר הביא לקרעים או הפרדות ברשתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות זגוגית ולידה רגילה - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/11/2011אין כל קשר בין הפרדות פני הזגוגית האחוריים ללידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בראייהיעל17/11/2011
אני בת 25, עקב ירידה בראייה בשנים האחרונות והחמרה בחודשים האחרונים נשלחתי לצילום סי טי ובמקביל לבדיקת שדה ראייה הבדיקת סי טי נעשתה עם נוזל ובלי נוזל והיא נמצאה תקינה, בבדיקת שדה הראייה נמצא כי ישנה הפרעה בראייה במרכז שתי העיניים (הרופא שביצע את הבדיקה כינה זאת כתם במרכז העין), ממה זה יכול לנבוע ומה הטיפול לבעייה כזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/11/2011ייתכנו סיבות שונות לליקוי בשדה הראיה המרכזי, והן כוללות בין השאר שינויים ברשתית העיניים, שינויים בעצב הראיה, הפרעה בזרימת הדם, מצבים של חסר תזונתי, תרופות מסוימות, בעיות נוירולוגיות ועוד.
מציע להתייעץ גם עם נוירו-אופטלמולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטארקט בעינייםפילי17/11/2011
כתבתי מקודם ולא התייחסתם, לאבא שלי יש קאטראקט , הרופאים ממליצים לא לעשות ניתוח בעיניים . בכל זאת בכדי שיוכל לראות טוב. על אילו משקפיים אתם ממליצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטארקט בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/11/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה מטושטשתמיטל17/11/2011
שלום אני בת 23, עם משקפי ראייה מספר -2.5, לאחרונה שמתי לב לתופעה שמדאיגה אותי.
תהיתי אם מדובר במקרה מסוכן ונדיר ויש סיבה לדאגה או שמא מצב זה נורמלי ולא דורש התייחסות מיוחדת?
בכל בוקר/קימה משינה כאשר אני מסתכלת למרחק אני רואה למספק דקות תמונה שהיא קצת רוטטת, כמו שבמסך מחשב לעיתים ישנה תקלה ויש רעד קל..כך אני מרגישה בשעות הבוקר למספר דקות.
יש לציין שלפני חודש הייתי בבדיקת עיניים מקיפה שכללה הרחבת אישוני עקב "פלוטרס" ונאמר שהכל תקין מלבד שינויים קלים בג'ל העין.
אשמח לתשובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה מטושטשת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ17/11/2011הסיבה יכולה להיות מעט יובש או רגישות או מתח. לרוב לתת זמן ויעבור מאליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיטל17/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדות ראיהאפרת17/11/2011
הייתי אצל אופטמטריסט וקצת נלחצתי הוא אמר שאין חדות ראיה בעין אחת שיש 6/10 ושאני צריכה ללכת לרופא עיניים האם מדובר בעי עצלה?יש טיפול לזה ואם לא מטפלים יש הרעה המצב יכול להיות גרוע יותר?כי לא שמתי לב לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדות ראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ17/11/2011יש סיבות רבות לעין עם ראייה לקויה. אם מדובר בעין עצלה בה הראייה לא התפתחה יש תוכנה לאימון העין נוירוויזין שניתן לרכוש אותה למשל במכון קר. בחלק מהמטופלים היא עוזרת ולחלק לא. אם באמת מדובר בעין עצלה זו האופציה היחידה והיא לא בקופות. אם מעניין אותך את יכולה ליצור קשר איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים אלרגיתאפרת16/11/2011
שלום,
לפני כשבוע וחצי התחילו להציק לי מאוד העיניים. ההרגשה הייתה שהן מאוד מתאמצות כדי לראות, כמו מעין שריר תפוס.
הרופא אבחן את זה כדלקת אלרגית ורשם לי ליקוויפילם לשבוע. אני כבר 4 ימים לתוך הטיפול ולא ממש מרגישה בשיפור. זה הגיוני שזה לא משפיע?
אם כבר להפך, פתאום זה מרגיש כאילו העין מפרישה יותר וכואבת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים אלרגית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ17/11/2011ליקויפילם אלו טיפות דמעות מלאכותיות. הם לא ייפתרו את האלרגיה בעיניים. דרוש טיפול אחר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה של ראייה של עיגולים ירוקיםדנה16/11/2011
הנני אישה בת 59 , ולאחרונה רואה בעיין ימין טישטוש של עיגולים ביום ובלילה
מופיע עיגולים ירוקים על הקיר במבט צדדי .
מה עלי לעשות ?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה של ראייה של עיגולים ירוקים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ17/11/2011לפנות לרופא עיניים לבדיקה עם הרחבת אישונים. לבדיקת חלק אחורי של העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכנס לי גיץ של אש לעיןששי כהן15/11/2011
נכנס לי אפר של סיגריה לעין, יש לי כאבים שלא עוברים לרגע, גם אחרי ביקור אצל רופא עיניים שהוציא לי גוף זר מהעין, וניתנו לי טיפות שעזרו רק לרבע שעה, וכרגע אני סובל מה ניתן לעשות?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
ששי כהן15/11/2011בזמן שהעין פתוחה אין לי כאב, רק בזמן מצמוץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעפלוני אלמוני14/11/2011
שלום, אני מרכיב משקפיים ומשתמש בעדשות מגע חודשיות
לדעתי עם המשקפיים אני רואה טוב יותר מאשר עם העדשות מגע
העניין נהפך למטריד מאד
עם המשקפיים אני מרגיש שאני רואה חד יותר ועם העדשות מגע מעט מטושטש
בנוסף
אני משתמש בתמיסת מינוקסידיל 5% בוקר וערב
בבוקר אני מקפיד לשים את העדשות תחילה, ואז למרוח את המינוקסידיל
ואני משתמש בעוד חומר החל מהשמיני לנובמבר למשך חודש וחצי בוקר וערב - תמיסה, לטיפול ביבלת באצבע
אני מקפיד לשטוף את הידיים עם סבון תמיד לפני שאני שם את העדשות מגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/11/2011פנה לרופא עיניים בזמן שאתה מרכיב את העדשות, במטרה לאבחן את הגורם לתחושתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פלוני אלמוני15/11/2011אבא שלי אמר אולי האופטומטריסטית התאימה לי עדשות מגע לא מדויקות - מה אתה חושב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/11/2011זה בהחלט גורם אפשרי. הבדיקה אמורה לאבחן את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים חריפה - דחוף ביותר !!!חנה14/11/2011
שלום,
לפני כשבוע הוציאו לי מהעין גרגר חול.
אחרי 3 ימים העין החלה להיות אדומה ומגורה והרופא נתן לי אופלוקס לשבוע.
כבר אחרי יומיים היתה החמרה- העפעפיים, הלחי והפנים התנפחו, והוא החליף לי לסטרודקס, כל שעתיים טיפה.
אחרי יממה אחת, במקום שהנפיחות תרד, הפנים כבר הגיעו למימדים עגולים לגמרי, (רק בצד של העין המודלקת), וזה לוחץ לי מאוד על האוזן.
שאלתי:
1. מה הלאה? איך ניתן להגיע לטיפול הנכון?
אני פשוט קורסת, ולא מצליחה לתפקד.
2. תוך כמה זמן זה אמור לעבור?
תודה על תשובתכם ל-2 השאלות שפירטטתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים חריפה - דחוף ביותר !!! - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/11/2011עליך לפנות לרופא בדחיפות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהליאת14/11/2011
איך אפשר לדעת אם זה מההיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ15/11/2011רק אם משתנה בזמן הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאת14/11/2011
יש לי מילדות בעיה בראיה המספרים שלי לא קטנים ,אני בת 30 ויש לי בעין אחת 5 ובעין שניה 6 ,אני בהריון שבוע 15 ואני מרגישה ירידה בראיה,הייתי אצל הרופא עיניים לפני ההריון והוא אמר לי שבאמת יש לי ירידה בחצי מספר ואין צורך להגדיל את המספר,לפני כמה ימים באתי אליו שוב והמצב נשאר אותו הדבר,האם יכול להיות שבגלל ההיריון המצב הוא כזה והראיה תסתדר,יש לי גם יובש בעיניים והוא נתן לי טיפות וג'ל האם זה יכול לעזור?
תחזרו אליי עם תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ14/11/2011בהריון עקב שינויים הורמונליים ייתכן שינוי במספר . לאחר לידה ייתכן חזרה למצב הקודם או הישארות המספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בראיהת14/11/2011
לפני שנתיים עשיתי בדיקת ראיה ומספר המשקפיים שלי כמובן שונה בעקבותיה.בתקופה האחרונה אני מרגישה הרבה סחרחורות רגעיות כשאני מזיזה את האישונים באופן חד לצד כלשהו (הכל זז לי לי לשניה), אני עייפה וכשאני עם המשקפי שמש שהם גם משקפי ראייה אני מרגישה שהם לא מכוונים היטב ולא "מעודכנים" וזה גורם לי לכאבי ראש עם הרגשת לחץ.כשאני מורידה את המשקפיים כאב הראש עובר לאחר זמן מה.האם זה אומר שהמספר שוב השתנה? אני בת 37.משתמשת במשקפיים רק בזמן נהיגה ובשמש.אני לא רואה טוב מרחוק.אין לי צילינדרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/11/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה. יש לבדוק גם את מיקוד העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים את מיקוד העיניים איפה וא
ל18/11/2011אצל מי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים את מיקוד העיניים איפה וא - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/11/2011רופא עיניים או אופטומטריסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרמת העפעפייםרחלי13/11/2011
שלום לכם, אני עומדת לעבור ניתוח להרמת עפעפיים. רופא העיניים שאצלו ביקרתי ושלא היה בתמונה הזהיר אותי ואמר לי שלא אעז לעשות זאת. שאלתי אותו מדוע והוא סרב להשיב. מה הסיכונים בניתוח כזה? האם גם אתם חושבים כמו רופא העיניים עליו דיברתי. אודה לכם מאוד על תשובתכם. רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להרמת העפעפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/11/2011לדעתי אין מקום להצהרות גורפות מסוג זה. בכל ניתוח יש סיכון, ובכל החלטה על ניתוח יש לשקלל את התועלת הצפויה מהניתוח (כלומר פתרון הבעיה שבגללה אדם נזקק לניתוח) לעומת הסיכון שבניתוח.
אין אפשרות לענות ספציפית למקרה שלך ללא בדיקה. אם יש לך ספקות, פני להתייעצות לרופא נוסף (רצוי כזה המתמחה בתחום ניתוחי עפעפיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעין ימין.רוני13/11/2011
שלום.
אני בת 27. בעלת ראיה תקינה לחלוטין.
אתמול בערב, בעודי צופה בטלוויזיה, תקף אותי טשטוש ראיה. הוא התבטא בכך שאותיות מסויימות מהכתוביות פשוט "ריצדו"- הופיעו ונעלמו חליפות- עד כדי כך שלא יכולתי לקרוא את הכתוב על המסך.
התופעה נמשכה כרבע שעה ואח"כ נעלמה.
היום בבוקר קמתי עם לחץ קל בעין ימין ללא כאבים או הפרעה בראיה.
מה זה יכול?
נ.ב: אני סובלת ממיגרנות כבר שנים. האם יש קשר?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בעין ימין. - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/11/2011לפי התאור שלך יתכן מאד שמדובר ב"מיגרנה של העיניים". אם זה המצב, יש בהחלט קשר למיגרנות מהן את סובלת.
בכל מקרה רצוי להבדק על ידי רופא עיניים כדי לוודא שאין מדובר בבעיית עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)