מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בריאה ושינוי בצבעיםדנה19/08/2010
שלום רב, לאחרונה בעלי מתלונן על שינוי ברזלוציה של עין אחת, התמונה יותר קטנה מהעין השניה, כמו כן הצבעים מעט שונים, במקום לבן הוא רואה צהבהב ובערב הוא רואה סגלגל. מעולם לא הייתה לו בעיית ראיה (הוא בן שלושים וחמש). היינו אצל רופא עיינם שלא מצא שום בעיה. וטען שאין מה לעשות שעליו לחיות כך. אשמח ךלשמוע את דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר יורם שוחט19/08/2010התופעה יכולה לנבוע משינויים בעדשת העין או ברשתית. לפעמים השינויים האלה קלים מאד ולא מאובחנים בבדיקה הראשונית. פנו לבדיקה חוזרת. יתכן שיהיה צורך בבדיקות הדמיה (צלומים) של הרשתית כדי לאבחן את המקור לתלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיות אויר מסביב לעינייםיפית כהן18/08/2010
יש לי תופעה של שקיות אויר מסביב לעיניים עד כדי מצב של סגירת העיניים. מצב זה קורה מידי פעם כאשר אני מרגישה שהעיניים מגרדות לי ויש לי גירוי בחך ולאחר מס' דקות האזור של סביב העיניים מתחיל להתנפח. תופעה קשה שיכולה להימשך מס' שעות עד ימים. צירפתי תמונה שמשקפת את המצב לאחר 24 שעות . זקוקה לעזרתכם, מדוע זה קורה ומה עושים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/08/2010סבירות גדולה לתגובה אלרגית בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםורה17/08/2010
יש לי יובש שממש מקשה על התפקוד היומיומי שלי, העיניים שורפות לי בצורה בלתי נסבלת אני לא יכולה לקרוא בקושי יכולה להיכנס שנייה לאתר הזה על מנת לכתוב שאלה.
ניסיתי הילוקולמוד, לא עזר, חזרתי לרופא הוא נתן לי רפרש טירס גם לא עוזר.
אני מרגישה שהם אפילו גורמות לי שאני ירגיש יותר שרפה אחרי שאני שמה אותם.
רכשתי דורה טירס, ומרחתי וזה עוזר אבל לא ברמה שאני יכולה לומר שהעיינים ממש לא שורפות ולא כואבות, אני ממש עייפה כל היום בגלל זה גורם לי לרצות לישון.
א' יכול להיות שזה גם גורם לכאבי ראש?
ב' מה אני יכולה לעשות ? יש תכשיר אחר שאני יכולה לנסות?? כי הדורה טירס נורא מטשטש את הראייה ובגלל זה אפשר לשים אותו רק לפני השינה, במה אני יכולה להשתמש במהלך היום??
ג' האם יש בדורה טירס חומר משמר או שאני יכולה להשתמש בו בלי הגבלה?
ד' האם יש אופציה אחרת כמו שקיות תה על העיניים או משהו בסגנון למה כלום לא ממש עוזר?
נ.ב נאמר לי שיכול להיות שזה מהקרון הפעיל שלי אולי בגלל זה כלום גם לא עוזר?? מה אני עושה במצב כזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/08/2010צריך בדיקה מקיפה ואז החלטה איך פותרים את הבעייה יש אפשרויות טיפול מגוונות צריך בדיקה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחשיפה לאוראורחת לרגע17/08/2010
שלום,
האם עין יבשה יכולה להיות הגורם לכאב בעין בחשיפה לאור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/08/2010בפירוש כן. לפנות לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספרים מרצדיםשחר17/08/2010
בשנה האחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה, אני לא יודע אם זה קשור לעיניים אבל זה קשור למשהו שאני רואה אז אני רושם את זה כאן.
כאשר אני מביט במספרים הירוקים שעל הממיר שמראים את השעה (ממיר של יס) ואני נוקש עם השיניים המספרים מתחילים לרצד, לזוז בצורה מדויקת למעלה ולמטה.. ככול שאני נוקש חזק יותר המספרים רועדים יותר. בהתחלה מאוד נבהלתי כשראיתי את המספרים מתחילים לרעוד אבל לאט לאט התרגלתי לרעיון וזה לא מפסיק... היום כשהלכתי לסניף של רשות הדואר שמתי לב שהדבר מופיע גם עם המספרים האדומים שמראים את התור...
חשוב לציין שהדבר קבוע ומאז שאני זוכר את התופעה זה לא מפסיק ואני יכול לראות את המספרים זזים אפילו עכשיו, רק כאשר אני נוקש עם השיניים כמובן...
אשמח לקבל תשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/08/2010צריך בדיקת עיניים מקיפה לשלול בעייה בעיניים כולל הרחבת אישונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר ירוק שכוון לעינייםאלון17/08/2010
שלום רב,
אתמול נסעתי באופניים ומישהו ממגדל גבוה כיוון אלי לייזר ירוקץ וזה פגע בעין שלי ממש לחצי שנינ/שנייה.
האם יכול להיווצר לי נזק בראייה מזה? לפגוע לי ברשתית או משהו כזה?
איך אני יכול לדעת שזה לא פגם לי בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/08/2010הסבירות לנזק נמוכה אך מומלץ בדיקת רופא עיניים לשלול נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהמנש16/08/2010
לפני יומיים היה לי תפקיד בהצגה של מגמת תיאטרון שאני צריך להיות בכוונה פוזל למשך כמה שניות.. בזמן שהייתי פוזל לא נגעו בי או משהו.
בכל מקרה מאז אני מרגיש מוזר בעיניים, אני מסתכל במראה ולא רואה פזילה או משהו אבל הרגשה מוזרה (יכול להיות זה בתת-מודע לא יודע)
רציתי לשאול האם יש סיכון שאם אתה עושה את עצמך פוזל בצחוק לכמה שניות שזה באמת יהפוך לפזילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/08/2010אין בעייה לשחק פוזל לא פוגע בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעיןמוקי16/08/2010
בן 47 סובל מזה 5 שנים מבלפריטיס מטופל מיולי השנה במחלקת קרנית עין חיצונית -בלינסון בהמלצת רופאת עינים בקהילה עקב בלפריטיס כרוני.
טיפול שניתן 1) קומפרסים חמים 2 ביום 2 +ניקוי עם תכשיר סטריליד ) לוברקציה ריפרש טירס 3 ביום 3)דוקסילין 100 מג 6 שבועות 4)ביקורת לאחר חודשים ואז יקחו ריסים לדמודקס.
אבחנה:anterior+posterior blepharitis'rll chalazion in resolution
בדיקת עינים:עפעפים-קשקשת ניכרת , MGD 2 עינים
לחמית-שקטה,יובש קל, בליסאמין גרין,פלס דמעות תקין 2 עינים
קרנית-שקופה 2 עינים SPK קל עין ימין.
לשכה קדמית -ע"ש 2 עינים.
קשתית-תקינה 2 עינים
אישון-ע"מ 2 עינים
עדשה-זכה 2 עינים.
עד כה לא בצעתי טיפול בשל קשיים למצוא סטרליד השבוע הזמתי וקבלתי.
מזה שבועים כאב בעין ימין ב-06/08 ביקורת רופא עינים בקהילה לדעתו כאב נובע מהחמרה בבלפריטיס למרות שניסיתי להסביר שגם בתקופות של החמרה מקסימום התפתחה שעורה או כלזיון אבל לא כאב כזה.
נתן טיפול מקסיטרול+ניקוי EYE-CARE+דוקסילין לחודש. במשך שבוע שמתי משחה וניקיתי עינים עם פד עם מי חמיםׁ(רגיש לכל הפדים לניקוי צורב לי ).
13/08 -ביקורת חוזרת רופא עינים בקהילה כיוון שכאב לא חלף ואז הוא בכלל משדר לי שכאב עין בבקרות ראשונה לא הטריד אותו אלא בלפריטיס למרות שניסיתי להבסיר שבאתי אך ורק כאב בעין.
בבדיקה אמר שעין נראת נקיה לאחר טיפול ושכעת אפשר לטפל ביובש שגורם לדעתו לכאב רשם לי גנטיל והמליךץ לקחת דוקסילין למרות שעין נראת נקיה לבקשתי גם בצע הרחבה ובצע בדיקה .
השתמשתי בריפרש טירס יומים והמצב החריף עוד יותר עין אדומה צריבה וגם כאב.
1)אני מאוד מוטרד מאבחנה למרות שבדק אותי פעמים כולל הרחבה האם יכול להיות שזה לא יובש האם יובש בכלל יכול לגרום לכאב(אני יודע על גירוי,צריבה,הרגשת חול) ואם כן למה לא קרה עד היום.
2)מה לעשות עם טיפול ליובש האם לעבור לגנטיל או למשהו יותר עדין נראה לי שיש לי רגישות לחומר משמר איזה תכשיר הוא עדין וללא חומר משמר האם תכשירים כמו גנטיל שחומר משמר מתנדף במגע עם העין הם גם טובים במקרה שלי של רגישות גבוהה בעין.
3)האם קומפרסים יכולים לעזור ליובש ,האם דוקסילין יעזור ליובש.
4)מה את/ה מציע/ה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/08/2010הטיפולים האפשריים מגוונים אך לא ניתן להמליץ בלי בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיסת עדשות מונו גריןויקו16/08/2010
האם זה נכון שלהשרות את העדשות בתמיסה מונו גרין זה כמו להשרותן במים???
ומה אני אמורה לעשות אם יש לי עיניים רגישות שחומרים עם כימיקלים רק יזיקו להן?
מונו גרין נורא יקרה ואני משתדלת לקנותה כי זה יותר בריא אז האם זה קשקוש??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/08/2010לא מכיר את התמיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדשה נהיית לבנה ולא נוחה בעין!ויקו16/08/2010
הי,
לפי התיעצות עם האופטימטריסט שלי יש לי עיניים רגישות (ויבשות) ולפיכך אני משתמשת בתמיסה טבעית- מונו גרין שאינה מכילה חומרים משמרים וכימיקלים. אבל עכשיו קראתי שלהשרות את העדשות בתמיסה הזו זה כמו להשימן במי ברז! אשמח לשמוע את דעתך ואת הייעוץ שלך.
(נ.ב אני משתמשת בעדשות חודשיות של חברת focus ciba vision מסוג Air Optix המותאמות גם הן לעיניים רגישות.)
שאלה שנייה, לאחר חודשים\שלושה של שימוש בעדשות, החלה תופעה מציקה ולא נעימה בעין- מין הפרשות מן העין והעדשה נהיית לבנה ולא בצבעה הטבעי השקוף, היא מציקה בעין ולא נוחה עד שחייבים ממש להוציא אותה מהעין...בעקבות התיעצות עם רופא עשיתי הפסקה עם העדשות לשבועיים, כששבוע מתוכם הייתי עם טיפות. התופעה לא חלפה!
מהי חוות דעתך בעניין??
תודה רבה
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/08/2010ממליץ בדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעיןאלון15/08/2010
שלום רב.
אני חייל בן 22 ברוך ה הכל בריא..רק כלפני שנה פלוס התחילו כאבים בעין ובאזור הראש מאחורי העין.
פניתי לרופה עיינים שהוא הפנה אותי לבדיקות כגון שדה ראיה מיפוי קרנית צילום רשתית ועוד כמה בדיקות כולם חזרו תקינות ואף הייתי בכאר להסרת משקפים ואמרו שהעיניים שלי 10 ואני מתאים לניתוח הטוב(הזול).
מה שכן בלחץ בעיניים בעין ימין יש לי 19 ועין שמאל 14 ואין לי במשפחה את המחלה של לחץ גבוה בעיניים..
הופנתי גם לנירולוג שבדק אותי ואמר שהכל כשורה ,רק שאני ממשיך לסבול מכאב בעיניים במיוחד בעין ימין.
גם כשאני מתעורר בבוקר יש לי כאב בעיניים וגם במהלך היום נוצר לי הצהוב הזה בעין כמו שמתעוררים בבוקר.. יש לי גם פעמיים כמו עיפות בעין שאני מרגיש שאני חייב לעצום אותו
אם אפשר להפנות אותי לבית חולים מסוים ולרופא שיש לי קצת יותר ידע משאר רופאים..
נ.ב הייתי בעין כרם ,וולפסון ורופא עיניים צבאי בצריפין ואף אחד לא ידע להגיד לי איך אני יכול לטפל בבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/08/2010צריך חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GPC והמשך הרכבת עדשות מגעדוד15/08/2010
שלום, לפני 3 שנים הרכבתי עדשות מגע חודשיות למשך 3 חודשים בערך, ואז אובחן אצלי GPC. הרופא אמר כי הוא אינו ממליץ לחזור ולהשתמש בעדשות מגע. היום, לאחר 3 שנים אני רוצה להתחיל להשתמש שוב בעדשות. שמעתי כי שימוש בעדשות יומיות יכול לפתור את הבעייה מכיוון שהן סטריליות יותר. האם שימוש בעדשות יומיות / עדשות מסוג אחר / נוזלים אחרים / הפחתת מספר השעות ביום יוכלו לפתור את הבעייה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד``ר יורם שוחט15/08/2010סיכוי טוב שכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת בענייםקרן15/08/2010
אימי בת 60 חולת סכרת (ללא אינסולין) לפני 10 שנים איבדה את ראייתה בעין אחת ועכשיו העין הבריאה נמצאת בהידרדרות ראייה הרופא המליץ על 2 דרכים על מנת ל"עצור" את הסוכר בעין הבריאה : לייזר או זריקה .
אימי נורא חוששת ואינה יודעת מה לעשות , מה דעתך ? איזה דרכך פחותת סיכונים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד``ר יורם שוחט15/08/20101. כל מקרה לגופו, ולא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה.
2. על הרופא להסביר לכן את הסיכוי והסיכון שבכל שיטת טיפול, והמידע הזה יוכל לסייע לכן להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרדת הג'יל מהרשתית מחייב ניתוחאור15/08/2010
שלום ד"ר,
אני בהריון מתקדם וסובלת מהפרדת הג'יל מהרשתית בעין אחת (מלפני 10 שנים)
רואה כמובן זבובים, ומעט נקודות שחורות
הייתי במעקב במרפאת תל השומר במשך כמה שנים .
לא עברתי לייזר - רק מעקב
כיום לא במעקב.
האם מצב העין מחייב ניתוח קיסרי ?
בבקשה אל תגיד שצריך לבדוק אותי,
כי נתתי לך את ההבחנה ואשמח לדעתך על פני כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר יורם שוחט15/08/2010הפרדות הזגוגית (=הג'ל) בעין אינה מהווה אינדיקציה לניתוח קיסרי, ומבחינת העין אין מניעה ללידה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהאסנת13/08/2010
שלום רב!
אתמול עשיתי בדיקת עיניים לבני, בן שנתיים וחצי. הרופא טיפטף לו טיפות להרחבת האישונים.
הבדיקה הייתה תקינה.
האם יכול להשפיע על התקף ואסטמה? היום נראה שיש התקף...
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט13/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עיניים_ילדים' id=link]רפואת עיניים ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)