מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית ראיהמירב12/08/2010
אמא שלי בת 65 באופן פתאומי הראיה בעין שמאל השתנתה לה למשך 5 דקות היא מציינת שראתה כאילו היא נמצאת מתחת למים שהכל מתרחק ממנה. לאחר מכן הראיה בעין הסתדרה והיא חשה בכאב ראש וחולשה בגוף. אשמח להתייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד``ר יורם שוחט13/08/2010תתכן הפרעה בזרימת הדם. יש לדווח לרופא המשפחה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני 6 שנים נאמר לי בבדיקת עיניים שיפיתית12/08/2010
שיש לי כל הסימנים הראשוניים של קטראקט. במשך השנים עברתי עוד בדיקות ונאמר לי שיש קטראקט בשתי העינים.
לפני כמה ימים הייתי שוב אצל רופא עינים ולאחר הבדיקה נאמר לי שיש עכירות בעדשה אך לא מדובר. בקטארקט .אני מרכיבה משקפיים ואני לא מרגישה שיש לי בעיה. האם יכול להיות עכירות בעדשה בלי קטרקט? אני בת 64 ומרכיבה את אותם משקפיים כבר כ-6 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה
ד``ר יורם שוחט12/08/2010קטרקט הוא עכירות בעדשה.
יש סוגים של קטרקט שמפריעים לראיה פחות מסוגים אחרים. כמו כן, קטרקט בשלב מוקדם עשוי לא לתת תחושה של הפרעה בראיה. לכן לא חייבת להיות סתירה בין העדר תחושת בעיה לבין נוכחות של קטרקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרים על לוסנטיסנטלי11/08/2010
אבי קנה 2 זריקות לוסנטיס באופן פרטי. יש אפשרות לקבל החזרים מקופת החולים? מה הפרוצדורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד``ר יורם שוחט12/08/2010חלק מקופות החולים מוכרות את הלוסנטיס במחיר מופחת אם רוכשים את התרופה דרכן לפני ההזרקה. נסי לברר עם הקופה שלך אם ניתן לקבל החזר על הסכומים ששולמו. אם יהיה צורך בזריקות נוספות פני לקופה לפני הרכישה.
אם יש לאביך ביטוח של אחת מחברות הביטוח הפרטיות יש מצב שתקבלו החזר מסוים. לכך יידרש טופס שהרופא מילא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבורך!
נטלי12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות והבזקיי ראייהשרון11/08/2010
שלום,
אני בתהליכי IVF, אתמול בערב לקחתי שלושה הורמונים: מנוגון, ציטרוטקייד ואורביטרל.
היום בבוקר היו לי הבזקי ראייה ותחושת נימול בשפתיים.
האם יש קשר בין הגורמים? דיברתי עם הרופא שלי והוא לא מכיר תופעות לוואי מסוג זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט12/08/2010אם תחושת ההפרעה היתה מעין זיגזגים מרצדים זה יכול להיות ביטוי של מיגרנה. אותו דין לגבי תחושת נימול בשפתיים. אם ראית הבזקי אור (כאילו מישהו צילם עם מבזק מהצד) זה לא אופייני למיגרנה.
הקשר של התופעות לתרופות שציינת לא מוכר לי, אך עקב השילוב של הפרעה בראיה ובתחושה (נימול) אני מציע להפנות השאלה לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדה ראיהדינה11/08/2010
שלום רב!
אני בת 47.אימי והסבתא שלי סבלו מגלאוקומה.עשיתי את בדיקת שדה ראיה והתוצאות הן:
עין ימין-ירידה בסף באיזור המדרגה הנזלית העליונה ובאיזור פרא -מרכזי תחתון,ללא ביטוי במדדים הסטטיסטיים.
עין שמאל-צמצום נזלי תחתון,יתכן התחלת קשת תחתונה.
האם מדובר בגלאוקומה?
האם מדובר בבעיה רצינית?כרגע אני רואה מצוין גם בקרוב וגם לרחוק.
בתודה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד``ר יורם שוחט12/08/2010קשה לקבוע בוודאות על פי הפענוח בלבד, מבלי לראות את שדה הראיה, אך לפי הכתוב יש סבירות גבוהה שיש לך גלאוקומה. הסיפור המשפחתי מגביר את ההסתברות.
חשוב להדגיש שבגלאוקומה אדם לא יחוש בהפרעה בראיה אלא בשלבים המתקדמים של המחלה (ואז מדובר בנזק בלתי הפיך). לכן העובדה שאת רואה מצוין אינה נוגדת את האפשרות שיש לך גלאוקומה.
את חייבת להמשיך במעקב צמוד של רופא העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה נוספת
דינה12/08/2010שלום רב!
המון תודות על תשובתך המהירה.
שאלתי הנוספת:האם יתכן שלחץ תוך עיני הוא תקין(16-18) ובבדיקת הרופאים(מספר פעמים),כולם טענו שהעצב האחראי על הגלאוקומה נראה מצוין ויחד עם זאת יש פגיעה שתוארה בבדיקת שדה ראה?
סליחה על השאלה שאולי נראת טיפשית,אך אני ממש לחוצה,כי העיניים שלי הוא כלי העבודה שלי.
בתודה ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדינה
ד``ר יורם שוחט13/08/2010הליקוי המתואר בשדה הראיה (בהסתמכות על הפענוח, ומבלי שראיתי את הבדיקה) אופייני לפגיעה בסיבים של עצב הראיה. בקשי בדיקת OCT המדגימה את עובי שכבת סיבי העצב.
העובדה שהלחץ התוך עיני נמצא "תקין" לא מבטיחה שאין גלאוקומה. יש מצב של גלאוקומה בלחץ תקין (NORMAL TENSION GLAUCOMA), שבו מתפתח בשדה הראיה נזק אופייני לגלאוקומה בנוכחות לחץ "תקין". שמתי את המונח לחץ "תקין" במרכאות, כי לחץ שנחשב תקין לאדם מסוים יכול להיות גבוה מדי לאדם אחר. כיום בוחנים פרמטרים נוספים בנוסף ללחץ. בקשי בדיקה של עובי הקרניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיהב.ב.10/08/2010
הבת שלי מטופלת כחצי שנה ברואקוטין, והתוצאות נהדרות.
בבדיקה האחרונה רופא העור אמר שניתן להפסיק לקחת את הכדור.
מלבד תופעות הלוואי הרגילות של יובש הופיעו לאחרונה תופעות של עליה בכולסטרול, הפרעות שינה והפרעות בראיה.
שאלתי היא: רופא עיניים בדק אותה והיא צריכה להרכיב משקפיים לראיה מרחוק (הרופא עשה לה רק בדיקת ראיה, ללא בדיקה נוספת(
האם הבדיקה שנעשתה לה אמינה מבחינת המספר ? כמה זמן נמשכות התופעות של הפרעה בראיה ?
מתי לגשת לאופטומטריסט ? זה הפיך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל -
ד``ר יורם שוחט12/08/2010רואקוטן עלול לגרום לקוצר ראיה. במקרים רבים זה הפיך עם הפסקת התרופה. מציע להמתין ולחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה מטושטשתאולגה09/08/2010
שלום,
אני בת 25 ולא רואה למרחק.
משום מה בזמן אחרון הראיה שלי הידרדרה, הייתי אצל רופא עיניים, אמר שיש לי צילינדר קטן 0.5, הלכתי לעשות משקפיים אכן הבחינו בצילינדר 0.5, נתנו לי עדשות מגע רכות עין ימין 2 ועין שמאל 1.75. במשקפיים עשו בעין ימין 2 עם צילינדר 0.5 ובעין שמאל 1.75 גם צילינדר 0.5 כדי לאזן את הטשטוש הקל שיש לי.
ראיתי מצוין גם בלילה, אבל משום מה בזמן אחרון הכל מטושטש אצלי, פעם אני רואה טוב ופעם אחרת אני לא רואה טוב. בבוקר קמה עם ראיה מצוינת ולמשך זמן היא מדרדרת, לא משנה או שזה עם משקפיים או שזה עם עדשות. כמובן שמול המחשב הראיה עוד יותר גרועה. גם כשמנסה לקרוא משהו האותיות אצלי הן לא לגמרי ברורות, קצת מטושטשות, מה שמקשה עליי בלימודים.
ממה זה יכול לנבוע? אני כבר לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה כמו עיוורת לפעמים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ09/08/2010ייתכן יובש בעיניים. צריך בדיקה מקיפה לפיתרון לבעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אולגה09/08/2010אני אלך לרופא עיניים לבדיקה
מקווה שזאת באמת הבעיה ולא בעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לניתוח עניים,עם סוכרתשושנה09/08/2010
בעלי בן 65
סובל מסכרת מטופל עם כדורים
עשה ניתוח קטרט לפני מספר חודשים (אפריל) בעין שמאל
לאחר הניתוח לא נמצא שיפור בראייתו
לטענת הרופא קיימות בצקות בעין,
הרופא המליץ על טיפול נוסף בלייזר
רק בעוד 3 חודשים
עד אז לחכות לראות האם הטיפול יצליח
ואם לא לעשות ניתוח חוזר
האם זה תקין לחכות כל כך הרבה זמן או עליי להתייעץ עם מומחה נוסף?
בברכה שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ09/08/2010מומלץ חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוד בריילרותי08/08/2010
איפה ניתן ללמוד ברייל (באנגלית) בצפון הארץ? איפה ניתן לקבל יעוץ לגבי עזרי מחשב לכבדי ראייה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
ד``ר יורם שוחט09/08/2010אנא חפשי בגוגל לפי "האגודה למען העוור". תמצאי שם הרבה מידע, גם לפי אזורים (הכתובת הראשונה ברשימה היא של האגודה בחיפה).
הכתובת הששית בגוגל היא רשימת כל האגודות והארגונים העוסקים במתן שרותים לעוור (רשימה של משרד הרווחה). יש בקרית חיים מכון "מגדל אור" העוסק בין השאר בהתאמת עזרי ראיה (הטלפון נמצא ברשימה שהזכרתי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הדרך הכי טובה לנקות משקפייםדנה08/08/2010
האם הדרך היותר טובה לנקות היא עם תכשיר מסוים (כמו הספריי שמוכרים בחנויות למשקפי שמש /אופטיקות) או שמדובר לרוב במוצר שיווקי בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקורל
ד``ר יורם שוחט09/08/2010אנא הפני שאלתך לפורום העוסק באופטיקה ובמשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בעינייםדוד07/08/2010
שמי דוד בן 75 חולה כרוני ובין היתר אני חולה דיאבט כבר מספר שנים ומטופל ע"י כדורים ,הסוכר מאוזן ויש לי ביקורות אצל רופא העיניים מספר פעמים בשנה שבודק בנוסף את רמת הסוכר בעיניים .הייתי רוצה לדעת מה זו התופעה שנקראת סוכר בעיניים ואיך זה מתבטא באופן חיצוני בעין ? מה הסיכונים של רמת סוכר גבוהה בעיניים ?ומה הסימפטומים לתופעה ואיך ניתן לזהות סכרת בעיניים ?האם יש טיפול לזה והאם זה מסוכן לעיניים ?
מצפה לתשובתכם
בתודה מראש
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד``ר יורם שוחט09/08/2010סכרת פוגעת בכלי הדם בגוף, ובכלל זה גם בכלי הדם בעיניים. לפגיעה אין סימנים חיצוניים והיא ניתנת לאבחון רק על ידי רופא עיניים, בבדיקת קרקעית העיניים (בדיקה עם אישונים מורחבים). הממצאים בבדיקה יכולים לכלול דימומים, תפליטים, צמיחת כלי דם אבנורמליים, הפרדות רשתית ועוד.
יש חשיבות עליונה למעקב סדיר אצל רופא העיניים, שכן אבחון מוקדם של שינויי סכרת בעיניים יאפשר טיפול מוקדם ומניעת הסיבוכים הקשים. סכרת עלולה לפגוע בראיה, וכאשר נגרם כבר נזק במקרים רבים זה בלתי הפיך. לכן חשוב מאד לטפל בתופעות הסכרת עוד לפני שנגרם הנזק. אדם לא ירגיש בעיה אלא כאשר הראיה כבר ניזוקה, ואז כאמור זה עלול להיות בלתי הפיך. רק רופא יכול לאבחן את המצב ולהחליט על הטיפול.
שינויי סכרת בעיניים שאינם מטופלים עלולים לגרום לעוורון!!! סכרת היא אחת הסיבות המובילות לעוורון בעולם המערבי.
טיפול בזמן יכול למנוע עוורון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עיניים עקיצות מעכורי העין חוסריונתן07/08/2010
יש לי כעבי עיניים חמורות אני לא יכול לשון אני מרגיש עקיצות מאחורי העין שלי וזה רק אולך וגדל השתמשתי בטיפות לעיניים זה לא עוזר אפילו לא מרגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונתן
ד``ר יורם שוחט07/08/2010פנה לרופא עיניים לבדיקה לצורך אבחון הסיבה לתלונות והמלצה על טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהטויטו07/08/2010
האם שהיה וישיבה ממושכת מול המחשב יכולה לגרום לפזילה ? אני מדבר על הרבה זמן מול המחשב בכל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטויטו
ד``ר יורם שוחט07/08/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על צילינדרדנה05/08/2010
יש לי משקפיים לראיה מרחוק מזה כמה שנים.
אני מתכננת ללכת לעשות בדיקת ראייה אחרי כמה שנים שלא ביצעתי.
במידה ויהיה צורך בצילינדר, ניתן להוסיף אותם למשקפיים הקיימות או שצריך להכין משקפיים חדשים לשם כך??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר יורם שוחט06/08/2010צילינדר דינו כמספר, ואם השתנה המספר (או נוסף צילינדר) תצטרכי להתקין עדשות חדשות במשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראיהסיני05/08/2010
שלום,
האם אדם המרכיב משקפיים עם מספרים גדולים משני דיאופטר רואה כמו אדם שראייתו תקינה 6/6? כלומר, האם עדשות המשקפיים של אדם שראייתו לקויה מאפשרות לראות כמו אדם שראייתו תקינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד``ר יורם שוחט06/08/2010כאשר אדם מרכיב משקפיים במספר המתאים, ובהעדר כל בעיה אחרת בעין, הוא אמור לראות 6/6, ללא קשר למספר המשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)