מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צהבהבות בלן של העיןיוסי30/07/2010
שלום,
מזה תקופה ארוכה האיזור הלבן בשתי העיניים צהבהב. מדובר רק באיזור המכוסה ע"י העפעפיים התחתונים. האיזור הגלוי לבן.
ממה זה נובע? מחסור בויטמין כלשהו? אני מרכיב עדשות מגע רכות נושמות. האם יש קשר?
תודה,
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ31/07/2010צריך לבדוק כדי לקבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטו-קייאופק30/07/2010
שלום, רציתי לדעת מה דעתכם על עדשות אורטו-קיי(אלה ששמים בלילה). קודם כל האם אין שום בעיה בשימוש בהם? ובנוסף האם אפשר לשים אותם ביום במקום בלילה (אם למשל לא יוצא לשים בלילה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאופק
ד``ר יורם שוחט30/07/2010העדשות מיועדות לשמוש בזמן השינה, ולא בשעות היום.
הרכבת עדשות בזמן השינה עלולה לגרום זהום בקרניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהייה ממשוכת מול המחשבטלאור30/07/2010
שלום, אני בת 19 ובמסגרת תפקידי בצבא אני נמצאת מהבוקר עד הלילה מול מסך מחשב.. לאחרונה התחלתי לחוש (למרות שאינני יודעת אם יש לכך ביסוס) שבעין שמאל אני רואה טיפה פחות טוב, ובאופן כללי אני מפחדת שהראייה שלי תיפגע עקב השהייה מול המחשב, זה מצב שהולך להימשך לאורך כל השירות שלי.
יש משהו שאפשר לעשות כדי להתגונן מפני זה? איזשהם משקפי דמה שיכולים לעזור, משהו?
יש לציין שאני לא מרכיבה משקפיים ומאז ומעולם ראיתי ממש טוב.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלאור
ד``ר יורם שוחט30/07/2010שעות רבות מול מחשב עלולות לגרום לקוצר ראיה. זה ניתן למניעה באמצעות הרפיית המבט (הרמת המבט מהמחשב והתמקדות על עצם מרוחק).
פני לרופא עיניים לבדיקה ולהדרכה על צורת העבודה הנכונה במחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לראייה....אור30/07/2010
האם שהייה ממושכת מול הטלויזיה או המחשב פוגעת בראיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר יורם שוחט30/07/2010טלויזיה לא יכולה לפגוע העיניים.
שעות רבות מול מחשב (או קריאה) ללא הפסקה עלולות לגרום לקוצר ראיה או להתגברות של קוצר ראיה קיים. זה ניתן למניעה באמצעות הפסקות תכופות של העבודה והתמקדות על עצם מרוחק למשך 20-30 שניות בכל פעם.
עבודה ממושכת מול מחשב עלולה גם לגרום ליובש בעיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים עם גוש בתוך העיןאורית29/07/2010
שלום. האמת שאני לא יודעת מה לעשות. כבר שבועיים אני הולכת עם דלקת בעין.
בהתחלה זה התחיל רק באדמומיות בעין, הלכתי לרופא והוא אמר שיש לי דלקת בעין ונתן לי DICLOFTIL 0.1% שלוש פעמים ביום וגם PATANOL פעמיים ביום.
לבינתיים הרופא יצא לחופש ולא ניתן לעבור לרופא אחר ומה שקרה שיש לי בעין (על החלק הלבן של העין) מן גוש כזה שנראה בין חלבון למוגלה אבל לא ניתן להסירו.
אני לא יודעת אם הטיפול שהוא נתן לי טוב ואם זה באמת דלקת.
חיפשתי פה בפורום משהו דומה... מה זה יכול להיות? איזה בדיקה עלי לבצע או לבקש מהרופא (כשיחזור מהחופשה) או איזה תרופה.
ראוי לציין שבהתחלה זה נורא גירד (בשלבים הראשונים) ועכשיו זה רק כואב ומציק כי זה כמו שיש בעין מן חצ'קון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר יורם שוחט30/07/2010לאנשים רבים יש רקמה לבנה-צהבהבה על לובן העין, ליד הקרנית, בד"כ לכיוון האף. זה נקרא pinguecula. כאשר העין לבנה, ללא גרוי, הפינגואקולה כמעט ואינה נראית, אך כאשר העין אדומה אותו גוש לבן-צהבהב מתבלט על רקע האודם מסביבו ונראה כמו "חצ'קון". קרוב לודאי שזה מה שאת רואה. אם זה המצב אין כל מקום לדאגה בנוגע לממצא שציינת.
ללא קשר לאמור לעיל, אי אפשר לענות על שאלותיך ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמלה29/07/2010
שלום רב,
ידוע לכם כמה זמן בערך אורכת בדיקת לחץ תוך עיני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/07/2010שתי שניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לתשובה דחוף!!ע'29/07/2010
אני מודאגת מאוד. לפני כ-7-8 שנים עברתי בדיקת התאמה במרכז המבצע ניתוחים להסרת משקפיים ולא נמצאתי מתאימה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר, או באמצעות השתלת עדשה, כיוון שאני סובלת מבעיית קרטוקונוס (עיוות של הקרנית וגדילתה בצורת חרוט). מאז בדיקה זו, אני משתמשת בעדשות מגע רכות וצבעוניות, ונאלצת לעיתים לעשות זאת במשך עד כ- 12-14 שעות ביום. מספרי המשקפיים והעדשות שלי נותרו יציבים מאז הבדיקה, אך חלה עלייה במספר הצילינדר שלי. בשל אי נוחות נפשית ופיזית, אינני מעוניינת לצאת מהבית עם משקפיים למרות שאני מרכיבה אותם בבית, אבל אני גם דואגת מאוד שמצב העיוות בקרנית שלי יחמיר עד לכדי עיוורון משום שאני מרכיבה עדשות מגע למשך זמן ממושך. רציתי לדעת האם באמת אני עלולה להתעוור וכן האם קיים פיתרון אחר לתיקון הראייה שלי או שישנן עדשות מגע מסוג אחר שאוכל להשתמש בהן לזמן ממושך מבלי שיחמירו את מצבי. אודה לכם אם תוכלו להחזיר לי תשובה בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/07/2010את יכולה להגיע אליי לבדיקה יש היום טכנולוגית צילוב לעצור התקדמות קרטוקונוס . ואז גם יותר קל להרכיב עדשות מגע. אין אפשרות להפטר מעדשות מגע או משקפיים. אם מעוניינת 0544964170
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HYLO-CAREרינה29/07/2010
האם מישהו מכיר את הטיפות HYLO-CARE? טיפול נגד יובש בעיניים.
והאם בארץ קיים תחליף דמעות ללא חומרים משמרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/07/2010את יכולה להשיג הילוקומוד דרך קופות חולים או לקנות פרטי. התכשירים של תחליפי דמעות ללא חומר משמר הם הילו קומוד ,רפרש טירס , גנטיל, רפרש והיפוטירס. וחדש חדש Cationorm
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לתוצאות בדיקת עינייםליזה28/07/2010
שלום
אני בת 48 מרכיבה משקפיים 35 שנים.מספר העדשות הולך ויורד מידי שנה-.מ 6 בגיל 18 ל 3.25 כעת עם צילינדר של 1.25 בשתי העיניים. במהלך בירור לגורמי אי שווי משקל וסחרחורות נמצא בבדיקה :applanation 13 mm -hg בעין ימין ו 14 בשמאל. קיעור של 0.3 בשתי העיניים.אטרופיה פריפריאלית צמודה לאטיס בהיקף. מודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/07/2010הבדיקות תקינות הסחרחורות לא מעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RT+מספר בהיפרופיההילה27/07/2010
שלום רב
לאחר בדיקת עינים מעמיקה השבוע התדררתי כי אני סובלת משלוש בעיות הקשורות אחת לשניה
1. הפרש מספר בין שתי העינים-בעיה בתיאום הדו עיני
2. בעיה בכינוס של העינים לראיה מקרוב
3. צורך בתרגילי עינים חזותיים לקרוב( rt)
מדובר במספרים של (+0.50) בימין
(+2.50) בשמאל, יש להבהיר שלא היתי עם משקפים עד כה.אך במשך שנה וחצי סובלת מאוד מאוד מכאבים בעינים והרגשה של מאמץ ומעין "שריפה" ממאמץ
הנני יודדעת שבשל היותי היפרופית נתינת המספר במשקפים לא עושה טוב בראיה מקרוב ברגע שיש בעיה בכינוס כי זה נותן לעינים לברוח החוצה במקום לכנס. דבר ההפוך באנשים שיש להם מינוסים
בגלל זה ניתן לי לעשות תרגילים בשילוב של המשקפים יחד!
שאלתי היא אם כדי להתחיל יחד את התהליך או משהו אפשרי לפני.
ואיםה אפשרי לעשות תריגלי עינים דרך הכללית-הרופאים לא מפנים. ואם יש אפשרות למשהו פרטי מומלץ או לקניית ערכה של ביצוע תרגילים
תודה רבה
(בת 24)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/07/2010הכללית מפנה לתרגול אורטופטי הפנחחה דרך רופא עיניים ויש לבצעו במקביל למשקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים שמשעדן26/07/2010
שלום לך רופא עיניים.
יש לי פרוייקט אישי בו אני רוצה וחייב לצלם את השמש ישירות.
אני מתכוון לצלם את השמש בשעות הבוקר המוקדמות או הערב, אני אכוון את המסטרה (מסרטה שעלתה 3 אלף מהשנים האחרונות) אל השמש ישירות למשך זמן של דקה או שתיים. אני לא אסתכל בעינית של המסרטה, אלא יש לי מסך שנמצא צידית למצלמה ובו אצפה במתרחש. רציתי לשאול אותך האם צפייה במסך צידית למצלמה (לא דרך העינית) אל השמש לזמן של דקה שתיים יכול לפגוע בעין (צפיה דרך המסך בלבד)? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/07/2010אם אין הסתכלות ישירה על השמש אין בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר לאישונים גדוליםאוריאל26/07/2010
עברתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר ונמצא שהאישונים שלי בקוטר גדול מהממוצע (8.9).
הרופא הסביר לי שזה כנראה יגרום להילות סביב אורות בלילה-תופעה שאני חושב שיש לי כבר עכשיו בצורה זו או אחרת. בכל מקרה, אני בן 18.5, לקראת צבא (עוד שנה) ואשמח לדעת את האפשרויות שלי.
הבנתי שאם אני עושה את הניתוח למרות האישונים הגדולים הפרופיל שלי יורד ל64 בגלל בעיות בראיית לילה. ובכל מקרה, בגלל שעלה לי המספר מעל ל6 בשנתיים האחרונות (בחצי מספר) הפרופיל יירד ל82.
רציתי לדעת האם התופעה של ההילות לאחר הניתוח היא תמידית או חולפת עם הזמן וכן האם ללא הניתוח עם הזמן האישונים קטנים לגודל נורמלי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה...תודה!
אוריאל28/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/07/2010מנתחים גם באישוניםבגודל 9 ממ לא הוכח שגודל האישונים הסיבה להילות בלילה כי אם איכות טיפול הלייזר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים ששורפותורה26/07/2010
כבר כמה חודשים שהעיניים שלי שורפות.
הרופא אמר שיש לי יובש בקרניות ואני משתמשת בהילוקומוד פעם,פעמיים ביום.
עד מתי?
כמה זמן זה יימשך כל החיים אני אמשיך לשים את ההילוקומוד והעיניים ימשיכו לשרוף לי? מה אני אמרוה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
ורה26/07/2010רוצה להוסיף ולומר שהעיניים ממש שורפות כמו ששורפוץ העיניים אחרי יום שלם בבריכה ואז מתים לישון..
אז ממש ככה, זה גם עושה אותי ממש עייפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/07/2010ממליץ בדיקה חוזרת וייעוץ נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה יכולים לעלות ממצאים של בדיקה
ורה28/07/2010נוספת.?
מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הזו??
תודה על התשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/07/2010צריך לבדוק ולראות יכולה גם לבא אלייי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפוררות רשתית העיןגילה25/07/2010
אימי בת 81 ומזה מספר שנים חלה ירידה משמעותית בראיה עקב התפוררות הרשתית (כפי שהוסבר לי ע"י רופאת העינים שלה).
האם יש דרך לעצור תהליך זה או אפילו לנסות ולשקם את המצב הקיים?
תודה גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/07/2010צריך בדיקת עיניים מקיפה ואז להחליט אם ניתן לעזור או לא. בחלק מהמקרים ניתן לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים שונים, אבחונים שוניםעומר23/07/2010
שלום. ב-2003, בגיל 30 פניתי לרופא עינים עם תלונות על עייפות עיניים וראיה מטושטשת. אובחן רוחק ראי ובעקבות זה קניתי משקפיים. המשקפיים גרמו לי כאבי ראש , חזרתי לרופא עיניים. הפעם נשלחתי לאורטופטיסט שנתן לי סדרת תרגילים. זה עזר, אך לאחרונה, ב-2010 שוב אני מתקשה לראות פרטים ממרחקים שונים.
פניתי לאיבחון וסיפרתי את היסטוריה.הרופא ציין כי אינו מאמין בתרגילים ומצא שאני סובל מרוחק ראי בעין אחת וקוצר בעין אחרת, בנוסף לצילינדרים בעוצמה שונה. שוב נשלחתי להרכיב משקפיים.
בטרם אני משלם כמה מאות שקלים על המשקפיים ברצוני לברר:
מהו דיוק האבחון, מה פשר האיבחונים השונים?
האם תרגילים עוזרים או לא?
האם יש קשר כלשהו להיעדר דמעות או לעפעפיים נפולים שיש לי?
בברכה, עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעומר
ד``ר יורם שוחט24/07/2010אי אפשר לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)