מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש חזקים מעל העינייםקרן23/08/2010
שלום,שמי קרן אני בת 20.
לאחרונה החלו לי כאבים חזקים ברקה הימנית והשמאלית וגם במצח התחתון באזור שמעל העינייים.
יש לציין שאני מרכיבה עדשות מגע יומיות כבר למעלה משנתיים.
רציתי לדעת האם יכול להיות שיש קשר בין כאבי ראש לשימוש בעדשות או קשור לראייה ולעיניים.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד``ר יורם שוחט23/08/2010אי אפשר לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיניים..שי23/08/2010
נהייה לי דלקת בעיניים מיום שבת..עכשיו אני חושב שזה בגלל ששמתי עדשות ביום חמישי למשך 11 שעות ברציפות..אגב זה עדשות יומיומיות..
אני שם שקיות תה בעיניים אמרו לי שזה עוזר...
1. האם זה באמת עוזר ולהמשיך לשים?..
2. האם אני יכול מחר (יום שלישי) לשים עדשות שוב למרות הדלקת?...
אשמח אם תענה לי בהקדם,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד``ר יורם שוחט23/08/2010אסור בשום אופן להרכיב עדשות מגע בעיניים מודלקות!
עליך לפנות לבדיקת עיניים בדחיפות לוודא שאין מדובר בזיהום בקרנית, מצב שדורש טיפול אינטנסיבי. זיהום בקרנית הוא מצב חרום הדורש טיפול מיידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת/סקוטומהסיני23/08/2010
שלום
האם המושג Scotoma ברשתית זהה למצב/תיאור של צלקת ברשתית? תמי נהוג להשתמש בכל אחד מהמושגים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתי
ד``ר יורם שוחט23/08/2010סקוטומה פרושה אזור של חסר ראיה ("כתם") בשדה הראיה.
צלקת ברשתית תגרום לסקוטומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנוור ודמעות לילד בן 4לוסי23/08/2010
בני בן 4 סובל כבר כמה שבועות - הוא מרגיש דמעות ומשפשף את העיניים. ומאוד רגיש לאור, המצב הגיע לידי כך שהוא מחשיך לגמרי את החדר ואפילו אור קטן מפריע, הוא מכסה את העיניים כשהוא רואה טלביזיה.
היינו אצל רופא עיניים שאמר שזו אלרגיה, היינו אצל רופא אלרגיה שאמר שזו לא אלרגיה.
הוא כל כך סובל ואינני יודעת מה לעשות.
אנא עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללוסי
ד``ר יורם שוחט23/08/2010אנא הפני השאלה לפורום העוסק בבעיות עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עפעפייםנורית23/08/2010
רופאת עיניים איבחנה אצלי דלקת בעפעפיים ורשמה לי משחה אולטראקורטנול. האם בטוחה לשימוש? מכילה סטירואידים? האם ניתן לרפא את הדלקת ללא שימוש משחה. אם כן, כיצד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
ד``ר יורם שוחט23/08/2010המשחה היא תכשיר סטרואידלי.
אפשר לטפל גם ללא סטרואידים באמצעות קומפרסים חמים, ניקוי הפעפיים באמצעות תכשירים יעודיים ולפעמים גם אנטיביוטיקה (בשמוש מקומי או בטבליות). פני לרופא עיניים להוראות מדויקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמצקות נוזל העיןאוצקר סנדרה23/08/2010
נוצרו לי 3 כתמים בצורת זבובים שמסתובבים לי בעין. רופא עיניים אמר לי שזה התמצקות ג'ל מסביב לעין, ואני צריכה לחיות עם זה. האם יש תרופה שממיסה את ההתמצקות או טיפול
להעלים אותם? הדבר גורם לי לסחרחורות ובחילות. אני בת 56 בריאה וספורטיבית וזה מפריעה לי בתיפקוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסנדרה
ד``ר יורם שוחט23/08/2010אין מדובר ב"התמצקות", אלא בשינויים בג'ל הממלא את גלגל העין. אין תרופה או טיפול למצב. מצד שני יש לזכור שהמצב אינו מהווה סיכון לעין או לראיה, וכמעט תמיד ההפרעה פוחתת בהדרגה עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה נובע השינוי בנוזל שמסביב לעין
אוצקר סנדרה24/08/2010ממה נובע השינוי בנוזל מסביב לעין, האם זה נובע מבעיה נפשית? פיזית? או ממכה בעין? ממה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסנדרה
ד``ר יורם שוחט25/08/2010השינוי הוא פיזיולוגי וחל באופן טבעי. אצל קצרי ראיה הוא נוטה להופיע בגיל מוקדם יותר. לפעמים חבלה בעין יכולה לזרז את התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בעיניים
אוצקר סנדרה24/08/2010האם עניים יבשות גורמות לשינוי הנוזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסנדרה
ד``ר יורם שוחט25/08/2010לא! אין שום קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיהלימור22/08/2010
ד"ר שלום
אני בת 36 בהריון שבוע 16 ברקע ב 3 שנים האחרונות לאחר אירוע מוחי קשה של אמי חוויתי חרדות ופחדים בנושא .אמי ראתה כפול ואז הכול החל...
במהלך שלוש שנים אלו עברתי בדיקות מקיפות לאחר תלונות של טשטוש ראיה גם נירולוגית גם נירופתומולוגית וגם רופא עיניים והתשובה הכול מלחץ.
הפחד הכי גדול שלי לראות כפול ואספר על סיטואציה וארצה להבין אם זו ראיה כפולה : ביקיצה פתאום ראיתי בחדר את המאוורר או קופץ או אולי חלקו פעמים נבהלתי נורא אנ אותו רגע עוצמת עיניים פותחת אותם וכאילו כלום לא קרה אחרי כמה זמן שוב יקיצה המסגרת של התמונה בחדר או קופצת או חלקו פעמים לא יודעת אפילו להסביר עוצמת עיניים פותחת והכול שוב עובר מיד שבריר שניה
הלכתי לרופא עיניים בפעם הקמה אמר לי שהוא לא מבין על מה אני מדברת וזה לא נשמע ראיה כפולה
הפחד שלי מזה כל כך גדול שאני לא יודעת איך להתייחס אל זה.... אשמח לדעתך בנושא
במהלך היום עדין יש טשטושים מדי פעם קלים אך כבר למדתי ךהתעלם כי אין הרבה מה לעשות כבר לא נישאר מה לבדוק לגבי הפחד מכפילות זה משהו חדש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד``ר יורם שוחט23/08/2010מכיוון שנבדקת פעמים חוזרות על ידי רופאים שונים ולא נמצא דבר, כנראה שהבעיה לא נובעת מהעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ואספירין???תהילה22/08/2010
שאלתי, אדם שסובל מדימום פתאומי בעין בעקבות סוכרת. האם עליו להמשיך ליטול אספירין במקביל עד שהדימום יעבור, או עליו להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתהילה
ד``ר יורם שוחט23/08/2010ההחלטה נתונה לשיקולו של הרופא המטפל. יש לשקול גם את הסיכון שעלול להגרם לאברים אחרים בעקבות הפסקת האספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה מטושטשת
אילנית05/09/2010לפני כשנה נדבקתי בדלקת עיניים חזקה שהשאירה לי שרידים ולכן הראייה שלי מטושטשת כמו מסך לבן, טופלתי בטיתות פמלכצך) וזה עזר אך לא שינה את המצב. כיום אני רואה אבל עדיין מטושטש מה ניתן לעשות כדי לראות טוב יותר בעין. נאמר לי כי זה לוקח זמן ואין מה לעשות מחכה לעזרה אילנית המיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ07/09/2010יש טיפולים שיכולים לעזור אך צריך בדיקה. אם מעוניינת יכולה להגיע אליי לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעין. דחוף דחוף!!תהילה22/08/2010
שלום. יש שאלה לגבי אבי. אבא שלי סובל מבעיות בעיניים בעקבות סוכרת מסוג 2. לפני כשנה וחצי הוא היה בעיוורון מתקדם. מאז עבר ניתוח בעין שמאל שהיא בסדר היום, ובעין ימין לא היה צורך בניתוח כיוון שבעקבות טיפולי לייזר הוא חזר לראות פחות או יותר רגיל אמנם מעט מטושטש, אך לפתע היום הוא התעורר משינה ולא ראה כלום!!!בעין שקיבה טיפוליי לייזר בשנה וחצי האחרונות. בבי"ח אמרו לו שיש לו דימום בעין ועליו ללשכב על הגב ולמתין כשבועיים.
שאלתי, האם הדימום בעין אמור לחלוף? ומה מעיד דימום פתאומי בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתהילה
ד``ר יורם שוחט23/08/2010ברוב המקרים הדם נספג בהדרגה ללא צורך בהתערבות.
הדמם התוך עיני בסכרת נגרם בד"כ על ידי כלי דם חדשים. קרוב לודאי יומלץ על טיפול נוסף בלייזר לאחר ספיגת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה כפולה לזמן קצרתומר22/08/2010
שלום רב!
בזמן האחרון קורה לי שאני רואה מטושטש או יותר נכון כפול לפרקי זמן קצרים (משהו כמו 2 דקות)
נוכחתי לדעת שכשאני עוצם את אחת העיניים אני רואה מצויין אבל אם אני מסתכל בשניהם אז אני רואה כפול.. אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית
תודה רבה מראש.. תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/08/2010צריך בדיקת עיניים מלאה לקבוע את הסיבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורתו קייחסוי22/08/2010
שלום,
אני מתלבטת לגבי עדשות אורתו-קיי.
רציתי לדעת היכן אוכל למצוא מידע לגבי נתח השוק של עשות אלו בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/08/2010עדשות אורטו קיי מסוכנות לעיניים עקב סכנת זיהום עדיף ניתוח לייזר להסרת משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקטדפנה22/08/2010
קראתי שמשתילים עדשה במקום העדשה שמסירים בזמן הניתוח.
ממה עשויה העדשה שבאה במקום קודמתה?
תודה מראש
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד``ר יורם שוחט22/08/2010העדשות עשויות מחומר סינטטי (אקרילי, סיליקון, וכד'). אין מדובר בהשתלה מן החי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות סביב האישוןאורית21/08/2010
שלום רב,
אתמול בבוקר אחרי שינה הבחנתי בשלוש נקודות אדומות מסביב לאישון באחת העיניים.
אני בחו"ל כרגע. מה מומלץ לעשות? האם זוהי עקיצה או חשש לבעיה כלשהי? האם להתעלם ועד מתי?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר יורם שוחט21/08/2010אם מדובר בנקודות אדומות בחלק הלבן של העין, ללא כל תופעות נוספות כגון כאב, הפרשה, שנוי בראיה וכד' אלה קרוב לודאי דמומים זעירים. אם זה המקרה מדובר בתופעה נפוצה, אין מקום לדאגה והנקודות אמורות להספג תוך מספר ימים.
יש לזכור שיעוץ ללא בדיקה אינו יכול להיות מדויק, ורק בדיקת רופא עיניים תוכל לאמת את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליזון פטריגיוםסיני20/08/2010
שלום,
אבקש לדעת מה ההבדל בין כליזיון לבין פטריגיום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצופה
ד``ר יורם שוחט20/08/2010כלזיון הוא דלקת בבלוטת חלב בעפעף ("שעורה"").
פטריגיום הוא קרום עם כלי דם, שצומח מלובן העין על הקרנית לכיוון האישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדום בעיןשגיא20/08/2010
קיבלתי פנס בעין ממכה ישירה ויש לי כחול מסביב לעין.. זה בסדר אבל יש לי בתוך העין (איפה הלבן) אדום שאתמול היה לי קצת פחות אדום והיום זה קצת התפשט.. זה בסדר? צריך לבדוק את זה מיידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשגיא
ד``ר יורם שוחט20/08/2010כל חבלה בעין מחייבת בדיקת רופא עיניים בדחיפות במטרה לוודא האם יש פגיעה פנימית בגלגל העין (עלולה להיות פגיעה משמעותית במבנה פנימי, שאינה נראית מבחוץ ומתגלה רק בבדיקה). פנה לבדיקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)