מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד/ אדמומיות בעינייםנ.09/07/2010
אני בן 28 ובריא באופן כללי.
מזה כשנה אני סובל מאדמומיות וגירודים בעיניים. רופא עניים נתן לי אופטילאס (למשך כחצי שנה) וג'נטיל שאני ממשיך לקבל כבר כמעט שנה שלמה.
בבדיקה לגילוי אלרגיות התגלה שיש לי אלרגיה לדשא.
מה ניתן לעשות חוץ משימוש בטיפות הג'נטיל/ אופטילאס כל הזמן (האם זה לא מזיק?)?
האם יכול להיות שהגרד/ אדמומיות אינה נובעת מהאלרגיה אלא ממשהו אחר? אם כן..., מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנ.
ד``ר יורם שוחט10/07/2010אי אפשר לענות ללא בדיקה. יתכן שמדובר בכלל בדלקת העפעפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעיניים בעת תרגול יוגהאביטל09/07/2010
שלום,
אני בת 34 ללא בעיות ראיה או בעיות עיניים אחרות.
חזרתי לאחרונה לתרגל יוגה אחרי תקופה ארוכה שלא תרגלתי, ובעת התרגול, כשהראש כלפי מטה, יש לי תחושה של לחץ חזק בעיניים, כאילו הרבה דם זורם לשם. התחושה נמשכת גם בתום התרגול.
האם יש בכך סכנה לעין?
האם זה משהו שהעין בסופו של דבר מתרגלת אליו והתחושה תעלם עם המשך התרגול?
תודה רבה על תשומת הלב!
שבת שלום : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל
ד``ר יורם שוחט10/07/2010במצב שבו הראש נמוך מהגוף יש עליה משמעותית בלחץ התוך עיני.
רצוי לגשת לרופא עיניים לבדוק אם קיים במקרה שלך סיכון בעליית הלחץ התוך עיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות VEP+ERGנורית09/07/2010
יש לי לעשות בדיקות VEP+ERG שבוע הבא
האם אפשרי ללכת לבדיקה ללא מלווה, האם אפשר לתפקד אח"כ כרגיל?(לא הכוונה לנהיגה)
מה ההשלכות המיידיות אחרי הבדיקה? הכוונה האם יש סחרחורות, סינוורים וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
ד``ר יורם שוחט10/07/2010הבדיקה כרוכה בהרחבת אישונים ולכן יתכן סנוור למשך מספר שעות (כל עוד האישונים רחבים).
בבדיקה מרכיבים לך עדשות מגע בעיניים ולכן תתכן רגישות מסוימת בעיניים לאחר הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט עיין עקב גרייבסנועה08/07/2010
בעלי סובל מגרייבס עליות ומורדות כבר 10 שנים .. היה מעט בלט עיין סימטרי בשתי העניים.. אתמול במסגרת סידרת בירורים לקראת טיפול ביוד רדיואקטיבי , עבר אתמול מיפוי בלוטה ומס' שעות לאחר המיפוי חל שינוי דרמטי ומהיר בבלט של עיין שמאל .. כולל כאב חלש וקבוע ואי נוחות ,האם זה מצב שקשור למיפוי ??? האם זה מצב שמחייב לגשת לרופא עניים בהקדם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד``ר יורם שוחט08/07/2010ראשית יש לדווח לרופא המטפל בבעיית בלוטת התריס על השינוי.
אם יש כאב ואי נוחות בעין יש לפנות במקביל גם לרופא עיניים.
מכיוון שלפי תאורך מדובר בשינוי דרמטי ומהיר חשוב לעשות את הדברים בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DIABETIC RETINOPATHYלירן08/07/2010
שלום רב,
אמא שלי חולת סוכרת כבר הרבה שנים ולאחרונה חלה ירידה בראייה אצלה.
היא הלכה לרופא שאבחן כמה בעיות , אצטט כאן מילה במילה מההפניה שהיא קיבלה לרופא עיניים באיכילוב , כיוון שאנחנו עדיין לא מבינים לגמרי את המצב ואת השלכותיו :
אבחנה משוערת :
DIABETIC RETINOPATHY bilateral
CSME left
תלונות :
בדיקה עקב סוכרת , לפני כ10 שנים עברה ניתוחי לייזר לקוצר ראייה.
ממצאים בבדיקה : ירידת ראייה בעין שמאל עקב בצקת מקולרי עםs ...
HE פריפוביאליים רבים , MA בגבול ה-FAZ , פריפריה סדירה , מימין BDR עם מקולה שמורה.
הערה : לשקול טיפול לייזר פוקלי vs הזרקת אווסטין בעין שמאל
אנחנו מאוד מוטרדים מהבעיה במשפחה , אני משרת כלוחם בצה"ל ומיום ראשון לא אהיה עם גישה לאינטרנט למעלה משבועיים.
רצינו לדעת מה מצב הפגיעה בעין (שלב המחלה) והאם הוא חמור ? האם המצב בר תיקון בטיפול שיערך עוד שבועיים באיכילוב או נזק בלתי הפיך ? מה המרחק מכאן עד לאיבוד ראייה טוטאלי בעין שמאל ? והאם בעיה בעין שמאל תגרור בעתיד בעיה גם בעין ימין ?
תודה רבה מראש על התשובה והקדשת הזמן ,
לירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירן
ד``ר יורם שוחט08/07/2010הממצאים המתוארים בהפנייה מעידים על שינויים סכרתיים בקרקעית העיניים, בשמאל יותר מאשר בימין.
אין אפשרות להגדיר את חומרת המצב מבלי לבדוק את העיניים ומבלי לראות את הצלומים. הטיפולים הקיימים כיום נותנים סיכוי טוב לעצירת ההדרדרות ולשיפור, אך כל מקרה לגופו. המרחק לאיבוד ראיה טוטאלי הוא גדול מאד.
מכיוון שהסכרת פוגעת בשתי העיניים יש סבירות משמעותית שיהיו שינויים עתידיים גם בעין ימין. מעקב צמוד של רופא עיניים וטיפול מתאים בהחלט יכולים למנוע סיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לירן09/07/2010תודה רבה לך ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הראיה בעקבות הגיל...אופיר08/07/2010
אני בן 39, יש לי משקפיים כשאני לא רואה לרחוק (קוצר ראיה)-מספר 2.75 בערך. הבעיה אצלי שכשאני רוצה לקרוא אני צריך להוריד את המשקפיים כי קשה לי לקרוא מקרוב איתם. האם העניין ישתפר בעקבות ההתקדמות בגיל (כיוון שהבנתי שבגיל מסוים מתחילים לראות לא טוב קרוב או משהו בסגנון) או יחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאופיר
ד``ר יורם שוחט08/07/2010יתכן שהמשקפיים שלך חזקים מדי. בד"כ מופיע הקושי בקריאה אחרי גיל 40. גש לאופטומטריסט.
המצב לא ישתפר עם הגיל. אחרי גיל 40 יש קושי הולך וגובר להתמקד לקרוב. מי שלא הרכיב משקפיים יזדקק למשקפי קריאה, ומרכיבי משקפיים יזדקקו למולטיפוקאל או לשני זוגות משקפיים (רחוק וקריאה).
היתרון של קצרי ראיה הוא שבכל גיל יהיו מסוגלים לקרוא ללא משקפיים (מרחק הקריאה תלוי במספר המשקפיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אין לי קושי בקריאה ללא משקפיי
אופיר09/07/2010אני נאלץ להסיר את המשקפיים כשאני קורא ואז אין לי בעיה לקרוא.
הבנתי מתשובתך שמכיוון שאני קצר ראיה (לא מספר גדול במיוחד-2.75), לא תהיה לי בעיה
לקרוא מקרוב ללא משקפיים-האם הבנתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאופיר
ד``ר יורם שוחט10/07/2010אכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה ורידית (בקולרית) בעין.רחלי חדד07/07/2010
שלום,
אני אובחנתי כחולה בעלת חסימה ורידית בעין, ויש לי מס' שאלות:
1) מה הטיפול הסטנדרטי לטיפול בבעיה כזאת?
2) ידוע לי שניתן לטפל בעזרת זריקות אוסטין לתוך העין, שאלתי היא כמה זריקות דרושות? והאם זה עוזר והראייה באמת חוזרת?
3) טיפול נוסף ששמעתי עליו הוא טיפול בעזרת זריקות סטרואידים, שאלתי היא כנ"ל. כמה זריקות דרושות? והאם זה עוזר והראייה חוזרת? האם הבצקת חוזרת?
4) בהנחה שכל זה לא עזר, מה לעשות וכיצד לטפל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד``ר יורם שוחט08/07/2010הטיפול נקבע על ידי הממצאים בבדיקה.
באשר לזריקות - מספר ההזרקות נקבע על פי מצב העין ועל פי התגובה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי את כל הזריקות הללו
רחלי חדד08/07/2010והיה שיפור למעט זמן אך הבעיה חזרה. כיצד לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל
ד``ר יורם שוחט08/07/2010אי אפשר לענות על שאלה זו ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונות צילום ונזק לעינייםרימון07/07/2010
שלום רב
היום צילמתי משהו במכונת הצילום והיה עוד סטוטנד לידי שצילם ספר והמכסה לא היה סגור עד הסוף במכונה שלו, הבחור צילם 19 עמודים. ולמרות שניסיתי להסתובב כל פעם להסתובב כך שהאור לא יסנוור אותי יצא שהעיניים שלי הסתנוורו נורא חזק. לאחר מכן בערך שעה כאבה לי עין ימין אני נורא מפחד מהנזקים האפשריים האם ישנו מצב שראייתי נפגעה?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרימון
ד``ר יורם שוחט08/07/2010לא נראה שהראיה נפגעה, אך אם יש לך ספק גש להבדק ע"י רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת rop חשובדני07/07/2010
שלום
מה שלומך?
אם תינוק היום נולד עם rop
האם הוא יראה ראייה טובה?
מה המקרה הטוב והרע מבחינת ראייה?
בעבר יודע שתינוק שנודל עם rop לא היא טיפול ומה היום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד``ר יורם שוחט08/07/2010אנא הפנה שאלתך לפורום העוסק ברפואת עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא תשובתך הזריזה דימום\שטף דם בעייןעדי תירוש06/07/2010
שלום רב,עצמאית,משרה מלאה בעומס. אלרגית-נוטלת זילרג'י פעם ביממה,עקב גרוד בעיניים, נזלת. שטף דם מפושט בעיין שמאל בפעם הראשונה. דרכי טיפול? כמה זמן לחכות לפני שיש לגשת לרופא?זה היום השני, אין הטבה אלא מתפשט וכהה יותר. אנא תגובתך . מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/07/2010זה עובר מאליו בלי טיפול. צריך בדיקת רופא עיניים לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרופיה/פזילה סמויה/אקסוהילה05/07/2010
שלום רב
הנני רוצה להתיעץ איתך בנוגע לבעית עינים שסובלת ממנה שכשנה וחצי.
אני בת 23 ובשנה וחצי האחרונה התלונתי על כאבים בעינים
לאחר בדיקות רבות מאוד במגוון האופטימטריסטים הגעתי למישהי שאבחנה כי יש לי חוסר איזון בין שתי העינים מצב המביא לכך שעין ימין בעלת מספר מינימלי(+0.75) ושמאל (+2.50)
גם בבידקה עם מכונה רפקטומטר וגם בבדיקה עם מכשירים נוספים-למשל בלאנס בין שתי העינים הגעתי תמיד לאותם המספרים.הבעיה שאתופעות שאני מרגישה לא מעידות על המספרים הללו
דווקא לכן נבדקו עוד משפר דברים ומלבד זאת התגלה כי יש לי קושי ביכולת לכנס את העינים לפוקוס של קריאה מקרוב
אין הדבר אומר שאני לא רואה טוב,רואה מצויין בזכות ה+ והיכולת לאקומודציה הרבה בגילי.
לא התרגלתי למשקפים מכיון והתוספת של הפלוסים עשו לי עוד יותר גרוע ביכולת לכנס את העינים מקרוב
נמסר לי כדי לא להתחיל עם פריזמות כבר בגילי כדאי ללכת לכיון תרגילי העינים דבר היכול לשפר הרבה. אני עובדת בתחום האופטומטריה עוזרת לשני אופטימטריסטים,רציתי לשמוע את עצתכם בנושא התרגילים,תוך כמה זמן רואים שיפור,,אני מתחילה ללמוד בקרוב ומאוד מודאגת מהנושא מכיון שזה לא משהו שהולך ונהיה קל יותר אלא כאבים יומיומיים שלא עוזבים והרגשה של יובש(מלבד יובש בעין) כתוצאה מהמאמץ,וקושי ביוכולת של שתי העינים לראות את אותו הדבר בגלל ההבדל.
מלבד זאת בבידקה נראה כי עין ימין בכינוס בורחת מעט לצד.
אשמח לשמוע
ואם תרגילים ניתנים גם דרך הקופות חולים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/07/2010לבקש הפנייה להערכה אורטופטית מרופא עיניים בקופה אליה את שייכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Maxitrolמירון05/07/2010
שלום רב.
סבלתי מזה כשנה מיובש בעיניים (צריבה, יובש ועיפות החל משעות הצהרים ואילך).
רופא עיניים אבחן אצלי בלפריטיס ונתן לי משחת Maxitrol (פעמיים ביום).
לאחר כשלשה שבועות עם המשחה היא הועילה מאד והיובש בעיניים נעלם.
ואולם כשבועיים לאחר הפסקת השימוש במשחה היובש חוזר (בהדרגתיות מיום ליום).
התור לרופא עוד הרבה זמן..
רציתי לשאול מה דעתך - מה ניתן ללמוד מזה שהמשחה עזרה ? מה ניתן ללמוד מזה שהתופעה חוזרת ? מה צריך להיות המשך הטיפול במקרה כזה ?
תודה,
מירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/07/2010צריך טיפול ממושך של חודשים . לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלפריטסiris05/07/2010
לד"ר יורם שוחט שלום רב בעלי כבן 41 נמצא עם דלקת עפעפיים,וסבוארא דרמטיטס על העינים והעור טופל במגוון משחות,טיפות חלקם לא סייע חלקם גרם לאלרגיה. כנ"ל אנטיביוטיקה.שעשתה הטבה ארעית. האם יש טיפול מומלץ למצב? זה התחיל כדלקת עינים ויראלית שטופלה בטיפות דקסאפרין ואחר כך בדאמטצין ל 10 יום היש קשר לדלקת? האם מומלץ שימוש בחומצות שומן,מסוג אומגה 3,ומהי מטרת השימוש בקומפרסים? אייריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיריס
ד``ר יורם שוחט06/07/2010העלית את השאלה פעמים רבות בפורומים שונים.
לאור העובדה שבעלך נבדק על ידי רופאים שונים, כולל במרפאת חוץ של בית חולים, ולא נמצא מענה לבעיות, אין זה סביר שאפשר יהיה לפתור את הבעיה במסגרת פורום ללא בדיקה יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהול.......אהובה04/07/2010
היום רופא עיניים שם לי טיפות להרחבת אישונים ואמר שאני אראה מטושטש בין שעתיים לשלוש וכבר חלפו 5 שעות ואני מאוד מודאגת ידוע לי שיש לי צילינדר
אנא תשובתך דחוף --- תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהובה
ד``ר יורם שוחט05/07/2010לפעמים ההשפעה נמשכת יותר זמן. אין כל קשר לצילינדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרופיה סמויהצליל04/07/2010
שלום,
אני בת 24 ולפני כשנה הלכתי לבדיקת ראיה אצל האופטמטריסט, בשביל התאמת משקפיים חדשים.
כבר מגיל 14 היו לי משקפיים אך לקריאה בלבד.
בשנה האחרונה הרגשתי שבפעילויות כמו נהיגה, קריאה מהלוח, טלויזיה וספרים אני מאוד מאמצת את העיניים. לאחר בדיקה מעמיקה הוא החליט כי יש לי היפרופיה סמויה וטען כי יש לי בעיה בשרירי העיניים שצריך לטפל בה בעזרת מספר גבוה. רופא העיניים אישר את האבחנה אך משניהם לא הצלחתי להבין בדיוק מה זה בדיוק היפרופיה סמויה והאם זה קשור לבעיה בשרירי העיניים. אשמח לקבל הסבר...
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצליל
ד``ר יורם שוחט05/07/2010היפראופיה פרושה רוחק ראיה.
ברוחק ראיה יש אפשרות לראות היטב גם ללא משקפיים, כתוצאה מהתכווצות השריר הפנימי בעין האחראי על המיקוד. זו פעולה בלתי רצונית. עם הגיל יכולת ההשפעה של השריר על המיקוד נחלשת ומכאן תחושת המאמץ. התכווצות אותו שריר יכולה לגרום גם לפזילה.
הביטוי "סמויה" מציין שאת יכולה עדיין לראות היטב גם ללא משקפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)