מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח לאסק - הצטלקותאור18/07/2010
בן זוגי עבר לפני 6 ימים ניתוח בשיטל LASK, במכון עיניים, הוציאו לו את העדשה יום אחד לפני התאריך כי היו לו כאבים חזקים, יום למחרת הלכנו שוב לרופא כי הוא הרגיש גוף זר בעין בצד שמאל והרופא אמר שיש הצטלקות בקרנית אבל לא התרגש מזה ולא נתן טיפול שונה.
אני ממש בלחץ שזה מסוכן?
מה זה אומר הצטלקות?
הוא רואה מאוד מטושטש ובמיוחד בעין עם ההצטלקות?
מה עושים ומתי במצב כזה חוזרים לשגרה? כרגע אינו יכול לעבוד ולקרוא ?
אשמח לתשובות דחוף תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר יורם שוחט18/07/2010בשלב כל כך מוקדם אין הצטלקות. בשלב זה פני הקרנית עדיין מחוספסים, וזו הסיבה לתחושה ולטשטוש הראיה. מדובר בתופעה נורמלית בשלב הזה של תהליך הריפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דםאורית17/07/2010
שלום רב!
היום בשבת הרגשתי דקירות בעין לאחר זמן מה נגשתי למראה והבחנתי בשטף דם אדום בצד העין.
מהי הסיבה לתופעה? אני סובלת מסוכר גבוהה. האם יש קשר?
מהו הטיפול הנדרש לכך?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר יורם שוחט17/07/2010שטף דם בלובן העין הוא תופעה נפוצה. ברוב המקרים הסיבה לא ידועה. אין קשר לסכרת. הדמום אמור להספג ללא טיפול תוך מספר ימים.
במקרה של ספק פני לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שחור מרצד בעין ימיןמאיר17/07/2010
שלום
מידי פעם כשאני מתעורר, אני רואה כתם שחור קטנטן מרצד בעין ימין,מצד לצד ואחכ מפסיק ואני רואה כרגיל, אני מרכיב משקפיים מולטי פוקל, עשיתי בדיקת עיניים לפני מספר חודשים בעקבות דלקת קלה, לדברי הרופא העיניים בסדר גמור - לא התלוננתי אז על הכתם, הוא לא הופיע
תודה ושבוע טוב
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני
ד``ר יורם שוחט17/07/2010קרוב לודאי מדובר בעכירות קטנה בזגוגית העין (הג'ל שבתוך העין).
מומלץ להבדק (בדיקה עם הרחבת אישונים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת ריסיםגלית16/07/2010
היי, בשנה האחרונה אני סובלת מנשירת ריסים מוגברת, כלומר נושרת קבוצה גדולה של ריסים
והיא נכנסת לתוך העין. זה כבר קרה לי מספר רב של פעמים שהציק לי משהו בתוך העין וזו הייתה קבוצה גדולה של ריסים. בזמן האחרון אני מרגישה שזה אף מתגבר ונושרים הרבה מאוד ריסים.
כיצד לטפל בבעיה הזו? מה עליי לבדוק? האם יכול להיות שחסרים לי ויטמינים כלשהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד``ר יורם שוחט16/07/2010יתכן מאד שמדובר בדלקת עפעפיים. פני לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערפל בשני גווניםlili15/07/2010
אני בת 54
מזה שנה אני סובלת מסנוור רצוף בשתי העניים
ומזה חודשיים אני רואה בעין ימין את הכל במעורפל כשבמרכז העין בקו אנכי אני רואה ענן אנכי אפור יותר , עד כדי כך שלפעמים מוחק את אזור הראיה בקו האנכי שלו ורק מהצדדים ניתן לזהות את הכתוב
נבדקתי ע"י רופא לפני שנה - אבחן בעין שמאל התחלה של קטרקט היקפי
נבדקתי לפני שבועיים - הרופא לא מצא סיבה או הסבר להפרעה שלי בעין ימין והוסיף שבעין שמאל התחלה של קטרקת הקפי (עין שאני רואה בה טוב יותר מימין המעורפלת )
האם מוכרת לך התופעה ?
מהי התופעה?
ומי המומחה בעניין שאליו אני יכולה לפנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
ד``ר יורם שוחט16/07/2010אם הרופא לא מצא סיבה להפרעה שאת חשה בעין ימין יש צורך בבדיקות נוספות.
סוגים מסוימים של קטרקט לא מתגלים בבדיקה "רגילה", אך בטכניקות בדיקה אחרות (הכל במכשיר הבדיקה הרגיל שבו משתמש הרופא) הם מתגלים.
עכירות בזגוגית העין (הג'ל שבגלגל העין) יכולה גם היא להסתיר במרכז.
חשוב לוודא אם יש בעיה ברשתית, שיכולה לגרום לערפול מרכזי.
מכיוון שלא קיבלת תשובה מהרופא שאצלו נבדקת, יש לדעתי מקום לחזור אליו ולבקש בדיקה חוזרת, או לשקול פנייה לרופא אחר לדעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםסיגל15/07/2010
שלום יש כאבים בעיניים כאשר אני רואה טלויזיה או שאני קוראת ולפעמים יש לי סחרחורת אמיתית האים אני צריכה משקפיים? והאים הסחרחורת מהעיניים.
תודה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
ד``ר יורם שוחט16/07/2010אי אפשר לענות ללא בדיקה. ייתכן שאת זקוקה למשקפיים, ייתכן שיש הפרעה במיקוד. ייתכן שהתופעה לא קשורה לעיניים. פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא14/07/2010
שלום רב,
לפני כמה ימים ראיתי אצלי נקודה לבנה בחלק הפנימי של העפעף התחתון.
יש לי תור לרופא עיניים בעוד כמה ימים.
אני מאוד לחוצה שזה לא יהיה איזה גידול.
מה זה יכול להיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-א
ד``ר יורם שוחט16/07/2010קרוב לודאי מדובר בבלוטת חלב.
כדי לענות במדויק יש צורך בבדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופה Patanolעופר14/07/2010
שלום, אני מטופל כשלושה שבעות בפטנול בגלל שיש לי איזה אלרגיה בעין.
מדובר בPatanol - olopatadine 0.1%
היום שמתי את הטיפות ועל זה שמתי משקפת כמו של הבריכה בבוקר.
שמתי אותה מיד אחרי ששמתי את הטיפות וכנראה שכאילו איזה גז נלכד או משהו
ככה אחרי ששמתי אותם ופשוט התחיל ממש לשרוף לי בעיניים אחרי ששמתי את המשקפת
ואחרי זה איזה כמה דקות ראיתי די מטושטש אבל סך הכל עכשיו שעברה שעה אני מרגיש יחסית בסדר
השאלה היא מה קרה פה בדיוק והאם יכול להגרם נזק מדבר כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודי
ד``ר יורם שוחט16/07/2010התופעה לא מוכרת לי.
באופן כללי, אם מדובר בארוע חד פעמי של צריבה וטשטוש, שנמשך מספר דקות, לא סביר שנגרם נזק. בכל מקרה, אם יש ספק פנה לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטוקונוס - Cros linkingדלית14/07/2010
שלום,
בגיל 28 גילו אצלי את מחלת הקורטוקונוס וניתן לומר שבשש שנים האחרונות מאז גילו המחלה הוא יציב. אתמול רופאת העיניים שלי סיפרה לי כי קיים טיפול שנקרא Cross linking אבל לפי מה שקראתי עד עכשיו הטיפול הזה יעיל עבור קורטוקונוס לא יציב.
האם הטפול טוב גם לקורטוקונוס יציב?
במידה וכן, מה בדיוק קורא עקב הטיפול? הצילינדר קטן/ המספר קטן....??
בתודה מראש
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ14/07/2010אני מבצע את הטיפולים האלה. מטרתם לייצב את הקרנית ולמנוע המשך הדרדרות. התוצאות טובות. מוזמנת להתקשר 0544964170
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעיןאני13/07/2010
שלום, אני מרכיבה עדשות מגע רק בעין אחת, ולפעמים קורה לי ולאחרונה זה קרה לעיתים קרובות שמתחיל לי כאב בעין שבה אני מרכיבה את העדשה, העין לא אדומה ולא שורפת אלא פשוט כואבת וגם אחרי שאני מוציאה את העדשה זה לא עוזר, ולוקח בערך שעתיים עד שזה נרגע לי לגמרי.
האם יכול להיות שהעדשות לא מתאימות? מה עוד יכולים להיות הגורמים לתופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ14/07/2010ייתכן ובעייה של אי סבילות העין לעדשות כדאי בדיקת עיניים. תשקלי ניתוח לייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדשה לא חוזרת לגודלה הנורמלידב12/07/2010
עשו לי אתמול בדיקה חוזרת של האישון בעיין ימין יש לי הפרדות רשתית
עברו מאז 16 שעות ועדיין האישון לא חזר לגודלו המקורי
האם עלי לדאוג? האם יכול להיות מצב שהאישון נתקע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ13/07/2010החזרה לגודל נורמלי יכולה לקחת לעיתים גם 24 ו36 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטקונוסחני11/07/2010
שלום רב!
אני בת 28. אצלי גילו קרטקונוס בשני עיינים לפני 8 שנים (לפני כן לא הרכבתי משקפיים). מאז חלה הידרדרות משמעותית בראיה. נכון להיום אני בקושי רב רואה עם עין ימנית והמצב קצת יותר טוב בעין שמאלית, נעזרת במשקפיים. לצערי לא יכולה להרכיב עדשות אצלי נמצאה אי סבילות לעדשות מגע עקב יובש חזק בעינים.
התחושה שלי שכל הזמן חלה הידרדרות(חששה זו מאושרת ע"י אופטימיטריסת שרואה גם הידרדרות כל ביקור שאני מגיע אליו), בעבודה אני מבלה שעות רבות מול המחשב וזה מאוד מעייף לי את העיינים.
הגעתי למצב שאינני מצליחה לקרוא ספר כי אני לא רואה אותיות בבירור.
1 . האם יש איזשהו פיתרון ואיך אוכל לימנוע הידרדרות?
2. אני כרגע בהריון בחודש שישי. כיצד ישפיע הריון ולידה על הראיה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחני
ד``ר יורם שוחט12/07/2010קיים טיפול בשם crosslinking שנועד לעצור הדרדרות של מצב הקרנית במקרים של קרטוקונוס. הטיפול מבוצע כבר מספר שנים והוכחה יעילותו בעצירת הדרדרות.
הטיפול נעשה במכונים שעוסקים בהסרת משקפיים בלייזר.
לגבי ההריון - בהחלט עלולה להגרם הדרדרות נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ13/07/2010את יכולה לפנות אליי בקשר לטיפול של צילוב 0544964170
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי מסך מחשב LG L1953HRslima10/07/2010
זה LCD 19 אינץ' רגיל (לא רחב)
לאחר ישיבה עליו של רבע שעה, העיניים עייפות, ויש כבר סחרחורות.
יכול להיות שהמסך הורס את העיניים?
כעיקרון מסך מחשב LCD יכול להרוס את העיניים?
כדאי להתנזר ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסלימה
ד``ר יורם שוחט10/07/2010צג מחשב לא יכול "להרוס עיניים".
יתכנו סיבות שונות להתעייפות המהירה. פני לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השהייה בראייהשרה10/07/2010
עברתי ניתוח קטרקט בשתי העיניים ובעין הימנית עברתי ניתוח קטרקט משני.
הבעיה היתה ועדיין קיימת, שכאשר אני מסתכלת על חפץ מסוים, לוקח זמן עד שאני "מפרשת" את מה שאני רואה.
מצב זה מאד מפריע בזמן נהיגה ובכל התנהלות מחוץ לבית. הבעיה קשה במיוחד כאשר חלים שינויים מהירים בסביבה אותה אני רואה.
הזמן שעובר עד שאני רואה גם הוא מהווה בעיה, למשל שמרתי על נכדי ליד בריכה והוא נפל לבריכה. את הנפילה שלו לא ראיתי אף על פי שלא הסרתי מבטי ממנו. תופעה זו קרתה מספר פעמים. דוגמא נוספת היא שכשאני מחפשת משהו אני לא רואה את הדבר למרות שאני עוברת עם המבט על מקום המצאו.
אני בת 64 , תופעה זו קיימת כחמש שנים ולכל הרופאים שפניתי לא היה מענה.
אודה לכם על עזרתכם,
שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד``ר יורם שוחט10/07/2010מציע לפנות לנוירו-אופטלמולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בראייהליאן .ג10/07/2010
שלום ברצוני להתייעץ איתכם.
הנני בת 14 וסובלת מבעיה בעיניים.
איך שמחשיך אני מתחילה לראות לא טוב ומתחילה לראות מטושטש.
במהלך היום צפייה בטלוויזיה מלווה בקושי בעין שמאל צריכה לעצום את העין כדי שהראות תשתפר.וישבה ממרחק לא באה בחשבון אז צריכה לשבת קרוב.
לפני שנתיים היה לי דלקת רגילה בעיניים ואחרי טיפול רגיל של משחות עבר ומאז אני מרגישה שהראות התחילה לרדת,מרגישה בשינוי מאז אבל אומנם לא יודעת אם יש קשר.
אחרי קשיים בחיי היומיום ביקשתי מההורים בדיקה ..הופניתי לרופא עיניים שאמר שיש לי שריטות בעדשת העין.ובזה זה הסתיים ולא קיבלתי פתרון או הפנייה.
שאלתי היא האם אני צריכה לעבור בדיקה עיניים רגילה להרכבת משקפיים או טיפול אחר?
אציין שאני משתפת את ההורים אך לא מקבלת משוב רציני מהם ואינם נותנים לזה משקל .
אני אישית בכלל לא מנגדת להרכיב משקפיים.
אני מפחדת שזה יוביל להתדרדרות בראייה או לעיוורון לילי.
האם זה בעיית ראייה רגילה? ואני בבהלה מיותרת מזה.
אני אודה מאוד אם תוכלו לכוון אותי מה בעייתי ואיך ניתן לטפל.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאן
ד``ר יורם שוחט10/07/2010העובדה שאת צריכה להתקרב לטלביזיה מעידה קרוב לודאי על צורך במשקפיים. זה יכול להסביר גם את הקושי בראיה בחושך. יתכן גם שיש הפרעה במיקוד.
גשי לרופא עיניים לבדיקה, וספרי לו בדיוק מה מפריע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)