מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התדרדרות בראייהדניאלה28/08/2010
שלום רב,
אני בת 30 עם משקפיים מגיל 12.
התחלתי עם מספרים של 1.5- ו2- בלי צילנדרים. כשנולדתי הייתה לי פזילה בעין אחת שכוסתה ברטייה והיום בעין ימין אין לי מיקוד בשדה הראייה כך שרק איתה לבד אני מתקשה לראות ועושה את מרב המאמצים עם עין שמאל.
ילדתי לפני כעשרה חודשים ואז התחלתי לסבול מכאבי ראש.
הלכתי לבדיקת ראייה והסתבר שבעין העצלה המספר גדל מ3- ל3.5- אבל בעין הטובה גדל מ3.5- ל5.25- וגם הצילנדרים בעין גדלו.
ממה זה יכול להיגרם?
אני ממש מודאגת.
יש לי תור פרטי לרופא מומחה עוד /שבועיים אבל אני ממש חרדה.
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/08/2010שינויים במספר שכיחים לאחר לידה משינויים הורמונליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ליזרויולה27/08/2010
שלום ד"ר בקרוב עלי לעבור בדיקת ליזר יאג , מהי בדיקה זו? כמה זמן ההחלמה . והאם קיים סיכון בטיפול הזה . בברכה ויולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/08/2010זה טיפול לקטרקט משני לוקח הטיפול מספר דקות. סיכונים עליית לחץ תוך עיני והיפרדות רשתית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרוזןסיני27/08/2010
שלום רב,
ממה נובע השם של דרוזן רך לעומת דרוזן קשה? האם המרכיבים של דרוזן רך הם אכן רכים לעומת מרכיביו של דרוזן קשה? אומנם ישנו מידע על ההבדלים בצורה ובגודל, אך לא על מהות השם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/08/2010הדרוזנים שונים לגמרי במבנה בהרכב אך תוצאתם זהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לעדשותשני27/08/2010
שלום,
אני עברתי ניתוח בעין ויש לי דלקת..
השאלה שלי היא ככה אחרי כמה זמן אני יוכל לחזור לעדשות? כמובן שרק אחרי שהדלקת תפסיק
והשאלה השנייה מה הסיכויי שאני יפתח רגישות לעדשות?
לפני הניתוח הייתי מרכיבה עדשות במשך 4 שנים.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/08/2010שבועיים אחרי דלקת אפשר לחזור לעדשות מגע. לא ניתן להעריך ללא בדיקה סיכויי רגישות לעדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינגוואקולהקרן26/08/2010
שלום,
הרופא אבחן שיש לי באחת העיניים פינגוואקולה ואני מבינה שזה יישאר. הוא נתן לי מרשם לשבועיים לוולטרן אופטה - לאחר קריאה באינטרנט לא כ"כ הצלחתי להבין איך ולמה זה יעזור, אשמח אם תבהירו לי נקודה זו.
בנוסף, עוד קראתי באינטרנט שזה קורה יותר באיזורים חמים ויבשים - אזי שאלתי היא האם יש והאם מומלץ להשתמש בטיפות עיניים שרק מחדירות לחות לעין? אם כן, מה מומלץ?
המון תודה וסליחה על כל השאלות,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/08/2010וולטרן יכול להקל זמנית דלקת לחמיות לא דמשנה כלום מבחינת הפינגוקולה. מים חמים מקלים תחושות יובש לא משנים מצב אנטומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש מוזר בעיןענבר26/08/2010
יש לי מן טשטוש..יש לי משקפיים ובהתחלה זה היה נקודה שחורה בצד של העין וחשבתי שזה לכלוך על עדשת המשקפיים ואז גיליתי שזה גם כשאני מורידה את המשקפיים.. אחרי כמה זמן זה התחיל ליהיות כמו ערפל מסביב לעין... כמו לראות דרך זכוכית שבורה.
מה זה יכול ליהיות? תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/08/2010צריך בדיקת עיניים בהקדם ייתכן שינויים בנוזל זגוגית תוך עיני וברשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון רשתיתסיני26/08/2010
שלום לרופאים,
1.האם יש הפרדה בין מצב של דימום לבין מצב של דליפה של נוזל (Exudate) בשלב הרטוב של ניוון רשתית. האם הכרחי שבמצב שיש דימום מכלי-הדם יהיה גם דליפה של נוזל ולהיפך? או שיש מצב שנראה בבדיקת עיניים רק את אחד מהם?
2. כיצד נוצרת הבצקת בניוון של הרשתית?
תודה
סיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/08/2010ייתכן בנוסף לנוזלים גם דימום לא חייב להיות הפרדה. לרוב אין דימום.
הבצקת מדלף מתאים פגוים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיה קצר.אמיר26/08/2010
אני בן 23 ואחרונה נתקלתי בבעיה די מציקה בעין ימין.. אני מרגיש מין טשטוש ראיה קל שבא לי פתאום.. ורק לאחר מצמוץ או הזזת העין היא עוברת לי. זה קורה בין 3-4 פעמים ביום לרוב כשאני מתעורר חשוב לי לציין שאני מגרד את העין כמה פעמים ביום בעיקר כשאני קם משניה.. סוג של אלרגיה כזאת. התופעה הזאת חדשה לי והיא ממש לא נעימה.. רציתי לדעת מה זה יכול להיות האם זה סימן לבעיה מסוימת. או שמה זה בסדר כי זה עדיין לא חמור כל כך. או שזה נובע מהגירוד?(מה שלא נראה לי). תודה אמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/08/2010מדובר בבעיית יובש בעיניים אן דלקת לחמיות אלרגית וירלית או שילוב . צריך בדיקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לעדשות מגעענת25/08/2010
שלום,
אני בת 26 עם קוצר ראייה גבוה מלידה (-16 בשתי העיניים). מגיל 12 אני מרכיבה עדשות מגע ומעולם לא היו לי בעיות. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח חיגור עקב הפרדות רשתית בעין ימין. כתוצאה מכך הפסקתי שימוש עם עדשות מגע וחזרתי להשתמש בהן באופן מועט ולא רציף לפני כחודשיים. שמתי לב שלאחר כל הרכבה של עדשות מגע מופיעות לי הפרשות בשתי העיניים (גם בעין הלא מנותחת). בבדיקה אצל רופא עיניים נאמר לי שיש תגובה אלרגית מסויימת ומומלץ לעבור טיפול עם טיפות סטרואידים 3 פעמים ביום במשך כשבועיים ולאחר מכן לראות אם הרגישות חוזרת.
שאלתי היא-האם ידוע על עוד טיפול שניתן לעשות מלבד סטרואידים? האם ידועה הסיבה לרגישות הפתאומית לעדשות? אני מרכיבה אותן רוב חיי. מדובר בעדשות קבועות אשר אני מחליפה אחת לשנה. חשוב לציין שבתקופה האחרונה אני מרכיבה אותן בערך 3 פעמים בשבוע למספר שעות בודדות ועדיין מופיעה רגישות ביום למחרת. שאלה נוספת ואחרונה- האם מצב זה עלול להחמיר עד כדי כך שלא אוכל להשתמש בעדשות מגע יותר? בקוצר ראייה כמו שלי זה מאוד קריטי....
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד``ר יורם שוחט25/08/2010קשה לענות ללא בדיקה, אך יתכן שיש יובש בעיניים שעלול לנרום לאי סבילות לעדשות. במקרה כזה הזלפת טיפות להרטבה (תחליפי דמעות) עשויה לעזור. יש גם אפשרות לנסות להחליף את סוג עדשות המגע או התמיסות. יש לשקול גם אפשרות להרכיב עדשות מגע קשות - אחרי תקופת ההסתגלות הן נסבלות במקרים רבים טוב יותר מאשר עדשות רכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעין.תהילה24/08/2010
ברצוני לדעת בבקשה, תוך כמה זמן בערך, הדימום שנגרם בעין בעקבות כלי דם,אצל חולה סכרת ,אמור לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתהילה
ד``ר יורם שוחט25/08/2010משך הזמן שונה מאד מאדם לאדם ולא ניתן לחזות אותו מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילההילה24/08/2010
אני בת 20 ומעולם לא הרכבתי משקפיים או עדשות מגע (בכלל לפני כשלוש שנים עשיתי בדיקת ראיה ונאמר לי שראייתי תקינה ואני לא צריכה משקפיים...) כבר יותר משנה שראייתי התחילה להיטשטש בעיקר בלילה ולאחר בדיקה התגלתה אצלי ,לצערי, מחלת הקרטוקונוס, נשלחתי ע"י רופאת העיניים לבדיקת התאמה לעדשות מגע מתאימות ואיני יודעת לאן ללכת, אשמח אם תוכלו לתת לי רשימה של מקומות המומחים במחלה זו באזור באר שבע בהם ניתן לעשות הבדיקה ולרכוש העדשות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד``ר יורם שוחט25/08/2010אני לא מכיר בבאר שבע. רופא העיניים שלך או קופת החולים שלך בודאי יוכלו לכון אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנה - דמעות רק מעין אחתטלי24/08/2010
שלום,
השבוע ראינו לראשונה שלקטנטונת שלנו יוצאות דמעות כשהיא בורה - אבל רק מעין אחת.
האם זה תקין, או שעלול להעיד על בעיה בשק הדמעות בעין הלא דומעת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד``ר יורם שוחט25/08/2010אנא הפני השאלה לפורום העוסק בבעיות עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל ד"ר דומניץ מטפל גם בילדים.
טלי25/08/2010האם אתה לא יודע לענות לי?
לא משנה, אני אמתין לתשובתו של ד"ר דומניץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/08/2010צריך בדיקה ייתכן בעייה בניקוז דמעות או בבלוטת דמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלילה וראייהויטל23/08/2010
האם יש בעייה לצלול כשיש קוצר ראייה עם מספר גבוה (למשל מינוס 6)? ראיתי שבשאלון הצהרת בריאות לפני צלילה שואלים על זה.
כמו כן, האם יש בעייה לצלול אם יש לחץ תוך עיני גבוה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ24/08/2010אפשר לצלול עם לחץ תוך עיני גבוה ועם כל קוצר ראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה במחשב זמן רבעומר23/08/2010
שלום,
אני סובל מתופעה של יובש בעיניים וצריבה אחרי ישיבה של זמן ממושך מול המחשב....
האמנם, כשאני גולש במחשב באינטנט או כותב מסמכים לא קורה לי כלום ואני יכול להשאר ימים ככה ולא תיהיה לי בעיה אבל כשאני מתחיל לשחק משחקים במחשב ולשבת שעות אז העיניים שלי מתחילות לצרוב להתייבש ואף לדמוע...
איני מרכבים משקפיים בכלל ואף פעם לא הרכבתי
רציתי לדעת אם יש פתרון לעניין הזה חוץ מהדברים המומלצים של צורת ישיבה מרחק מסך וכ'ו כי על הדברים האלו אני שומר ומקפיד
אני שמעתי שיש משקפיים עם סוג של עדשות מיוחדות האם הן עושות את העבודה?
מה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה או למגר אותה?
תודה,
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב אני בן 18
עומר23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה ברגישות לאורג'ו23/08/2010
שלום,
מזה כחודש עיניי שורפות, יבשות, ובלשון הרופא - מגורות. לפני 3 שבועות נרשמו לי טיפות לטיפול בדלקת, אך הן לא הועילו לסימפטומים. בנוסף, עכשיו אני חש פגיעה ברגישות לאור - לדוגמא, אני יכול להביט ישירות במנורה מבלי להסתנוור, מעשה שבעבר היה מסנוור אותי מיד, ובכלל יש לי הרגשה שהכל נראה חשוך יותר. כמו כן אני לא דומע כמעט בכלל אם נניח אני משאיר את העיניים פקוחות ללא מצמוץ, או עושה כל פעולה שמעודדת דמע (כגון חיתוך בצל או הקשבה לחדשות...)
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה מראש
ג'ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג'ו
ד``ר יורם שוחט23/08/2010אי אפשר לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)