מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע ללילה , Ortho-Kש15/05/2008
שלום,
אשמח לשמוע דעתך על עדשות המגע אשר מרכיבים בלילה ומורידים בבוקר ולמעשה משנים את קימור הקרנית. יתרונות חסרונות. האם הסיכון בשימוש עדשות אלו רב יותר מעדשות רגילות.
תודה אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
ד``ר יורם שוחט15/05/2008האפקט של עדשות מגע אלה על קימור הקרנית נמשך בערך יום אחד. עדשת המגע "לוחצת" על הקרנית במשך הלילה ובכך משנה את קימור הקרנית, אך לאחר זמן מסוים שבה הקרנית לקימור הרגיל. לכן יש להרכיב העדשות כל לילה. גם טיפול בלייזר משנה את קימור הקרנית,אך גם האפקט נשמר.
יש דיווחים על עלייה בשכיחות מקרי זיהום בעקבות הרכבת עדשות מגע אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ש16/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מחפש רופא מומחה לקטרקט.רוני15/05/2008
מדובר בקרוב משפחה שאין לו ביטוח רפואי ווצריך כנראה לעבור ניתוח קטרקט באופן פרטי. אני מחפש עבורו רופא מומחה וותיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד``ר יורם שוחט15/05/2008ישנם הרבה מנתחי קטרקט מצוינים. הפורום אינו המקום להמליץ על רופאים מסוימים, אך תוכל לברר בקלות דרך קופת החולים שלך, רופא המשפחה או רופא העיניים שלך על מי הם ממליצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי אור בעין הימניתשי14/05/2008
שלום רב!
בתקופה האחרונה (לערך מספר חודשים)החלה אצלי תופעה מוזרה מידי פעם פתאום עובר לי בעין הימנית לחצי שניה הבזק של אור ונעלם..
משהו כמו מעין פס כזה של אור -אני רואה את זה למשל שאני עובדת על מחשב ופתאום זה חולף בצד העין הימנית..
בהתחלה זה היה פעם בשבוע אם בכלל ורק בשעות הערב ,
כעת בשבוע האחרון זה התחיל להיות יומיומי ובשעות הצהריים.
אני מרכיבה לעיתים משקפיים מספר נמוך רבע ו3/4.. ורק לצורך קריאה מרחוק ונהיגה..
שאלתי היא במה מדובר? נתקלתם בתופעות מסוג אלו? האם הדבר מסוכן ומה עלי לעשות..
תודה רבה,
שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד``ר יורם שוחט15/05/2008דרושה בדיקה ע"י רופא עיניים. קרוב לודאי שלא מדובר במשהו מסוכן, אך רק בדיקת עיניים יסודית תוכל לקבוע את הסיבה לתופעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבזקי אור בעין הימנית
שי22/05/2008שלום ד"ר!
היום ביצעתי בדיקה אצל רופא העיניים (עם טיפות X2)+בדיקה עם עדשה.
הרופא אמר שהוא לא רואה קרע ברשתית אולם עלי לבוא לביקורת בעוד שבועיים..
בנוסף ,הפנה אותי לנוירולוג ולרופא משפחה למעקב(אני סובלת ממיגרנות) אולם הדגשתי בפניו שהבזקי האור לא באים לי עם התקף מיגרנה ולכן אינני חושבת שיש קשר..
ממה שקראתי על קרע ברשתית אני מבינה שחובה לעבור ניתוח...
האם הניתוח מיידי? מהו משך ההחלמה? והאם אכן נראה בעיניך שמדובר בקרע ברשתית.
דבר נוסף אני עובדת הרבה עם מחשב האם עלי להפסיק במידה ואכן ישנו קרע???
תודה רבה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
ד``ר יורם שוחט23/05/20081. לפי קביעת הרופא אין לך קרע ברשתית! הסכוי שיהיה קרע הוא מינימלי.
2. גם כשיש קרע ברשתית הטפול בד"כ בלייזר ולא בניתוח.
3. אין כל קשר לעבודה עם מחשב! תמשיכי לחיות ולעבוד כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד'ר הרגעת אותי מאוד!!!
שי23/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עינייםדינה13/05/2008
שלום רב
קראתי כי את הדקסהמיצין מקובל לתת לאחר ניתוח קטרקט אך לא כשיש קטרקט מתקדם
בעין.ובכן לאימי בעין השניה שעדיין לא נותחה ישנו קטרקט כפי הנראה מתקדם היות ולפני מספר שנים היא קראה בעזרת משקפיים ואילו בבדיקה לפני ניתוח הקטרקט בעין זו שעדיין
לא נותחה לא הצליחה לקרוא ללא זכוכית מגדלת,אך לעומת זאת הראיה שלה למרחק עמדה על 80% (בעין שנותחה התקשתה לראות גם ממרחק וכיום רואה מצוין לאחר ניתוח הקטרקט)כ"כ בעין זו שלא נותחה היא סובלת שנים רבות מדי פעם מדלקות עקב סתימה של צינורית הדמע,עקב כך הרופא המנתח במעמד ניתוח הקטרקט עשה שטיפה לעין השניה הלא מנותחת שכאמור סובלת גם מקטרקט.
חודש לאחר הניתוח רופא שבדק אותה(לא המנתח)אמר כי אמנם אין לה זיהום אך קימת
עדיין רגישות,אי לכך נתן לה טיפול כדלקמן:בשתי העיניים המנותחת והלא מנותחת
דקסהמיצין 3 פעמים ביום ב-5 ימים,שבוע לאחר מכן פעמיים ביום ושבוע נוסף פעם ביום.
ובנוסף בעין המנותחת עליה להמשיך בוולטרן אופטה לפי המינון הנ"ל המפורט בדסהמיצין.
פתיח ארוך זה מנותב לשאלות הבאות:1.הרופא נתן לאימי בעין הלא מנותחת והסובלת מקטרקט דקסהמיצין למרות שקראתי באינטרנט ובעלון התרופה כי בעין שסובלת מקטרקט
אין לתת דקסהמיצין.האם עליה להפסיק תרופה זו?ובמה מתבטא הנזק בשימוש בתרופה זו לבעלי קטרקט שלא נותחו עדיין?
2.האם הטיפול הנוסף של 19 יום בעין המנותחת בדקסהמיצין ובוולטרן אופטה בנוסף לטיפול
של חודש ימים לאחר הניתוח בהם השתמשה גם בטיפות אלה לא יכול להביא לנזק?שכן מצב העיניים כעת טוב ללא מוגלה וללא אדמומית למעט הצבע שמעט השתנה מלבן לאפרורי
(אימי טוענת כי לאחר הזלפת הטיפות העין מעט אדומה)
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד``ר יורם שוחט13/05/2008אין כל איסור לתת דקסמיצין כשיש קטרקט!
נטילת דקסמיצין לתקופה ממושכת וללא פיקוח של רופא עיניים עלולה לגרום להתפתחות קטרקט אצל אדם שלא סבל קודם לכן מקטרקט. כאן מדובר בטיפול לתקופה קצרה ומוגדרת ולפי הוראות הרופא.
אין כל נזק בטיפול הנוסף שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותחנה גולדברג12/05/2008
צבע עיניי בהיר. רוב היום הן אדומות. לא מהיום ולא מאתמול. סיבות? גילי 65. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה
ד``ר יורם שוחט15/05/2008קיימות סיבות רבות לאודם בעיניים ואי אפשר לענות על שאלתך ללא בדיקה. לאור גילך יש סבירות שמדובר ביובש, אך כאמור דרושה בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורהיקי11/05/2008
שלום רב
אני בת 66.
לאחרונה הופיעה תופעה משונה: במבטי הופיעה נקודה שחורה אשר חולפת מצד לצד.
מה פשר התופעה? ומה ניתן לעשות?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקי
ד``ר יורם שוחט12/05/2008זו תופעה נפוצה מאד ומקורה בג'ל שבתוך גלגל העין (הזגוגית).
ברוב המכריע של המקרים אין לתופעה שום השלכות, אך מכיוון שלעתים התופעה עלולה להיות ביטוי לקרע ברשתית או בעיה אחרת עלייך לפנות לבדיקה ע"י רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולטרן אופטהאורן11/05/2008
דוקטור שלום,
יש לי כתם אדום בעין כבר בערך שנה אם לא יותר.
פניתי לרופא שיבדוק את העניין, הוא עשה לי בדיקת ראייה והראייה הייתה מצוינת.
הוא גם בדק אותי עם מכשיר מיוחד אחרי ששם לי טיפות מיוחדות להרחבת האישונים.
בסוף הבדיקה, הוא אמר לי להשתמש בטיפות "וולטרן אופטה" 4 פעמים ביום במשך חודשיים ואז לגשת אליו לבדיקה נוספת.
עיינתי בעלון שנמצא בתוך האריזה וכתוב כך:
"בעל פעילות אנטי-דלקתיות,לטיפול בדלקות עיניים לאחר ניתוח קטרקט.
להקלת כאב ואי נוחות בעין המלווים בפגם באפיתל של הקרנית לאחר ניתוח לייזר או חבלה מקרית בעין."
אני חייב לציין שהכתם הזה הוא לא דלקת ולא עברתי שום ניתוח, מה גם שהכתם עצמו לא מציק לי.
הטיפות עצמן גורמות לי לכאב בעין.
זה נשמע לך הגיוני שאני אשתמש בטיפות חודשיים אפילו אם זה לא עוזר? כי בינתיים אני לא רואה שום שיפור(עברו כבר חמישה ימים מאז שהתחלתי להשתמש בטיפות).
אם הטיפות לא חיוניות, זה לא יפגע לי בראיה או בעין עצמה?
דוקטור, אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
תודה מראש,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן
ד``ר יורם שוחט12/05/20081. חמישה ימים זה לא הרבה זמן.
2. אין סכנה שהטיפות יפגעו בעין, אך אם העין מאדימה, כואבת וכו' עליך לגשת לרופא העיניים לבדיקה, או לדווח לו על התופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכמה זמן לנסות?
אורן12/05/2008במידה והתרופה לא עוזרת, לכמה זמן להמשיך את הטיפול בה בתור ניסיון?
תודה מראש,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורן
ד``ר יורם שוחט12/05/2008מכיוון שאיני יודע מהי בדיוק הבעיה שאותה איבחן הרופא אין באפשרותי לתת תשובה מדויקת, אבל 2-3 שבועות נשמע סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנג'יאלון11/05/2008
אני רוצה לעשות בנג'י מ50 מטר בסופרלנד רציתי לשאול לי הרשתית פגוע האם זה עלול לעשות נזק כל שהו לעיין?
תודה רבה אשמח אם תענו לי אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלון
ד``ר יורם שוחט12/05/2008אם אובחנו אצלך שינויים ברשתית אסור לך לעשות בנג'י!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלון12/05/2008מה זאת אומרת שינויים ברשתית כאילו מהלך השנים? ואם אני יעשה מה זה עלול לגרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלון
ד``ר יורם שוחט12/05/2008ציינת שנאמר לך שהרשתית פגועה.
טלטול פתאומי וחזק כמו בבנג'י יכול לגרום קרע ברשתית. מכיוון שאני לא יודע מה הפגיעה ברשתית שלך פנה לרופא העיניים שלך למידע יותר ספציפי למצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות וכאבים בעין - דחוףליאל-שם בדוי11/05/2008
שלום ד''ר, אני מרכיב עדשות צבע כחולות כבר במשך שנה וחצי בערך ולפעמים יושן איתם הרבה, ועכשיו בערך כבר חודשיים כל פעם שאני מרכיב את העדשה בעין שמאל אחרי כמה שעות נהיית אדמומיות בעין ומתחיל לשרוף לי בעין, שאני מוריד את העדשה ושם "סטילה" האדמומיות יורדת אחרי כמה שעות ואם אני מרכיב את העדשה עוד פעם היא חוזרת למחרת.
ד''ר בבקשה תעזור לי מה אפשר לעשות כדי שהאדמומיות והשורף בעיניים יעלמו לגמרי?
ד''א בעין הימנית העדשה לא שורפת ואין אדמומיות גם אם אני יושן עם העדשה שבוע או יותר
אני מחכה לתשובה ומקווה שתעזור לי
תודה
ליאל-שם בדוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאל
ד``ר יורם שוחט12/05/2008אסור בשום אופן לישון עם עדשות המגע!!! יש בכך סיכון ממשי לעיניים.
ייתכן שהתפתחה אצלך אי סבילות לעדשת המגע. גש לרופא עיניים לבדיקה. על פי הממצאים ינחה אותך הרופא לגבי המשך הרכבת העדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים אינה חולפתשרון11/05/2008
שלום,
לאחרונה החלה דלקת בעין ימין. בביקור אצל רופאת עיניים הסבירה שמדובר בדלקת.
הרופאה נתנה לי טיפול של טיפול דוציטין די, כבר כמעט שבוע אין שיפור.
העין מאד אדומה, נפוחה וסגורה יותר.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט12/05/2008מכיוון שלא חל שיפור, ויש אפילו החמרה, עליך לפנות לרופא העיניים בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםדני11/05/2008
בוקר טוב
אני סובל מיובש בעיניים
הרופאה אמרה לי שהיא גם איבחנה את זה על ידי "שצבעה" את העיניים שלי
מהי הבדיקה הזו שצובעים?
האם זה יכול לגרום לטשטוש כלשהו כי אחרי הבדיקה (אגב גם שמה טיפות הרדמה,לא עשיתי באותה בדיקה הרחבת אישונים ) חשתי איזה טשטוש קל כלשהו בעין אחת מסיבה לא ברורה, טשוש שהסתדר אחר כך תוך שעה שעתיים בערך.
אגב יש לי מספר גדול במשקפיים (6-7 בערך) כולל בעין אחת גם אסטיגמציה די גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד``ר יורם שוחט12/05/2008צביעת שכבת הדמעות שעל העין מאפשרת להעריך את משך הזמן שלוקח לקרנית להתייבש ונותנת מידע על צמיגות שכבת הדמעות ומצב פני שטח הקרנית. מכיוון ששכבת הדמעות שקופה אין אפשרות לבדוק מבלי לצבוע.
בדיקה זו אינה גורמת לטשטוש ראייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בבדיקה שגרתית במרפאת עיניים?
דני12/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
ד``ר יורם שוחט12/05/2008שגרתית לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הטיפול ביובש בעיניים
דני14/05/2008הרופאה רשמה לי ויסקוטירס
אבל אני חושש לשים את זה כי קראתי שזה מכיל חומר משמר.
בנוסף רשמה לי הרופאה מין מטליות של ד"ר פישר לניקוי הריסים והעפעפיים עקב בעיה של דלקת כרונית בעפעפיים ובזה אני דווקא כן משתמש.
מה דעתך על שימוש בויסקוטירס 4 פעמים ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
ד``ר יורם שוחט15/05/2008משהו בשאלה שלך מטריד אותי. אתה פונה לרופא, מקבל תרופה, וחושש ליטול אותה. האם זו הבעת אי אמון ברופא?
לגופו של עניין: רוב התרופות מכילות, בנוסף לחומר הפעיל, חומרים נוספים שנועדו לייצב את התרופה או להגביר את ספיגתה וכו'. אין כל חשש להשתמש בתרופה אלא אם לאדם רגיש ות יתר לאחד המרכיבים.
ויסקוטירס היא תכשיר מצוין לטפול ביובש. בד"כ נוטלים אותו לפני השינה כי עלול לטשטש מעט את הראייה לזמן קצר עקב היותו סמיך יחסית, אך אין מניעה לקחת גם במשך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבלמשהו מטריד אותי בתגובה שלך
דני18/05/2008בוקר טוב
זה לא הבעת אי אמון אבל מותר למטופל לשאול שאלות ולהעלות חששות.
מידי פעם אני נתקל ברופאים שמגלים "רגישות יתר" לאגו שלהם.
זה נורמלי לשאול ולחשוש . אני מטבעי בן אדם קצת "חששן"
אבקש מרופאים לא להיות עסוקים בצורה מוגזמת באגו שלהם ולהעמיד במקום הראשון את
בריאותו של המטופל וטובתו תוך כבוד הדדי..
מטופל הוא בן אדם עם יתרונות וחסרונות וגם לפעמים חששות.
לא פעם קורה שמישהו הולך לרופא מקבל טיפול המלצה או מרשם
ומתלבט לגביו.
בברכה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיותגילי10/05/2008
גיליתי היום איזור אדמומי בעין שלא היה, באיזור שאמור להיות לבן, ליד האישון. אתמול חשתי גירוי בעיניים כתוצאה מאיפור.
האם זה ישאר קבוע ומה עלי לעשות ? חוששת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
ד``ר יורם שוחט10/05/2008קרוב לוודאי שיסתדר לבד תוך זמן קצר. אם לא יעבור פני לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרטמיכל10/05/2008
שלום רב,
אני בת 53 ועליה לעבור ניתוח קטרט בשתי עיני. לאחרונה נבדקתי אצל מספר רופאים ובתיאור הניחות מעלים את הסיכונים הכרוכים בניתוח.,כגון : פגיעה ברשתית, דימומים ואף סיכוי לעיוורון בנוסף אחד הרופאים אמר שההרדמה נעשת באמצעות טיפות ואילו השני אמר במשכה. איבחונים אלה מעוררות בי חששות כבדים ומרחיקים אותי מניחוח למרות שראיה מתדרדרת מיום ליום.
שאלותי:
מהם הסיכונים הכרוכים בניחוח קטרט? מה ההבדל בין הרדמה בטיפות להרדמה במשכה?
בברכה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד``ר יורם שוחט10/05/2008כיום מקובלת הרדמה בטיפות בלבד.
בכל ניתוח, מכל סוג שהוא, יש סיכונים. בניתוח קטרקט ההסתברות לסיבוך קטנה מאד, והרוב המכריע של הניתוחים עובר בצורה חלקה וללא סיבוכים.
מכיוון שראייתך הולכת ומדרדרת אין לך מנוס מניתוח. בחרי לך מנתח מיומן וגשי לניתוח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר בחו"לאבישי09/05/2008
שלום רב, אני מרכיב משקפיים/עדשות ובעל מספר של כ 10 בשתי העיניים וצילינדר של 3.25 פחות או יותר בשתי העיניים. עשיתי פעמיים בדיקות לניתוח לייזר בשני מקומות ובשניהם נמצאתי מתאים. באחד מהם (הדסה) אמרו לי שבמקרה הכי גרוע יישאר לי 30% מהמספר של אבל רוב הסיכויים שזה יתייצב על 1.5 אחרי התיקונים. הם המליצו לי על הניתוח הרגיל ועוד התוספת שסורקת את העין יותר במפורט (לא זוכר את השם בדיוק כרגע). השאלה שלי היא האם הטכנולוגיה הקיימת בארה"ב למשל ( שאני יודע שמתקדמים מאיתנו בכל מיני תחומים בדר"כ) יותר מתקדמת ממה שיש בארץ ויוכלו לבצע בי ניתוח יותר מתקדם עם סיכוי שיהיה לי מספר קטן יותר לאחר הניתוח או להשאר ללא מספר בכלל. כמו כן, הייתי רוצה לדעת מה המחירים של הניתוחים שם? האם זה 3000 או 7000? מה בערך הסדר גודל ? תודה רבה אבישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
אבישי09/05/2008כפי שכתבתי בהודכה הקודמת, אני בעל מספר של 10 בשתי העיניים וצילינדר של כ 3.5 . נמצאתי מתאים לניתוח לייזר ואמרו לי שרוב הסיכויים שיישאר לי מספר של כ 1.5 בסופו של דבר (לאחר התיקונים). במקום אחר שהייתי המליצו לי על השתלת עדשה. משיחות מועטות שעשיתי בנושא הבנתי שהשתלת עדשה הוא ניתוח יותר מסובך לעומת הלייזר. השאלה שלי היא האם "משתלם" לעשות את ההשתלת עדשה לעומת הלייזר (ובכך להסתכן בניתוח יותר "מסוכן") ? האם ההשתלה תוריד לי את כל המספר והאם ההשתלה באמת יותר מסובכת ומסוכנת מניתוח הלייזר? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבישי
ד``ר יורם שוחט10/05/20081. רמת הניתוחים והמכשור בארץ היא כמו בחו"ל. הניתוח בארה"ב יקר יותר מאשר בארץ.
2. השתלת עדשה תוך עינית היא ניתוח שבו חודרים לגלגל העין (ניתוח תוך עיני), בעוד שבניתוח לייזר אין חדירה אלא מבוצע על הקרנית (ניתוח חוץ עיני). בכל סוג ניתוח יייתכנו סיבוכים האופייניים לאותו ניתוח. בשום טכניקה ניתוחית אי אפשר להבטיח שהמספר יירד לגמרי. ההחלטה על סוג הניתוח נעשית על סמך נתוני העין. להסבר על היתרונות והחסרונות של כל שיטה אנא פנה למנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת משקפייםדינה08/05/2008
שלום
למחרת ניתוח קטרקט נאמר לאמי לערוך התאמה למשקפיים לאחר 3 חודשים,לעומת זאת רופא עיניים אחר שבדק אותה שבוע לאחר הניתוח אמר כי לאחר שלושה שבועות באפשרותה לגשת לאופטומיטריסט לצורך התאמה.
מה הזמן הרצוי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד``ר יורם שוחט10/05/20083 שבועות אחרי הניתוח המספר של המשקפיים עדיין עלול להשתנות. 3 חודשים אחרי הניתוח המספר התייצב. לכן משקפיים שמתקינים זמן קצר לאחר הניתוח מוגדרים כזמניים.
אם יש לאימך משקפיים שבאמצעותם היא יכולה לקרוא או לראות למרחק, היא יכולה להשתמש בהם ללא כל חשש, גם אם אינם במספר מדויק, ו-3 חודשים אחרי הניתוח תתקין משקפיים במספר המדויק. אם, לעומת זאת, אין ברשותה משקפיים המאפשרים ראייה לקרוב או לרחוק יש מקום להתקין משקפיים זמניים. במקרים רבים הם יהיו טובים גם בתור קבועים, כי במקרים רבים אין הבדל גדול בין המספר הזמני למספר הסופי. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)