מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השוואה בין עדשת מגעאור17/06/2008
שלום .יש לי יובש בעיניים ,ולכן אני משתמש בעדשות Purevision של בוש אנד לומב.
הראיה שלי איתם לא חדה ממש, כלומר רואה 6 6 אבל משהו בראיה לא נקי למרחוק כמו עיוות
אני רוצה לנסות את העדשה Proclear Compatibles אבל אני חייב לקנות את כל הקופסא ולא זוג נסיון אז אם אני קונה ויהיה לי איתם לא טוב אני יפסיד כסף
לכן השאלה שלי היא איזה עדשה אכותית יותר מבחינה הנתונים של עבירות חמצן נוחות בעין בריאות העין מפחד שהעדשה של Proclear Compatibles תגרום לי ליובש בעניים
כי של Purevision זה מסוג סיליקון הידרוג'ל
בקיצור האם אני יורד ברמה או לא
מקווה שהבנתם את שאלתי ומודה לכם מקרב לב אחלה אתר והעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר יורם שוחט17/06/2008אנא הפנה את השאלה לפורום עדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PXFשרה א.17/06/2008
אודה עבור הסבר למחלת עיניים זו,והאם יש טיפול כל שהוא מלבד מעקב אחר הלחץ התוך עיני. וגם, מה הגורם לה. בתודה מראש שרה א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה א
ד``ר יורם שוחט22/06/2008PXF הוא קיצור של "פסאודו-אקספוליאציה". זו תסמונת שבה יש הצטברות של חומר חוץ-תאי ברקמות. בעין הצטברות זו יכולה לגרום למצבים שונים, ביניהם גלאוקומה. לפיכך אנשים שאובחנה אצלם פסאודואקספוליאציה חייבים להיות במעקב סדיר אצל רופא עיניים.
לא ברור מה הסיבה להצטברות החומר החוץ-תאי, אך ידוע שיש אלמנט תורשתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPXF
שרה א.22/06/2008ד"ר שוחט יקר, תודה עבור תשובתך.מהניסוח של התשובה מסתמן שקיימת אפשרות ש PXF מתרחש גם בחלקים אחרים של הגוף. מה הם התסמינים, והיכן עוד זה יכול להופיע. תודה , שרה א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרה
ד``ר יורם שוחט23/06/2008מצאו חומר PXF באברים שונים כגון לב, ריאות, עור, כבד, קרומי המוח, מערכת השתן, מעיים.
יש דיווחים על שכיחות מוגברת של ארועים קרדיו-וסקולריים אצל אנשים עם PXF. להמצאות החומר באברים השונים אין ככל הנראה משמעות קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPFX תודה
שרה א.24/06/2008לד"ר שוחט תודה עבור הסבריך. חשוב! שרה א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת VEPנעם16/06/2008
שלום
בן 34, בריא בדר"כ.
לאחרונה הייתי בבירור נוירולוגי (בגלל כאבי ראש תכופים וחולשת יד שמאל לפעמים) הסיפור התחיל לפני כשנה, ובדיקת הסיטי היתה תקינה, ולאחרונה נוירולוג אחר הפנה אותי גם לבדיקת MRI, ואתמול בביקורת אצל הנוירולוג הבנתי שהבדיקה היתה ללא ממצאים, והפנה אותי לבדיקת VEP.
אלו תוצאות ה MRI :
MRI HEAD (-/+) CONTRAST, SELLA TURCICA :
ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT.
A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED.
OTHERWISE NEGATIVE.
MRA CIRCLE OF WILLIS:
WITHIN NORMAL LIMITS.
האם יש קשר בין תוצאות הבדיקה להפניה לבדיקת VEP.
יש לציין שבביקורת אצל הנוירולוג הבאתי לו גם הפנייה מרופא א.א.ג לבירור נוירולוגי עקב תוצאות בדיקת ENG, שהצביעה על פתולוגיה לא ממוקמת של מערכת שיווי המשקל :
CONCLUSION ------------PATHOLOGICAL NON LOCALIZING
FREE TEXT------------THERE IS NON SPONTANEOUS NYSTAGMUS.
SIGNIFICANT RT BEATING NYSTAGMUS WAS
RECORDED DURING POSITIONAL TESTS.
OCULOMETRIC TESTS ARE NORMAL.
BITHERMAL CALORIC TEST IS WITHIN THE NORMAL LIMITS.
האם לזה יש קשר עם בדיקת ה-VEP ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להיענות
נעם18/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעם
ד``ר יורם שוחט22/06/2008קיימות בדיקות רבות לבדיקת תפקוד מערכת העצבים המרכזית, ובדיקת VEP היא אחת מהבדיקות. עם קבלת התוצאות מכל הבדיקות ישקלל הנוירולוג את כל הנתונים ויחליט על הצעדים הבאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אלרגית לאחר ניתוח להסרת משקפייאילת2316/06/2008
דר' שלום,
לפני כשנה וחצי עשיתי ניתוח להסרת משקפיים לאחר 6 שנים שהרכבתי עדשות מגע (רכות).
אני רואה 6/6 אך מאז שעשיתי את הניתוח אני סובלת מריגישות לאור וסינוור לילה, לאחרונה אני מרגישה ירידה באיכות וחדות הריאה ויצאו לי פצעים קטנים על העפעפיים.
נבדקתי ע"י הרופא שניתח אותי והוא אמר לי שאני סובלת מדלקת עיניים אלגית וכשהדלקת תעבור תפסק הרגישות לאור והסינוור בלילה.
האם יש קשר בין הדלקת לסינוור ולרגישות? הבנתי שזאת דלקת שמופיעה בעיקר אצל ילדים ויכולה לקחת חודשים עד שנים עד שהיא עוברת ושאצלי היא הופיעה בעקבות שימוש ממושך בעדשות מגע, גם לדלקת שהופיעה בעקבות שימוש בעדשות יכולה להיות החלמה כזאת ארוכה?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
אילת2320/06/2008...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילת 23
ד``ר יורם שוחט22/06/20081. אין קשר בין פצעים בעפעפיים לראייה.
2. אחרי ניתוח להסרת משקפיים בהחלט ייתכנו רגישות לאור וסנוור בלילה, אך אלה לרוב נעלמים תוך מספר חודשים.
3. בכל מצב של דלקת העיניים עלולות להיות רגישות יותר לאור וכו'.
4. בד"כ תופעות אלרגיות שנגרמו ע"י עדשות מגע משתפרות בהדרגה עם הפסקת השמוש בעדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- thygersonדיקלה15/06/2008
שלום רב!
אני בת 24 אני מרכיבה משקפיים ועדשות ראייה, לאחרונה העיניים התחילו מאוד ליצרוב, ברמה שאני לא מצליחה ליפתוח אותן.הייתי אצל רופאת עיניים והיא איבחנה אצלי התקף thygerson , עד כמה מחלה זו חמורה? האם זה באמת לכל החיים(כמו שהיא אמרה), האם יש לזה טיפול נוסף חוץ מטיפות? ממה המחלה הזו נובעת (בגיל כמו שלי...)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדיקלה
ד``ר יורם שוחט15/06/2008השם המלא הוא Thygeson's superficial punctate keratopathy, כלומר הופעה של נקודות בשכבה השטחית של הקרנית.
לא ידוע מה גורם לתופעה. התופעה מגיבה היטב לטיפות, והטיפול הוא אכן בטיפות עיניים.
ברוב המקרים התופעה חולפת מבלי לגרום נזק. משך התופעה שונה מאדם לאדם.
נ.ב. עד כמה הרופאה בטוחה באבחנה זו? ישנם מצבים כגון יובש או מצב אחרי דלקת ויראלית שיכולים לתת סימנים דומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה בתינוקת בת 9 שבועותprivet15/06/2008
שלום רב,
ביתי, בת 9 שבועות פוזלת. הפזילה היא לא קשה, אך ברורה. האם זו תופעה נורמלית לגיל זה? באיזה גיל כדאי לפנות לרופא עיניים ? האם יש רופאים המתמחים בטיפול בילדים ?
תודה מראש ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפריבט
ד``ר יורם שוחט15/06/2008אנא הפנה את השאלה לפורום העוסק בבעיות עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלחמית העין - כלמידיה?????דידוש15/06/2008
בתחילת מאי 08 הגעתי לרופא שאיבחן דלקת ויראלית בלחמית העין בעין ימין בלבד. קיבלתי סטרודקס וכלפאמיד. ועדיין הייתה החמרה. לאחר מכן קיבלתי DEXDMYCIN . לאחר שבוע OFLIX03% , לאחר שבוע OFLIX0.3% + TAROCIDIN כאשר ההבחנה הייתה דלקת בלחמית אבל חיידיקית (כל זאת ללא מישטח). לאחר מכן קיבלתי CILOXAN (N הייתה קצת הטבה. ב- 12.6 הכוון היה כלמידה והטיפול שקיבלתי ל - 10 ימים הינו DOXYLINO 100 + CILOXAN (N .
אשמח לקבל חו"ד נוספת ודחופה.
אגב, אני בת 52 אין בעיות מיוחדות (רגישה לאספירין - שבר בסרעפת).
אודה על תשובתכם המהירה.
דידוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדידוש
ד``ר יורם שוחט15/06/2008כלמידיה היא אורגניזם תוך תאי שיכול לגרום לדלקת בלחמית .
הטיפול הוא באמצעות דוקסילין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלמידיה
דידוש16/06/2008אשמח להשכיל ולדעת איך חיידק דמוי נגיף שכזה "מתלבש" על הלחמית בעין. מאיפה? ידוע לי שחיידק זה גם גורם למחלה באיברי המין. האם יש קשר בין המקרים לגבי? האם בן זוגי צריך להבדק ? אין אצלו סימנים לנושא. לא בעינים ולא באברי המין.
תודה על תשובתכם .
דידוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדידוש
ד``ר יורם שוחט17/06/2008ההדבקה נעשית באמצעות העברה ישירה, כגון מגע יד. קיימים סוגים שונים (serotypes) של כלאמידיה, שגורמים למחלה באברים שונים. יתכן קשר בין דלקת הלחמית לכלאמידיה באברי המין.
חשוב לוודא שאכן מדובר בכלאמידיה (יש שיטות מעבדה לאבחון). מומלץ גם להתייעץ עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעיןחיים13/06/2008
ד"ר שלום.
יש לי מספר שנים בעיית לחץ בשתי העיניים ואני מטופל בטיפות עיניים .
נאמר לי שאסור לי לעשות הרחבת עישונים ואם עושים זאת אני נשאר במרפאה ומקבל טיפות עד שהעישונים חוזרים למצבם הקודם .
לטענת רופא מומחה בשטח גלוקומה אני חייב לעבור טיפול בלייזר על מנת שהתעלות לא ידבקו .
הרופאה המטפלת בי הקבועה לא הציעה לי טיפול כזה .
מה לדעתך עלי לעשות במקרה כזה , אודה לך באם תוכל להסביר לי את דרכי הטיפול והסכנות במקרה שלי במקרה ולא אבצע לייזר ואמשיך בטיפול עם טיפות , מה הסיכוי לתעלות נסתמות עקב לחץ בעינים ומה הסיכון במקרה ולא אבצע לייזר או במקרה ואבצע לייזר .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים
ד``ר יורם שוחט15/06/2008לפי התאור שלך מבנה העיניים אצלך הוא עם "זוית צרה". הזוית היא האזור דרכו מתנקז הנוזל התוך עיני. הפרעה לניקוז, כמו במקרה של סגירת הזוית, תגרום לעליה בלחץ התוך עיני ותתפתח מחלת הגלאוקומה.
סגירת הזוית יכולה להיות מצב כרוני, אך יש גם מצב של סגירה פתאומית (אקוטית) של הזוית. אז נוצר תוך זמן קצר לחץ תוך עיני גבוה, מלווה בכאב עז ובטשטוש ראייה. התקף גלאוקומה שנגרם ע"י סגירת הזוית מהווה מצב חרום, ואי-מתן טיפול מיידי עלול לגרום נזק בלתי הפיך לעין ולראייה!
באמצעות קרן הלייזר יוצרים נתיב ניקוז אלטרנטיבי לנוזל התוך עיני ובכך מונעים אפשרות של התקף גלאוקומה.
טיפול כזה בלייזר גורם גם להרחבה של הזוית הצרה ומפחית הת הסכנה לסגירה הדרגתית כרונית של הזוית.
תקשיב לעצת המומחה לגלאוקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר להסרת משקפייםמאור10/06/2008
אנ מתעניין בניתוח להסרת משקפים..אם המספר שלי ירד ב 0.25 שחצי שנה האחרונה מסוכן לי לעבור א תהניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאור
ד``ר יורם שוחט11/06/2008ישנם פקטורים רבים שיש לקחת בחשבון כדי להחליט אם אדם מתאים לניתוח לייזר להסרת משקפיים. לכן על סמך הנתון שרשמת אי אפשר לקבוע התאמה, ויש צורך בבדיקה לשם כך.
שינוי של 0.25 בחצי שנה נחשב כיציבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפחוית בעיןחסוי10/06/2008
שלום.
הייתי רצל הרופאת עיינים עכשיו.
והיא אמרה לי שיש לי שלפחויות מתחת לריסים . מלמעלה ולמטה.
כתוצאה משפשוף העדשה. והמליצה להיות כמה שפחות עם העדשות.
ונתנה לי טיפות לעשרה ימים
והיא אמרה שזה לא מסוכן.
אבל לא הבנתי מה אני אמורה לעשות. אני רוצה להרכיב עדשות .אז
אם זה לא מסוכן ולא מזיק . אז למה לי לקחת טיפות
תוכל להסביר לי בעיות מה הבעיה ומה עלי לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
ד``ר יורם שוחט11/06/2008מדובר בגבשושיות בצד הפנימי של העפעפיים. במקרים רבים זה סימן לגרוי כרוני שנגרם ע"י עדשות המגע, שהן מבחינת העיניים גוף זר.
התופעה אינה מסוכנת, אך יכולה לרמוז על התפתחות מצב של אי-סבילות לעדשות המגע בעתיד (הקרוב או הרחוק). לכן מקובל לתת לעיניים "לנוח" מעדשות המגע. הטיפות נועדו לעזור ב"הרגעת" העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל אם אשפר עוד שאלה.
חסוי12/06/2008אם זה אומר אי סבילות בעתיד הקרוב אוו רחוק. אם אני עוברת לעדשות מסוג אחר יהיה לי בסדר?
אוו אי סבילות לעדשות בכלל?
ואחרי ה10 ימים של הטיפות . ואני יתן לעין לנוח יהיה כמה שפחות עם עדשות
זה יעבור? אוו שברגע שאני ישים עדשות ל8 שעות זה יחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילי
ד``ר יורם שוחט12/06/20081. אחרי שהעיניים "ינוחו" תחדשי את הרכבת העדשות בהדרגה ולא בבת אחת.
2. צריך לבדוק אם העדשות שלך פגומות או דורשות ניקוי. לפעמים הגרוי נובע מכך.
3. אם חידוש ההרכבה יגרום לגרוי יש לשקול החלפת סוג התמיסות או החלפת סוג העדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה
חסוי16/06/2008אני לוקחת את הטיפות פ.מ.ל כבר 4 ימים בבוקר ובערב.
ואני מרגישה שהם לא עוזרות לי בכלל.
ולהפך. אני מרגישה את הלחץ שהרגשתי עם העדשות עכשיו גם בלי להרכיב את העדשות.
אני לא יודעת.. אני צריכה להפסיק?.. אני אמורה לקחת 10 ימים.
והרופאה גם נתנה לי טיפות ליובש שלא לקחתי. יש קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילי
ד``ר יורם שוחט17/06/20084 ימים אינם מספיקים. עלייך להקפיד על הטיפול לפי המלצת הרופא, כולל הטיפות ליובש. הבעיה לא תחלוף בבת אחת ועלייך להתאזר בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתיוכי10/06/2008
זה כחצי שנה אני מסתובבת עם עפעפיים נפוחים,שנדבקים בלילה,ונפתחות רק בעזרת האצבעות, במשך היום זה בסדר,פניתי לרופאים מצוינים, פניתי גם אליכם, שמתי טיפות הרטבה משחות - כלום לא עוזר. האם יש מומחים רק לעפעפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוכי
ד``ר יורם שוחט10/06/2008יש רופאי עיניים המתמחים בבעיות עפעפיים. הם נקראים "אוקולו-פלסטיקאים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת דרכי דמעותמירב דמרי09/06/2008
בני בן שנה וחודשיים, בימים הקרובים הוא עובר ניתוח חסימת דרכי דמעות
שאלתי היא האם בהכנה לניתוח (ההרדמה) הוא מקבל אינפוזיה? מה הפרוצדורה לפני הניתוח?
אשמח לתשובה מכיון שאני בלחץ
תודה , מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד``ר יורם שוחט10/06/2008אנא הפני את השאלה לפורום העוסק ברפואת עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר בדיקת עינייםמשתמש חדש09/06/2008
שלום,
רציתי לדעת מה אומרים הדברים הבאים מתוך בדיקת הראיה שלי.
FA :
R: 15
L: +12
SPH
R: Plano
L: -00.50
CYL
R: -00.75
L: -00.50
AX
R: 30
L: 150
VA
R: 6/12-6
L: 6/9
PD
64.00* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשתמש
ד``ר יורם שוחט09/06/2008FA - כנראה הכוונה ל-TA: הלחץ התוך עיני, נמדד במ"מ כספית.
R,L: ימין, שמאל.
SPH: המספר
CYL: הצילינדר
AX: כיוון הצילינדר.
VA: חדות הראייה.
PD: המרחק בין העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר יורם שוחט! עוד שאלה קטנה.
משתמש חדש09/06/2008תחת כותרת SPH: כתוב Plano,
מהי משמעות המילה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשתמש
ד``ר יורם שוחט09/06/2008פלאנו זה אפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות קבועה בעינייםעידן08/06/2008
לד"ר יורם שוחט, שלום רב.
אני סובל מאדמומיות בעיניים מזה כבר חצי שנה באופן דיי קבוע.
נבדקתי אצל רופא עיניים והוא טען כי אין פתרון לבעיה וזו אינה נובעת מדלקת, בנוסף הוא אמר שישנם הרבה אנשים בעיקר מבוגרים שסובלים מכך.
לשאלתי, האדמומיות אינה מופיעה באופן מתמיד והיא מופיע רק בעין אחת, כיצד יכול להיות מצב שבו ורידי העיניים מתכווצים מעצמם והעין לבנה בחלק משעות היום ובחלק משעות היום היא אדומה?האם יכול להיות מצב שבו אכן אין דבר דבר לעשות בעניין והעין תשאר אדומה?
תודה,עידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידן
ד``ר יורם שוחט09/06/2008קיימות סיבות רבות לאדמומיות העיניים. בגיל המבוגר הסיבה השכיחה ביותר היא יובש, וזה גם יכול להסביר את העובדה שהאדמומיות מופיעה בעין אחת ומשתנה במשך היום.
כדי לאבחן מה הסיבה במקרה שלך דרושה בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת עין בעפעף תחתון ועליוןשוליבק08/06/2008
הייתי מעוניינתלקבל מידע על התופעה שנקראת "עין קופצת" דבר שקרה לי מספר פעמים בזמן האחרון.זה קורה לי בעין שמאל עפעף תחתון בזמן שאני מקנחת את האף, משתעלת, מדברת התדירות גבוהה
היום הרגשתי מספר פעמים קפיצות גם בעפעף העליון
וזה מתחיל להדאיג אותי.
יש לציין שאני חולת סכרת המטופלת באינסולין וכדורים
אודה לך אם אקבל תשובה במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף גם לשאלה הזו.
ענת09/06/2008מאוד מעוניין לדעת לגבי זה.
ולגבי ההזזרקה איפה עושים זאת ? אצל רופא עיניים "רגיל" ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשוליבק
ד``ר יורם שוחט09/06/2008מדובר בהתכווצות בלתי רצונית של שריר העפעף. אין לתופעה משמעות בריאותית, ובד"כ היא נעלמת מעצמה לאחר זמן (שונה מאדם לאדם).
אם המצב לא ישתפר, פני לרופא העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לשאלה סובל מאותה בעיה
שי03/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)