מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PPMEDAVI04/07/2008
שלום רב שמי אבי ואני סובל משתי מחלות עיניים : 1.קרקטוקונוס 2. PPMED שנמצא בחלק האחורי של הקרנית אני מרכיב משקפיים עם מספר וצילנדרים גדולים שלא מתקנים לי את הראייה בצורה האופטימלית . לאחרונה גיליתי שגם לבני בן ה-4 חודשים יש את מחלת ה-PPMED ,קרקטוקונוס לא אובחן אבל נאמר לנו שזה יכול להופיע בשלב מאוחר יותר ,גם בני למרות גילו הצעיר זקוק למשקפיים במספר 4+ צילינדר . לשאלתי על השפעות ה- PPMED לא קיבלתי תשובה ברורה ונאמר לי כי יש צורך לבדוק את העניין בספרות. שאלתי מתייחסת להשפעות המחלה והאם מצב הראיה של בני יכול להשתפר לאחר תקופה מסויימת שירכיב משקפיים. כמו כן רציתי לדעת אם יש מקום שמתמחה בהתאמת עדשות מגע לסובלים מקרקטוקונוס כיוון שהומלץ לי לנסות עדשות מגע לשיפור הראייה (ניסיתי להתאים עדשות סטנדרטיות קשות ורכות במספר מקומות ללא הצלחה) . בברכה ותודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008הטיפול הטוב למצבך התאמת עדשות קשות מיוחדות. לא כל אחד יכול להתאימם יש מומחים לעניין. לא מדובר בעדשות סטנדרטיות. לבעייה יש בסיס תורשתי. צריך לעקוב אחרי בנך וייתכן שיזדקק גם לעדשות כאלה בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםיוכי03/07/2008
שלום אני סובלת מיובש בעיניים חמור, הרופא נתן לי "הילו-קומוד" 3 פעמים ביום. שאלתי: 1- האם אני יכולה לקחת יותר מ3 פעמים ביום.? 2-האם אני יכולה לקחת את התרופה בלי הגבלת זמן?כלומר כל הזמן, כל החיים? 3-מה ההבדל בינה ובין הג'נטיל? ומה עדיף? 4- אין לי עדשות מגע, יש לי סתם משקפיים. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008גם גנטיל וגם הילוקומוד תרופות מצוינות ליובש. אין הגבלה על מספר הפעמים ששמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דם בעין,דחוףבנימיני יוסי02/07/2008
שלום, אני עשיתי ניתוח לייזר להזרת משקפיים) לפני כ 8חודשים.מאז הניתוח יש לי כלי דם מאד בולטים בשתי העיניים,דבר זה מאד בולט ומאד מפריע לי. הרופא המנתח אמר שאין קשר בין הניתוח להופעת כלי הדם בצורה בולטת כ"כ,האם הוא צודק?איך אפשר להפחית זאת?לפי דעתי זה בגלל הניתוח משום שזה הופיע ממש אחרי ואני יודע שבניתוח הם פשוט מסירים חלק מהרשתית או משהו כזה. תודה רבה לכם על התגובות.
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008אין לכך קשר לניתוח. טיפות כסטילה או ויזין יקלו קוסמטית על המצב. אין מקום לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקטשלי02/07/2008
על פי בדיקה הקטרקט הוא במצב התחלתי. אני בת 64 ומטופלת בתרופות לסכרת(די מאוזנת). עברתי ניתוח לסיק 3 פעמים באותה עין . לאחרונה וראייתי הדרדרה. יש לי בעייה שאיני מסתדרת עם משקפיים. האם ניתוח קטרקט ישפר את הראייה ?(לקריאה אני מוכנה להרכיב).באילו מקרים הניתוח מאפשר תיקון ראייה?
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008ניתוח קטרקט יעזור כי העדשה הטבעית שתוסר תוחלף בעדשה מלאכותית בגודל של מספר המשקפיים וניתן לכוון שעין אחת תהיה לרחוק ואחת לקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מוזרה..גל01/07/2008
שלום, יש לי בעיה ואני די מתביישת לדבר על זה. יש לי משקפיים וגם עדשות .. עם שניהם אני לא יכולה להתמקד עם שתי העיניים. אני מסתכלת בעין ימין ואת שמאל "שמה בצד". אני מאוד מתביישת להסתכל לאנשים בעיניים, כי רואים שהעין בורחת. מה אפשר לעשות? האם זה מה שנקרא עין עצלה? והעפעף שלי השמאלי, העליון קצת יותר גדול/ בולט מהעין השניה, זה קשור? תודה רבה
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008לפנות לרופא עיניים ניתן על ידי תרגילים לעיניים ומשקפיים מיוחדות עם פריזמות לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים ואקנה אחרי ניתוח לסיקדן01/07/2008
לפני כשנתיים וחצי עברתי נתוח לסיק, ומאז יש לי כל הזמן דלקות בעיניים, כשכדורים נגד אלרגיה (אנטיהיסטמינים) מקלים על המצב, אך בכל פעם שיש לי קצת דלקת בעיניים מיד מופיעים לי המון פצעונים של אקנה על הפנים באיזור העיניים (לחיים, מצח וכו'), אני ממש בטוח שזה קשור, בגלל שאם יש לי דלקת בעין אחת, אז יש פצעונים בעיקר באיזור שלה. האם נתקלתם בתופעה כזו? מה ניתן לעשות? בנוסף מצאתי שאם אני מחליף את ציפית הכר כל יום זה משפר את מצב האקנה. בתודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתנצל על ההודעה הכפולה.
דן01/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתנצל על ההודעה הכפולה.
דן01/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתנצל על ההודעה הכפולה.
דן01/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008אין קשר לניתוח לאסיק. צריך לבצע בירור לגורם האלרגני או תרופה שאתה מקבל שגורמים לכך. לפנות לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות עיניים לאחר נתוח לייזרדן01/07/2008
לפני כשנתיים וחצי עברתי נתוח לסיק, ומאז יש לי כל הזמן דלקות בעיניים, כשכדורים נגד אלרגיה (אנטיהיסטמינים) מקלים על המצב, אך בכל פעם שיש לי קצת דלקת בעיניים מיד מופיעים לי המון פצעונים של אקנה על הפנים באיזור העיניים (לחיים, מצח וכו'), אני ממש בטוח שזה קשור, בגלל שאם יש לי דלקת בעין אחת, אז יש פצעונים בעיקר באיזור שלה. האם נתקלתם בתופעה כזו? מה ניתן לעשות? בנוסף מצאתי שאם אני מחליף את ציפית הכר כל יום זה משפר את מצב האקנה. בתודה מראש על תשובתכם.
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008לפנות לרופא עיניים . אין קשר לניתוח שעברת. ייתכן דלקת אלרגית על רקע תרופות לאקנה שנוטל. בכל מקרה דורש בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעינייםחסוי28/06/2008
אני רואה הבזקים בעיניים זאת אומרת אני רואה כמו הבזק אור, חשמל, קצת קשה לי להסביר אך זה קורה לי מידי פעם מפסיק לתקופה ארוכה ולפעמים חוזר, הייתי אצל רופאת העיניים ושכחתי להגיד לה זאת כי זה קורה לא לעיתים קרובות. אך היא בדקה לי את העיניים ואמרה שהכל תקין. האם כדאי לי לחזור לרופאת העיניים ולבקש בדיקות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
ד``ר יורם שוחט29/06/2008אם מדובר בתופעה נדירה יחסית, ואם בדיקת העיניים (כולל בדיקת קרקעית העיניים באישונים מורחבים) היתה תקינה, אין סיבה לדאגה.
אם לא נבדקת באישונים מורחבים, או אם חלה החמרה בתלונות (תכיפות, עוצמה) או נוספו תלונות אחרות (כגון ראיית נקודות שחורות) עלייך לפנות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסוי29/06/2008אני כבר 3 שנים רואה נקודות שחורות לפעמים זה חזק יותר ולפעמים זה חלש יותר. קשה לי קצת להסביר מה אני בדיוק רואה. למשל אני נימצאת בבית שלי ויש שילוב של אור (טבעי) וחושך אז אני מרגישה את הנקודות בעיקר עם אני מסתכלת על משטח לבן או שחור כמו קיר או ארון חשוך. אני מרכיבה משקפיים והמספר שלי עלה ב3 השנים בכימעט מספר שלם יש לי בסביבות עכשיו מינוס 6 או 7. התלוננתי לרופאי עיניים על הבעיה אך הם לא מבינים שאני אומרת להם נקודות שחורות. רק באתרי אינטרנט כמו כאן מבינים את התופעה. איזה בדיקות אולי כדי לבקש? חוץ מזה לא חלה החמרה והמצב נישאר קבוע. בנוסף עשו לי שדה ראיה לפני 3 שנים ויצא תקין. וגם אני בת 23.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילי
ד``ר יורם שוחט29/06/20081. התופעה של ראיית נקודות שחורות נפוצה יותר באנשים עם קוצר ראייה, כמוך.
2. זו אחת התלונות השכיחות שבגללן פונים לרופא עיניים, ולכן לא ייתכן שהם לא מבינים על מה את מדברת, כפי שכתבת.
3. עם קוצר ראייה כמו שלך את צריכה להבדק פעמיים בשנה באופן סדיר (עם הרחבת אישונים). אם יופיעו תלונות חדשות יש לפנות לבדיקה בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!!
חסוי29/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GVH בעינייםיהודה28/06/2008
אני בן 66. לפני כ 3 שנים עברתי השתלת מח עצם מתורם זר עקב לאוקמיה חריפה. ההשתלה עברה בהצלחה. מאז ההשתלה אני סובל מGVH כרוני ( מחלת השתל כנגד המאחסן ). אני סובל בעיקר מיובש בעיניים הגורם לכאבים עזים. בעצת רופאי העיניים בתל השומר השתמשתי בטיפות עיניים שונות: HILOCOMOD , VOLTAREN, GENTEAL, ובמשחה VITA POS .הוולטרן עזר במידה מועטה וכל השאר כלל לא עזרו. בנוסף הושל בעין שמאל ( הסובלת יותר ) וינטיל המונע התרוקנות של שק הדמעות. מאז ההשתלה אני נוטל את התרופות הבאות - רפפן, רספרים, ויטמין DּA אספרין 100 מ"ג פרניזון 20 מ"ג לוסק,, פקסט 20 מ"ג, זוברקס, 400X2 ליפיטור 60 מ"ג . חיפשתי באינטרנט אתמול ומצאתי תרופה בשם RESTASIS המכילה ציקלוספרין. אני שואל: א. האם יש אפשרות להקל על סיבלי. ב. האם הRESTASIS עשוי לעזור. אני רוצה לציין שאני פעיל ועובד במשק החקלאי שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר יורם שוחט29/06/2008רסטאזיס הוא התכשיר היחיד שעשוי לעודד יצירת דמעות, בניגוד לשאר התכשירים שהם תחליף דמעות. התגובה לתכשיר (ולא כולם מגיבים) מורגשת רק אחרי שמוש של 3 חודשים או יותר.
אנא התייעץ ברופא המטפל בך ב-GVH לגבי השמוש בתכשיר. רצוי שתתייעץ גם ברופא העיניים שלך כי הוא בקי במצב עיניך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם שגויענברי26/06/2008
בבדיקה שערכתי אצל אופטמטריסט השבוע לטובת התאמת משקפי שמש אופטיות התברר כי המשקפיים שאיתם אני הולכת בשנתיים האחרונות הן בעלות עדשות שלא תואמות את המספר והן גבוהות בהרבה ממה שאני צריכה (המספר במשקפיים הוא -4 ובפועל עכשיו נאמר לי שהמספר שלי הוא -2.5), ברצוני לדעת כיצד אתה מסביר את התופעה, וכן לדעת מה ההשלכות של שימוש במספר גבוה מידי. כרגע האופטמטריסט המליץ שנעשה משקפיים עם עדשות -3.5 על מנת שאתרגל בהדרגה - האם זה מה שבאמת מומלץ? לפני כשנתיים ילדתי, האם יתכן קשר בין הלידה/הנקה (עדיין מניקה..) לשינוי במספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענברי
ד``ר יורם שוחט28/06/20081. אנשים צעירים יכולים "לסבול" גם מספר גבוה יותר מהמספר האמיתי שלו הם זקוקים, ע"י התכווצות (בלתי רצונית) של השריר בעין האחראי על המיקוד.
2. הרכבה של משקפיים חזקים מדי יכולה לגרום לעלייה במספר "האמיתי", כאילו העיניים מנסות להתאים את עצמן למשקפיים. כלומר, הרכבה של מספר גבוה מדי יכולה לגרום לעלייה בקוצר הראייה.
3. הרכבת משקפיים חזקים מדי יכולה לגרום לכאב ראש ולהתעייפות מהירה. לעחים רחוקות עלולה להגרם פזילה.
4. אם המספר שלך הוא 2.5- ואת רואה טוב עם המספר הזה אין סיבה שלא לתת לך משקפיים כאלה. אם את לא רואה טוב עם 2.5- יש בהחלט מקום להורדה הדרגתית של המספר במשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורהציפי26/06/2008
שלום, הבחנתי היום בהתחלה של שעורה באחת מעיני (זו לא פעם ראשונה). אין לי שאלות לגבי הטיפול, מחר אבקר אצל הרופא ואקבל כנראה טיפול מתאים... וזאת שאלתי: אני נוהגת לשחות בבריכה באופן קבוע. האם ביקור בבריכה בזמן שהשעורה עוד לא נעלמה יכול להחמיר את מצב הדלקת? תודה, ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציפי
ד``ר יורם שוחט28/06/2008שחייה בבריכה לא תחמיר את מצב השעורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עדשותורד26/06/2008
לד"ר שלום רב! אני בת 42 וסובלת מיתר לחץ דם וסכרת. ברצוני לדעת האם במצבי אני יכולה לעבור ניתוח להשתלת עדשות בעיניים. אודה לתשובה
ד''ר יובל דומניץ26/06/2008אם הסכרת מאוזנת ללא פגיעה ברשתיות הניתוח המומלץ הא לייזר הסרת משקפיים ולא השתלות עדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לזבובים האלה בעינייםאבי26/06/2008
שלום, אני בן 18 ויש לי את הזבובים האלה בעיניים, הם התרבו בשנה האחרונה... הלכתי לבדיקה, נאמר לי שהכל בסדר ואין קרע, עכשיו השאלה שלי היא שאני שנה הבאה מתגייס לצבא לשירות קרבי, אתה חושב שזה יפריע מבחינת רפואית שם? זה מסוכן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן
ד``ר יורם שוחט26/06/2008אם נבדקת ונאמר שהבדיקה תקינה, אין סיבה לדאגה. התופעה לא אמורה להפריע לשרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי פתאומי בעינייםאהרון25/06/2008
מזה מספר ימים יש לי מין כתם בעין ימין, שנותן תחושה של זבוב ואינו עובר. בנוסף אני רואה מין "רשת" בשתי העיניים. תופעות אלו החלו באופן פתאומי לפני מספר ימים ולא חולפות. רופא העיניים אמר שזוהי בעיה ברשתית שלא ניתן לטפל בה. האם באמת אין מה לעשות???, בנוסף הייתי רוצה לדעת קצת יותר על התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהרון
ד``ר יורם שוחט26/06/2008התופעה נפוצה מאד ונובעת מעכירויות בתוך הג'ל שבעין (הזגוגית).
לפעמים התופעה קשורה בקרע ברשתית, ולכן יש לפנות מיד לבדיקה ע"י רופא עיניים. גם כשהבדיקה תקינה, יש לבדוק הרשתית שוב כעבור שבוע-שבועיים. ברוב המכריע של המקרים אין קרע ברשתית!
אין טיפול לסילוק העכירויות מהזגוגית, אך ברוב המקרים המצב משתפר בהדרגה עם הזמן.
כל החמרה בסימפטומים מחייבת פנייה דחופה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברישתית - לייזר לתיקוןאלי25/06/2008
שלום
בן 57 עם קרע ברישתית. בוצע לייזר ע"מ לאחות את הקרע.
ביקורת למחרת נטען שהלייזר עבד כשורה והמקום מטופל.
יום-יומיים אחרי הלייזר עדיין יש "זבובים" בראיה.
האם נורמלי שיהיו "זבובים" בראיה (בצורה שמפריע בתפקוד), יום-יומים אחרי הלייזר?
מה הצפי להחלמת המקום ? לשיפור המצב? מה ניתן לעשות ?
מי נחשב היום למומחה בארץ בתחום הזה ?
תודה רבה מראש,
אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
אלי25/06/2008חשוב לציין שלא היתה בעיה של "זבובים" עד לאותו אירוע של הבזקים לפני יומיים שבעקבותיו עברתי מיידית לייזר ברשתית. מה שמטריד אותי כרגע הוא נושא "הזבובים" שמפריעים משמעותית בתפקוד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאליעזר
ד``ר יורם שוחט26/06/2008הזבובים שאתה רואה מקורם בעכירויות בתוך הג'ל הממלא את גלגל העין ונקרא "זגוגית". עכירויות אלה (וגם ההבזקים) הופיעו בקשר לקרע ברשתית.
איחוי הקרע ברשתית אינו מנקה את הזגוגית, ולכן אתה ממשיך לראות זבובים למרות שהקרע טופל כהלכה. במקרים רבים התופעה הולכת ונחלשת עם הזמן. בינתיים אין דרך לטפל בעכירויות וצריך לחיות איתן ולחכות שהזמן יחלוף. חשוב להדגיש שכל החמרה בסימפטומים דורשת פנייה דחופה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר שוחט, שאלה נוספת :
אלי26/06/2008תודה רבה לך על ההסבר. שאלה נוספת בנושא : ממה נובעת העכירות שיש בזגוגית ? האם אלה כלי דם ? מה הצפי של הזמן שיקח עד שהזבובים יעלמו ? האם אין טיפול חיצוני (טיפות) שיכולות לזרז את ההליך ולהקל ? תודה רבה לך ד"ר, אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלי
ד``ר יורם שוחט26/06/20081. אלה לא כלי דם, אלא עכירויות זעירות.
2. צפי הזמן שונה מאדם לאדם. לפעמים לא נעלמים לחלוטין. מכל מקום, משתפר עם הזמן.
3. אין טיפול. לא מדובר במחלה או במצב המהווה סיכון, אלא בתופעה המהווה מטרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)